Angelica Lagergren

Gravidyoga – förbereda kroppen för förlossning

babyyogaIdag träffade jag min låtsaspappa Acko och han sa ”Ja du, nu börjar det dra ihop sig till förlossning!”. Nej, svarade jag. Det börjar ÖPPNA upp sig. Hehe. Jag tyckte i alla fall att det var kul. Jag skrev ju innan att jag och Stefan ska träffa barnmorskan Carina Rylander över Skype nästa vecka för att prata om andning och avslappning inför förlossningen. Ett annat steg i att förbereda kroppen är att jag ska få testa på gravidyoga. Det är ju i senaste laget eftersom BF är om 28 dagar, men jag tror och hoppas att det känns skönt för kroppen. Jag får se hur många gånger jag hinner med innan Lille Skutt bestämmer sig för att titta ut. Jessica och Elsa ska gå på mamma/baby-yoga, det skulle jag också vilja testa med Skutt sen, men det får bli längre fram i höst/vinter.

BB-väskan är så gott som packad, bebisens kläder är tvättade och jag har skrivit mitt förlossningsbrev. Jag är redo! Han får komma när han vill nu! I morgon går jag in i vecka 37, så han är väl så gott som klar va? Eller är det när man går in i vecka 38? Det känns som jag glömt något… Det känns som att det var mycket mer förberedelser inför att Alice skulle födas, men det kanske var för att det var första gången? Hur förberedde du (och din partner) dig på förlossningen? Gick ni kurser? Jag tror mycket på att förbereda hjärnan/psyket inför vad som komma skall. Även om den här förlossningen kanske inte alls blir som den blev med Alice vill jag försöka varva ner nu… Tänka ljusa tankar, vila, tanka kroppen med god mat och få så mycket beröring och massage av Stefan som jag bara kan. Ni vet väl att beröring frisätter oxytocin och det är kanon för kroppen? Mer beröring åt alla, gravida som icke gravida.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Ni två verkar ha en så sund och fin relation till varandra och barn!

    Har en stundade BF om en dryg vecka (första barnet) och behöver tips om hur f*n jag ska hantera maken. Trodde allt var bra (kanske är gravidhormoner som spökar…?) men med svärmor här nu och resten av makens familj inkommandes från utlandet så verkar det som att första veckan/veckorna med bebis kommer jag att bli ensam i bebisbubblan för att maken hellre vill spendera tid med sin familj (som han visserligen träffar en gång per år, max). Han föreslog bland annat att jag kunde amma och sedan så kunde vi turas om att lämna huset för att umgås med familj och få egentid… Jag tror inte att jag vill lämna bebis ens första månaden!

    Hur är första veckan efter BB? Är jag dum som trodde att denna vecka skulle spenderas i princip bara vi tre för att lära känna varandra? Självklart hade jag räknat med besök, men detta beroende på hur förlossning skulle gå mm.

  2. Emelie

    V 37+0 är bebsson färdigbakad säger man. Det brukar ju heta ”vecka 38 i folkmun”. Då har du kanske en vecka till innan lille skutt räknas som klar? Jag fick min lille i v 36+1, han räknades alltså som prematur. Dock 48 cm och 2900 g så det var inga problemas. Ingen sondmat/solbädd/andningshjälp så det var skönt. Lycka till när det väl är dags! Kramar

  3. Carolin

    Ni är skrivit förut (om jag inte minns fel?) att Alice ska börja förskolan till hösten. När är det dags för henne? 🙂

  4. Hanna banana

    Jag fick mitt första barn för 7 månader sedan. Tänkte att förslossningen går som den går och det är bara att hänga med och försöka slappna av. Skrev inget förlossningsbrev, har aldrig riktigt fattat vitsen med det. Jag kände att jag kunde uttrycka mig under hela förloppet så det fanns verkligen ingen anledning för mig att skriva något. Förlossningen gick superbra och jag längtar tills jag blir gravid igen, även om det inte är på gång än på något år minst. Till er som skriver förlossningsbrev, vad skrev ni??