Angelica Lagergren

Gipsmage till Lille Skutt 

  Min tvillingsyster har precis hjälpt mig att göra en gipsmage. Jag gjorde en i vecka 32 eller 33 med Alice och vill såklart ha ett minne av den här bebisen i magen också. Det var dock lite svårare den här gången, lilla Elsa låg i vagnen och var missnöjd. Så Jessica fick slänga på lite gips, tvätta händerna, ge Elsa nappen, gipsa lite till, tvätta händerna, skumpa runt på Elsa och så vidare. 

Men tillslut blev magen klar! Jag är så tacksam över att Jessica hjälpte mig. Nu ligger den på tork och jag och Stefan ska fixa i barnens rum. Växa-sängen är bortställd tillsvidare och hennes spjälsäng står nu i nya rummet. Det var någon som kommenterade att det är alldeles för tidigt att hon ska sova i eget rum när hon är ett år. På Bvc tyckte de att hon skulle flytta in där vid åtta månader. Det är vi som velat ha henne kvar inne hos oss. Nu tänkte vi testa att ha henne i sitt rum som ligger väääldigt nära vårt. Och ha babywatchern på. Och fungerar inte det, då får hon fortsätta sova med oss. Jag tycker inte att det är ett så stort problem. 

/Angelica 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. H

    Men herregud! Ni känner Alice bäst och bestämmer själva vad som känns bra för er! <3 alla gör olika och så länge ni och Alice mår bra är det ni gör rätt för er!

    Jag har inte kunnat sova med min lilla kille i sängen sedan första natten hemma. Sov inget alls- bara oroade mig att jag skulle slå honom eller att han skulle trilla ur, trots att han låg i sitt näste mellan oss. Så redan från början har han sovit i egen säng och när vi fick sluta amma efter tre månader flyttade vi in hans säng till hans egna rum vägg i vägg med vårt. Jag sov i snitt i 30-minuters intervaller i sammanlagt ungefär 4 timmar per dygn när han sov inne hos oss. Vaknade när han rörde på sig och vaknade om han inte rört på sig på ett tag..

    Tills för någon månad sedan har vi haft båda dörrarna öppna men när ljuset kom fick vi stänga hans dörr. Jag vaknar bara han suckar i sömnen ändå så tror inte han har tagit skada av att sova själv! Vi har båda sovit väldigt mycket bättre sedan han fick sitt egna rum! Han slapp bli störd av mig var 30:e minut och när jag inte hörde hur han rörde sig eller inte rörde sig längre kunde jag slappna av och bara vakna när han behöver mig!

  2. Marie

    Min dotter flyttade in på sitt rum vid ca 9 månader och det fungerar väldigt bra. Hon sover bättre, troligtvis för att hon inte störs av sina föräldrar på natten. Det kommer säkert gå kanon för er och Alice också

  3. Rebecca

    Våran lilla tjej fick flytta in på eget rum när hon var sex månader gammal eftersom varken hon eller jag kunde sova när hon sov inne hos oss. Vi störde varandra helt enkelt. Inget hon mått dåligt av så att låta Alice sova i eget rum nu blir nog inga problem. Alla barn är ju olika och ni som föräldrar känner ert barn bäst så lita på magkänslan och strunta i vad alla andra säger 🙂

  4. Elin

    alltså jag blir så irriterad att folk ens orkar lägga sig i hur NI väljer att göra hemma hos ER. Om Alice är mogen för det så vad är probkemet, man kan väl alltid prova! Min son flyttade till eget rum vid 7 månader och dottern ungefär när hon var lika gammal. Det bästa vi gjort för då började båda sova mycket bättre. Låter på vissa som att eget rum är som stt lämna dem på andra sidan jorden. Nä för oss har det bara varit en positiv upplevelse så jag tycker ni allafall ska prova! Lycka till med ert val! 🙂

  5. Lisa PI

    Åh det är väl bara bra att ha alla förändringar klara och inkörda när lilla bebisen kommer. Efter det finns det inte utrymme för ändring och testning förrän lillebror är accepterad och självklar för Alice.

    Att sova i eget rum har gjort alla gott i vår familj när bebisen är runt året. Då stör man inte varandra nattetid och sömnen blev mycket mer sammanhängande och djup.

