Angelica Lagergren

Var Lille Skutt planerad?

naturalcycles-887x1024När vi försökte bli gravida första gången använde vi oss av ägglossningsstickor för att pricka in rätt datum, det fungerade smidigt men är ganska dyrt i längden. Jag får ofta frågan om Lille Skutt var planerad och ja, han var väldigt planerad. Jag har fått testa Natural Cycles som man antingen kan använda som preventivmedel eller i syfte att pricka in när man har ägglossning. Jag använde termometern och appen i syfte att hitta min ägglossning och därmed bli gravid igen.

Skärmavbild 2015-08-31 kl. 12.31.35

bild-4Att få se det där plusset igen var en magisk känsla. Overklig, men spännande och fantastisk. Tänk, snart är den här resan slut och Lille Skutt är på utsidan. Jag är väldigt glad över att vi har haft det så lätt att bli gravida, jag har skrivit det förut men skriver det igen… Jag har flera vänner som försöker månad efter månad men ingenting händer. Jag har aldrig tagit för givet att jag ska få bli mamma men jag är väldigt glad över att det gått så smidigt.

Tanken är att vi ska fortsätta testa Natural Cycles när Lille Skutt är född, men då i prevent-syfte. Jag vill gärna ha 3-4 barn om jag får önska, men vårt tredje barn kommer att dröja några år om det går att bestämma/planera. Men det fungerar i alla fall på samma sätt, man tar tempen i munnen varje morgon när man vaknar och sen skriver man in resultatet i sin app. Då säger den till om man har en röd eller en grön dag. Grön dag betyder att det är 99,9% säkert att ha sex utan att bli gravid och är det en röd dag måste man skydda sig. Eller låta bli att ligga såklart, hehe.

Vad använder ni er av för preventivmedel? Innan jag ville bli gravid åt jag p-piller i över 10 år och det är jag inte så sugen på att göra. Det är skönt att inte proppa kroppen full med hormoner tycker jag.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Silje

    Hei, er helt enig at man burde teste alternativer til P-pillen. Spesielt da det er mye bivirkninger med dem. Jeg bruker noe lignende til NC som heter Pearly. Det er ikke en app, men fungerer likt. Har brukt den i 7-8 aar som prevensjon etter at jeg fikk mine barn. http://www.hormonfritt.no Hormonfri prevensjon er jo trendy blitt, og mange kvinner bytter fra hormonell prevensjon. Takk for et fint innlegg. Lykke til videre

    Silje

  2. Therese

    Min son är snart 4 veckor, innan honom hade jag p-piller och nuvaring men vill inte gå tillbaka till hormon-preparat då jag mådde såå mycket bättre de månader jag var utan innan graviditeten. Är dock lite osäker på NC då jag hört/läst lite väl många historier om tjejer som blivit gravida ändå, och vi vill vänta lite med syskon.. Men är ändå lite nyfiken, vad säger din barnmorska om det som preventivmedel? Har fått för mig att det kanske inte är så populärt? 🙂

  3. Sara

    Fick min första dotter för ungefär 2 månader sedan. I slutet av september ska jag sätta in en kopparspiral, tycker heller inte om att käka hormoner. Åt ppiller i ungefär 10 år innan vi bestämde oss för att skaffa barn. Hade nog inte vågat använda mig av natural cycles, känns lite för osäkert. Använde mig av det när vi skulle bli gravida iof, funkade på andra försöket.