Angelica Lagergren

Hallonbladste för att minska blödning 

IMG_4736Stefan är iväg och spelar golf idag så jag och Alice hänger här hemma ensamma. Stefan åkte redan vid klockan sju och just nu ligger Alice och sover middag. Det var länge sen det bara var hon och jag en hel dag. Eller helt ensamma var vi inte, för jag frågade om min mamma ville komma hit. Hon svängde förbi här en kortis innan hon skulle vidare in till stan. Alice sprang fram i sin gåstol när mamma öppnade dörren och sträckte sina små armar mot henne. Jag har skrivit det förut, men jag skriver det igen. Jag är så glad och tacksam över att mamma bor så nära som hon gör, om det är något kan hon vara här på tio minuter. Och jag känner mig alltid 100% trygg med att lämna Alice med henne, jag känner liksom noll oro i kroppen då. Det är en skön känsla. Det är hon som kommer ta hand om lilla Umbi när vi åker in till förlossningen.

IMG_4739För exakt ett år sen var jag i vecka 39 och det var bara dagar kvar tills jag skulle få träffa lilla Alice för första gången. Jag drack mängder med hallonbladste, dels för att jag ville sätta igång förlossningen men också för att jag hört att man blöder mindre efteråt. Vad har ni för erfarenhet av hallonbladste? Jag har kvar en del från förra sommaren så jag tänkte börja dricka det igen efter vecka 35. Igår hade jag ett riktigt tryck nedåt och ilningar i ljumskarna. Det känns verkligen att han lagt sig med huvudet nedåt för mina revben håller på att gå av när han sparkar loss. Det är stark liten kille som bor där inne i magen. 68 dagar kvar till BF, så spännande tycker jag!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Jag drack hallonbladste från v.35 förra sommaren och åt ananas. Vår tjej kom 10 dgr innan BF, en snabb och enkel förlossning. Slutade blöda snabbt. Kommer absolut dricka det igen!

  2. Ellinor

    Vet du några vetenskapliga artiklar om huruvida teet påverkar eller ej? Låter intressant 🙂

  3. Fru Minimalist

    Jag märkte inte av någon effekt av hallonbladsteet innan förlossningen hade ju hoppats att det skulle göra att den körde igång eftersom jag längtade efter vår Bebis Minimalist. Drack en kopp per dag en vecka innan bf och när bf passerat drack jag flera koppar per dag, tur det var mitt i vintern så man var te-sugen till skillnad från nu. Efter förlossningen vet jag att min livmoder drog ihop sig väldigt snabbt och bra, och avslaget höll väl i kanske 3-4 veckor, är lite osäker på vad som är normalt. Jag kommer iaf dricka hallondbladste även nästa gång om jag inte upplever att det skapar för mycket jobbiga sammandragningar/förvärkar innan bf.

  4. L

    Jag drack flera koppar hallonbladste/dag i flera veckor, fick lite sammandragningar men inte mer än så. Blödde ganska lite under snittet men däremot så blödde jag i flera månader efter det, vet inte om det hade varit ännu värre utan teet. 🙂

  5. Michelle

    Jag blev rekommenderad att sluta av min bm när jag började få väldigt mycket förvärkar (var fjärde minut, andra barnet men de ökade inte i styrka). Fick snällt vänta till vecka 38 innan jag fick börja igen. Jag blödde knappt något efter snittet och halverade avslagstiden. Värt.

  6. Sandra

    Drack det också från v.35, upplevde att det gav mycket sammandragningar, min inte hjälpte det. Gick över 6 dagar och blödde mycket i flera veckor. Tveksamt att jag kommer dricka det igen tyvärr.

  7. Lena

    Drack det från vecka 35 och ut kom han en vecka senare, oklart om det hann verka så snabbt. Blödde iaf inte mer än ett par veckor och inte så mycket, så skönt!

  8. Kajsa

    Vår lilla skrutt sparkade av ett av mina revben i typ vecka 34. Fy faaan så ont det gjorde! Var rädd om er <3

  9. Hanna

    Jag var höggravid förra sommaren och drack massor av kallt hallonbladste sista veckorna, jag blödde nästan ingenting under förlossningen. Nu är jag gravid igen och kommer garanterat dricka det igen från vecka 35! Om det var det som gjorde det vet jag ju inte men jag vågar inte låta bli, haha.