Angelica Lagergren

Vad äter Alice?

IMG_7610Vi fick frågan vad Alice äter för mat och för det mesta äter hon samma mat som oss. Nu till middag åt vi pastaskruvar med soltorkade tomater och kyckling med creme fraiche. Sen i vår mat hade vi även i bladspenat och sambal. Bilden är gammal (från samma kväll som förlossningen startade med Philip) och där äter hon kyckling, ris och majs. Hon älskar majs! Men det verkar de flesta barn göra? Ärtor gillar hon också men hon tycker sådär om broccoli. Har ni tips på andra grönsaker som brukar gå hem hos barn? Kommentera gärna, jag behöver inspiration och tips!

En veckas matsedel hos oss kan se ut såhär: Köttfärsås och spagetti, korv och makaroner, tacos, köttfärsbiffar med fetast, klyftpotatis och tzatziki, lax och ris, fiskpinnar med potatis och ärtor och ibland blir det hämtmat. När det blir hämtmat äter Alice burkmat (helst köttfärsås och spagetti eller vegetarisk gryta) och det blir även burkmat om vi inte har hunnit handla i tid och Allan Brallan är vrålhungrig. Ni får gärna tipsa om vad era barn äter så kan vi och alla som läser få inspiration i kommentarsfältet. Ös på med recept!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Laxfile med bulgur, kanske även någon god sås, blodpudding, korvstroganoff, Torsk i ugnen med ris eller potatis, pytt i panna, hemmagjord pizza, kasslergrya. Gillar min 1åring

  2. Angelica

    Söta Alice! Tänkte bara höra hur ni gick från burk till vanlig mat? Gav ni båda ett tag för att fasa ut burkmaten och bytte ni bara ut det helt enkelt? Våra är ett år vi vill att de ska kunna äta ”vanlig” mat. Men det går väl sådär. Ger både och just nu för att de ska få i sig något alls. Tack för en superbra blogg, ni är fantastiska! Kram

  3. Hannah

    Korv i alla dess former är i princip det enda som min ettåring äter för stunden. Och majs. Så det blir prinskorv, wienerkorv, falukorv, diverse tyska korvar etc. Väldigt enahanda så jag hoppas det bara är en kort period.

  4. Ina

    Kan tipsa om grönsaksplättar. Finriv morot/äpple o ha i pankakssmeten samt lite kanel eller zuccini m malen ingefära och vanilj. Jag brukar göra ett stort lass som jag sedan fryser in små paket av med 3-5 plättar i. Perfekt som mellis/ lunch/middag. Serverar m keso, klämmis eller smör på.

    Kan även tipsa om ”lättlagade” libanesisk falafel som finns i frysidisken. Dom är svingoda o min unge som är lika gammal som alice älskar dom!

  5. Maria

    Åh vad söt hon är! Jag blir så avis, vår dotter är allergisk mot mp, ägg och soja så det är typ omöjligt att ge henne samma mat som oss! Jag längtar så tills (om!!) den växer bort så jag kan få laga samma mat till oss alla 🙂 Här är annars favoriten broccoli och potatis, hon vägrar pasta! Hur får man dom att gilla det?! Smidig mat när man inte har tid att stå och skala potatis 😉

    1. Anne

      Hur kommer det sig att ni inte kan laga samma mat till alla? Nuförtiden finns det ersättningsprodukter till allt typ. Vi har mjölkprotein-ägg-vete-nöt-allergi utspritt på tre barn att bolla med varje måltid, och vi lagar alltid samma mat till alla, orkar inte dela upp. I praktiken innebär det vetefri pasta, ströbröd, lasagneplattor etc. Mjölk ersätts av havrebaserad mjölk/grädde/creme fraiche/mjölkfritt smör. Ägg kan ersättas av ”No Egg” andra varianter, eller helt enkelt skippas. Ägg kan ta lång tid att växa bort om den alls gör det, så mitt tips är att vänja sig att laga mat ändå. Bakning fungerar super att byta ut, bullarna blir mycket godare på havremjölk faktiskt! Pepp! 🙂

  6. Sandra

    Här hemma är tomater, ärtor, sojabönor, rivna morötter och majs favoriter men han smakar på det mesta som serveras och med broccoli brukar vi bara hugga av stammen så han äter bra det mjuk och då brukR han smaska i sig glatt.

    Vi har iallafall börjat ha matkasse varannan vecka för att smidigt variera vardagsmiddagarna men samtidigt kunna äta sina favoriter varannan vecka:)

  7. Lisa

    Min lilla tjej som precis har fyllt 1 älskar broccoli, ärtor och speciellt avokado! Så mitt tips är att prova avokado om ni inte redan har gjort det 🙂 kram på er och tack för världens bästa blogg!

  8. Malla

    Vår (nu 3 år) tjej har alltid gillat svarta Kalamata oliver. Kan äta en burk om hon får! Tydligen ganska vanligt att små barn gillar det:-)

    Sen kan hon sleva i sig bulgur som om det inte fanns någon morgondag! Bra att varva med så det inte alltid blir pasta vilket gärna är fallet här annars.

    Vi lagar ofta kasslergrytor då det är enkelt att dela ganska smått och så länge vi säger att det är precis som skinka så äter hon glatt 🙂

    /malla