  6. Malin

    Vår dotter fick sova i sitt rum vid 10 månader.Vi hade babyvakten på och sover nästan med rummen jämter varann.Vi alla fick bättre sömn och hon hade kunnat sova där tidigare(vi var lite för fega).Alla är vi olika och det finns inget som är rätt eller fel.Man gör det som passar sin familj bäst.Alice kommer nog sova tryggt i sitt rum:)

  7. Susanne

    Ni känner Alice bäst och vet när hon är redo för eget rum inte någon annan!!!

    Vad fint ni har gjort!

  8. Linda

    Hallojs!

    Har precis ”flyttat ut” min ettårige pojk till eget rum. Storasyster flyttade vid 6 månader. Tog olika lång tid att bli redo med olika barn. Poängen är, att man känner efter själv. Kan inte va lätt att vara förälder offentligt -men ni gör ett strålande jobb, tycker jag!

  9. Pellan

    Hej!

    Kan bara hålla med de flesta andra. Ni känner Alice bäst! Vår dotter har sovit i eget rum sen hon var några månader…. Prova!

    Måste förresten tipsa dig Angelica att gå in och läs Sanna Brådings blogg på Mama. Hon skriver om en naprapat som ska vara superduktig när det gäller foglossning!! Gå in o läs!!

  10. Linda

    Finns det ens rekommendationer?! mina barn har sovit ensama i egna rum sen de va 2 månader! Somnat i egen säng och sen har ja gått dit å ammat! Haft så otroligt svårt att sova när ja hört barnens så snarkningar tycker ni gör helt rätt att gå på er egen känsla!!! Hejja!

  11. Jeanette

    Tack för en bra blogg och skit i vad folk tycker, ni känner ert barn. Vi flyttade vår son till eget rum när han var sex månader och plötsligt sov han hela nätter och jättebra! Vi hade stört honom innan <3

  12. Lina

    Håller med resten av gänget här ovanför. 1. Varför ska folk tycka och tänka om en sådan sak?! Alla gör som de tycker och känner är bäst för sin familj, ska de säga att vi gjort ”fel” som haft vår dotter i egen säng i eget rum från första början då eller? Snälla..

    2. BVC säger uppenbarligen väldigt olika beroende på vart man går. Har aldrig hört en enda rekommendation om sovning i egen säng/rum från vårt BVC alls (förutom samsovning och alkohol förstås).

    Det känns som att ni har väldigt skön distans till alla kommentarer som trampar lite väl långt in på vad som är ok, härligt att läsa!

    Älskar er blogg och podd! Körde marathon igår under Elise sovstund med de 2 senaste poddarna jag inte hunnit lyssna på, skrattade högt flera ggr! 🙂

    Kram!

  13. Lisa

    Skrev ju i inlägget häromdagen att vi flyttade vår son till eget rum när han var strax över året. Då åt han ingen nattmat längre sen en tid tillbaka och vi kände oss redo och ville prova och se hur det skulle gå. Och det har gått alldeles utmärkt! Han sover jättebra och bara någon gång i veckan får man gå in och ge nappen och snutten, oftast hittar han dem själv när han vaknar till och somnar sedan om. Vi har förresten lagt in flera såndära självlysande nappar i hans säng så att han kan hittad dem på natten om han vaknar. Tror mest det handlar om att man själv som förälder ska vara redo att släppa dem ifrån sig och behovet man har att ha dem nära så att man liksom har koll på dem även när man själv sover. Och att man får vara beredd på eventuellt spring mellan rum. Tror det kommer gå jättebra för er att flytta ut henne också! Och annars får ni väl bara ta in henne till er ett tag till och testa igen senare! Kram 🙂

  14. Maya

    Suck. Man får väl göra som man vill. Vår dotter flyttade in i sitt rum vid 8 mån. Funkade utmärkt. Vi har en låååång korridor mellan våra sovrum och har aldrig haft en babywatch. Både mor och far har hököron, men tror att man ska vara döv för att inte höra sitt barn – särskilt vägg i vägg. Nu är hon 13 mån och kan sen en månad traska bort till oss om hon vaknar. Hon sover på en madrass på golvet i sitt rum. I början vågade hon dock aldrig gå hela korridoren bort utan satt i dörröppningen till någon av oss kom.

  15. Sara

    Angelica och Stefan ❤️❤️❤️

    Ni känner ert barn bäst, det gör inte vi.

