Angelica Lagergren

En perfekt amningsponcho

IMG_6544När Alice var bebis letade jag på ungefär en miljon ställen efter en tunn poncho som jag kunde ha när jag ammade ute på stan. Jag tycker inte att kvinnor som ammar måste skyla sig, men jag kände mig aldrig helt bekväm med att sitta utan filt eller sjal. En sån här poncho på bilden ovanför skulle vara optimal. Jag sydde aldrig någon då men det ska jag faktiskt göra nu, eller det är målet i alla fall. Jag ska bara leta upp tyget och tråden som jag slängde undan någonstans sist när amningen inte fungerade… Om någon av er läsare har tips på var man kan hitta en sån här tunn poncho får ni gärna kommentera. Jag ska ge det ett försöka att sy, men jag är inte säker på att det blir bra och då behöver jag en plan B.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kristina

    Finns jättefina tunna ”vanliga” ponchos på MQ. Jag har rn i varje färg då de är perfekta för just amning.

  2. Sandra

    Hej!

    Nu svarar jag inte på frågan men vill ändå tipsa om bästa amningsplaggen när bebis är lite större: amningslinne + vid (som i bred) tröja som slutar vid höfterna. Kräver dock att bebis är van vid amning och lätt hittar bröstet. Man skyler sig väldigt bra och det blir inget krångel, bara att dra upp tröjan och knäppa upp amningslinnet. Jag brukar föredra en stickad tröja eftersom det även döljer eventuella mjölkfläckar bra. Håller tummarna för att amningen fungerar så som du vill!

  3. Caroline

    Hej!

    Jag har en grå som jag fick innan min dotter föddes, tyvärr funkade inte amningen så den kom aldrig till användning. Om du vill får du den, skönt när saker kommer till användning!

  4. Anna mamma till Vincent

    Hej jag har köpt en som verkar väldigt bra, en grå från glammom, går även att göra om till filt. Har bf 25 september så inte använt den än:). Kram

  5. Karin

    Jag hittade och använde mig av en amningssjal som heter Booby Trapper. Den ser inte ut som på bilden men tycker att den verkar ha en bättre design. Den har två bågar som gör att tyget inte hamnar i barnets ansikte och ger bra uppsikt när man ammar. Den är tunn och luftig och viks ihop till ett litet paket som får plats i väskan. Ett tips från mig =)

  6. Emma

    Jag köpte i somras en fin poncho på cubus. Fanns i flera färger. Den var som en tunnare kofta i materialet och den skulle nog funka perfekt. När jag själv ammade använde jag ofta skjortor som var enkla att knäppa upp och även gick att skyla lite med!