Angelica Lagergren

När tröttheten och känslorna hinner ikapp…

Bild 2015-09-23 kl. 16.48 #2Åhh. Idag är ingen bra dag. Jag tycker att morgonen började bra, vi somnade om och sov ganska länge. Kanske lite för länge för jag var helt yr när jag vaknade. Frukosten intogs alldeles för sent och sen dess har mitt humör varit sämst. Jag känner mig extremt skör och irriterad. Det ligger saker precis överallt och jag blir liksom aldrig klar med någonting. Jag hinner inte slutföra det jag påbörjar och det gör mig ledsen. Jag vet att jag inte borde ställa så höga krav på mig själv men det kryper i min kropp när det är stökigt här hemma. Jag trivs liksom inte. Det är okej att Alice leksaker ligger överallt men resten måste det vara ordning och reda på.

När Stefan kom hem från stan tyckte han att det var superfint här hemma… Sen går han liksom och lägger saker överallt. Post. Öppnade kuvert. Reklamblad. Öppnade kaffekartonger, ett halvfullt glas. Ja… Sånt som gör mig irriterad. Och såklart är jag otrevlig då och så vips är vi osams. Då blir jag ju ännu mer ledsen. Och trött. Och matt. Jag tror att jag ska ta med mig barnen ut på en promenad nu när Stefan gör middag. Jag behöver frisk luft känner jag. I morgon blir nog en bättre dag för oss alla. Jag tror att jag behöver dra ner lite på tempot och alla måsten. Det har liksom gått i ett sen Philip föddes och det är inte bra i längden.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sessan

    Haha nu blev jag påmind om hur jag – på riktigt – bröt ihop för att jag inte hann tvätta samtliga fönster i lägenheten in- och utvändigt (10 fönster x 4 sidor = 40 jävla rutor ) när min äldsta son var på förskolan och jag precis hade fått lillebror (dessutom med snitt). Tänk så mycket klokare jag är nu, 1,5 år senare hehehe… Sänk ribban, njut av dina fina barn, acceptera ”skitdagarna”, ta nya tag nästa dag. Kramar till dig!

  2. Emma

    Hej! Jag tycker er blogg och podd är super. Så kul att följa er vardag. Jag har själv en 1-åring hemma. Jag undrar lite hur ni gör med mat till Alice? Min son äter i princip bara burkmat och jag känner att jag vill bli bättre på att ge honom hemlagat. Men varje gång jag testat har han inte direkt varit överförtjust. Har ni några enkla rätter som jag kan testa att laga?

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hej Emma! Det blir det vi äter men utan starka kryddor. Typ köttfärsås och spagetti, korv med pasta, lax och ris, fiskpanetter och potatis och ärtor, pasta med kyckling, köttbullar, köttfärsbiffar och klyftpotatis. Ja enkel och snabb mat. Tycker dock att det är svårt med grönsaker… Hon får burkmat vissa dagar också 🙂 Kram A

  3. Linda

    Men åh… Fick Flashbacks från när min 2:a kom för 2 år sedan… Det ÄR tufft! En sån omställning igen,två hjärtan att skydda,man funderar och tänker mkt på massor av saker och lever i ett slags töcken… Inte direkt som bebis-bubblan med nr 1! Men vet du vad… Det är just nu du känner att allting bara e kaos,det lägger sig och man lär sig ett system att få allt rätt och på sitt sätt! Fina Angelica, bara försökt ta dag för dag, inte boka för mkt och bara ”va”… ”Det löser sig,det kommer fixa sig till slut..” Som Timbuktu säger 🙂 Hahahaha! KRAM å kärlek!

  4. Malin

    Haha oj vad jag känner igen mig i detta! Jag fick min bebis dagen innan dig och försöker fortfarande få till nån typ av rutin som funkar här hemma. Mitt problem är dock både att jag vill ha ”fint” eller iallafall ordning på vart allting är och vilka små vita frottéhanddukar som vi råkat torka kiss eller annat lite äckligare med och vilka som bara är fläckiga av lite bröstmjölk – samtidigt som jag blir sur på min man som bara städar hela tiden och lagar mat och grejar när jag vill att han ska ligga och gosa med mig när jag sitter fast och ammar i soffan. Antar att det gör mig till en omöjlig fru och jag FATTAR att det är orimligt att kräva men det struntar jag i för jag har fött barn och jag (och du) är en jädra superkvinna och är det nån period i livet man kan få vara lite omöjlig så är det väl nu

  5. Jeanette

    Med all välmening! Har faktiskt tänkt när jag följer dig att hur orkar människan? Vara piffig och fin, promenera, shoppa och dona! Vet hur jag satt i somras med nyfödd bebis i nattlinne i två veckor uppkrupen i soffan. Så du kan med gott samvete fokusera på barnen och strunta i annat 🙂 Jobbigt om du strör dig på oredan men det är nog bara vänja sig och som du säger, sänka ribban! Ni verkar vara en sån toppenfamilj, låt inte ”onödiga” tjafs grusa lyckan, i morgon blir en bättre dag. Kram

    1. Herr och Fru Lagergren

      Jag tänkte nog att jag skulle kunna fortsätta leva lite som innan… Men har insett nu att det blir svårt eller ja, det går inte. Två barn är ganska mycket mer tidskrävande än ett. Jag måste absolut sänka ribban och mer bara vara. <3 Kramar A

  6. Michelle

    Hoppas det blir en bättre dag i morgon. Å att du och Stefan kommer på ett sätt så att du känner lite harmoni i hemmet. Du är en nyförlöst tvåbarnsmamma. Sätt inte för mycket ansvar på dig själv när det gäller städ. Det kan faktiskt någon som inte haft svinont i 9 månader, precis fött barn och nu ammar göra. Faktiskt.

    Ny dag i morgon. Lycka till. ❤️

  7. Madelene

    Fina du!

    Man gör så gott man kan, alltid.

    Man bråkar, skrattar, gråter. Speciellt när man är såhär skör med sömnbrist och som nyförlöst. Du får som du redan vet; sänka dina krav. Försöka se bortom ”kaoset”. Vet hur det är, jag är så sjukt pedant. Men snart med en 1-åring går inte de. Jag övar och övar, tror jag börjar bli lite normal faktiskt. Plocka när orken finns, finns den inte och barnen/barnet sover så sov du med. De vinner alla på. Ta extra hand om dig nu; vila, ät godis och rå om dig själv och barnen.

    Stooor kram till dig. Du är fantastisk! Älskar dig och Jessica. Ni gör mina dagar.

  8. Anna mamma till Vincent

    Det är inte lätt. Förstår att du vill ha städat och fint samtidigt som det tar mycket när man har en nyfödd, speciellt första månaden när man ska komma in i allt och bebisen behöver mycket. Samt alla hormoner och känslor som kommer. Du gör så gott du kan och det blir oftast en bättre dag efter en dålig. Stor kram!

  9. Lina

    Jag förstår dig! Varje gång jag har städat får jag kommentaren ”Oj, va fint det är här” av min pojkvän. Och VARJE gång tar det 10 minuter innan det ligger reklam, pepsiflaskor och kläder överallt. HUR svårt är det att hålla i ordning? Jag älskar honom men denna oreda drives me crazy…