    Har aldrig hört några såna rekommendationer, och som vi alla vet vi det här laget så säger alltid alla BVC olika.

    Vår dotter fick eget rum vid 4 månader, vägg i vägg. Och hon sov plötsligt hela nätter och var ett nöjdare barn. Då slog det oss att hon också vaknade hela tiden av sambons snarkningar. Vi tog bort sidan på sängen när hon var 13-14 månader. Då kunde hon gå själv och hon har aldig ramlat ur sängen. Det jag vill säga är att så olika som våra barn är, så olika är även våra rutiner. Jag vurmar för nära föräldraskap och att lyssna in barnen. Men mitt barn ville gärna vara själv och inte vara nära. Och det respekterade vi. Även om det först kändes helt sjukt att en bebis inte ville ha närhet hela tiden. Idag väljer hon däremot att sova mellan oss och har ett annat behov av närhet. Kan vara att syskon är på väg, vad vet vi☺️

    Råd är ju ändå i all välmening kan jag anta, och vissa saker väljer en att lyssna in. Men gör hellre det som passar er istället för att normen ska berätta för er hur ni ska göra. Kram!

  16. Lovisa

    Gud vad folk ska ha åsikter alltså! Så tröttsamt!

    Vår dotter sov i eget rum från det att hon bara var några månader. Hon är 10 månader nu och sover som allra bäst i egen säng och eget rum. Så fort hon börjar gnälla vaknar man ju och går in…

    Helt rätt av er!

    Älskar er podd och skrattar högt varje gång! Så mycket igenkänning! 🙂

  17. Johanna

    Jag har inte hört talas om nån rekommendation om att barnet inte kan sova i eget rum när de är ett år… Har även frågat bvc och de sa att det inte fanns nån särskild rekommendation. Så jag tror snarare att kommentarerna har med personligt tyckande att göra, men alla ska ju så klart göra det som känns bäst för dem.

    Min dotter fick flytta till eget rum när hon var 2,5 månad och det har fungerat jättebra hela tiden. Jag har sover med babywatchen på nattduksbordet och har gått in dit och ammat om hon vaknat på natten. Både hon och vi har sovit mycket bättre i egna rum. Vi flyttade ut henne när vi kände att det var dax för henne att sova i egen säng. vårt sovrum är rätt litet så det skulle bli väldigt trångt om spjälsängen skulle stå där så vi tog helt enkelt egen säng+eget rum i ett go. 🙂

  18. Line

    För det första så låter det väldigt märkligt att bvc rekommenderar en sån grej. Vars mitt barn sover ska bvc ge blanka f*n i. Sen att dom rekommenderade 8 månader då en stor separationsfas börjar är ju bara vansinnigt. Gå på magkänslan.

    1. Karin

      Jag håller med! På vår bvc rekommenderades vi att, om vi ville, flytta barnen till eget rum INNAN 7-8 månader pga separationsfasen som kommer då. Vår dotter sover i eget rum sedan hon fyllde 6 månader och det har gått hur bra som helst ända sedan starten. Hon sover hela nätterna och hon sover längre nu än när vi delade rum, eftersom vi inte stör varandra. En enda natt har hon väckt oss, pga mardrömmar, och just den natten var vi på resa och sov i samma rum. Det är absolut inte fel att flytta bebisen till eget rum tidigt, bara man är så att man hör om den vaknar och är ledsen.

  19. Moa

    Herregud… Vår dotter började sova i sitt rum större delen av nätterna i sitt rum redan vid 6 månader och gud va bra hon sov! Vaknade inte alls lika ofta om nätterna som inne hos oss. Jag hade dock inte vågat ha henne i en junior säng än( 1 år och 3 månader) ^^ men min dotter är en liten buse 😛 Spjälsäng ett tag till, helt klart.

  20. Rebecca

    Men snälla nån, är väl ingen som har med det att göra, när ni vill prova att ha henne i eget rum? Ibland blir man ju trött på folk.. Vår pojk sov i eget rum (vägg i vägg med oss) från att han var typ fyra månader. Han sov inte bra alls i vårt rum så för oss var det självklart.

  21. Lisa

    men herregud, hur orkar folk tycka om allt? Ni vet väl när det är bäst och passar er att flytta in i eget rum..