Angelica Lagergren

Alice första tand! 

  Wihooo! Igår fick Alice sin första lilla tand. Hon har varit ganska gnällig och svårsövd de senaste nätterna, dessutom har hon dreglat massor. Nu har vi förklaringen! När vi var i Eksjö i helgen sa Marias mamma ”Inom 14 dagar kommer hon få sin första tand”, hon kunde se att det var gå g. 

Igår ringde Jessica när hon var barnvakt och sa ”Alice har ju fått en tand!!!” Varken jag eller Stefan hade sett den. En liten tand sticker upp och en till är också på väg upp. Pjuuh! Jag var liiite orolig över att hon inte skulle få tänder, även om alla sa att det var lugnt. Att de skulle komma. Jag vet att man inte ska jämföra barn med andra barn, men det blir lätt så. Alla hennes kompisar (i samma ålder) har fått tänder för länge sen. När kom era barns första tänder? Jag var nästan nio månader när jag fick min första. 

/Angelica 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. f

    Min son Viggo fick två tänder samtidigt strax innan han fyllde 4 månader. Han fyller 6 månader 6 juni och har endast de två Nedre och jag har inte märkt några nya ännu.

  2. Malin

    Min dotter fick sin första tand några dagar innan sin 1-årsdag.Då kunde man pusta ut kan jag säga!Hon har haft det jobbigt med sina tänder.Det har varit feber,problem med magen och sömnsvårigheter bla.

  3. Emma

    Min son fick sin första tand när han var 2,5 månader. Alldeles för tidigt enligt mej 🙂 Men han har bara bitit mej några enstaka gånger.

  4. Ulriks

    Min lillkille fick sin första när han va ca 4,5månad och hans andra vid 5,5 månad..han är snart 8månader och har stått still sen dess

  5. Jill

    Bim var 5 månader när hon fick sina första tänder. Jag var i chock eftersom jag trodde sådant kom när dom var runt 1 år. Nu är hon 10 månader och har 8 små fina tänder som hon mer än gärna använder. Alla barn är olika och tur är väl det.

    Tack för en bra blogg!

    Kram

  6. Mabe

    Åh, vår Isabell fick sin första när hon var 4 månader = aaaaaj för mamsen vid amningarna därefter (innan hon lärde sig att INTE bita när hon åt)! Nu är hon 10 månader och har fått hela 8 stycken!

  7. Angelica

    Vincents första kom vid 3,5 månad nu är han 7 och har 6 st tänder. Jag ammar fortfarande o det har inte varit några större problem med att han bits men nu de senaste 2 veckorna har 3 bissingar kommit o ajaj mina tuttar!! Igår bet han mig säkert 10 ggr o vi började morgonen med 3 rejäla bätt, haha!

  8. Malin

    Men hur gulligt är det inte då?! <3

    Elise fick sina första när hon var 5 månader – då ploppade det upp 2 stycken under VM-veckan i Falun 🙂

    Jag trodde inte de skulle komma så tidigt så jag hade inte hållit utkik heller – trodde de skulle komma efter 1 årsdagen, hehe .. men det är ju tydligen inte ovanligt så 😀

    Nu har det dock gått ett tag sen dess och de 2 tänderna har inte fått besök av fler än. Vi får se när de kommer 🙂

  9. Caroline

    Min dotter Freja är två veckor yngre än Alice och hon har redan ÅTTA tänder. Hon fick sina två första när hon var fyra månader och sedan sex stycken samtidigt (!!!) vid 7,5 månader. Det var helt galet. Tänk så olika det kan vara! Freja är tidig med sina tänder, men senare på annat. Hon varken ålar sig, kryper eller reser sig mot möbler. Hon sitter där hon sitter och är rätt nöjd med det 🙂

  10. fiffi

    Min kille fick sin första tand vid 4 månader. Nummer två kom tätt inpå men sen dröjde det ett bra tag innan fler tittade upp. Nu är han 11 månader snart och har 8 tänder! Sååå gulligt nu när han börjat tugga på t ex russin, helt obesvärat med munnen vidöppen 🙂

  11. Mia

    Heja A!

    Min plutt (3 dar äldre) har 4 tänder. Fick sin första i februari (7mån) och sen en till varje månad.

    Jag vet att man jämför sig, men tillslut så kan ju alla barn allt de ska och ha växt det man som människa ska ha! Tänk på så många som ex ser på Alice hår och avundas när deras barn är Skalle-Pär 😉

  12. Fanny

    Lycke var 6,5 månad ungefär och så kom andra tanden bara någon dag efter. Fattar dock inte vad alla snackar om att det skulle vara jobbigt att smma när dom har tänder, Lycke bet ett tag när hon var ca 4,5 månad men sen hon fick tänder har hon aldrig bitit..

  13. Johanna

    Arvid är född den 5 juli och harr fortfarande inga tänder. Däremot har han börjat gå så de ser så sött ut när han kommer gående utan en enda tand 🙂

  14. Idabel

    Vår son fick sin första för knappt TT å veckor sedan (8mån). Vi fick också våra då vi var 8 mån så vi hade anat att det skulle bli så med sonen med. Hans jämnåriga bästis har minst 6 tänder och fick den första innan hon var 4 mån! En äldre kompis var 1,5 år innan första tittade upp!

  15. Charlotte

    Min äldsta dotter fick sin första tand strax efter 1 års dagen och min yngsta var bara 4 månader. Det är så olika det där och helt normalt!

  16. Jessica

    Det är ju så sjukt olika det där. Min lillasyster hade SEX TÄNDER när hon var SEX MÅNADER (helt sjukt) och jag fick mina första när jag var i Alice ålder. Dessutom tappade min lillasyster sina mjölktänder snabbare än vad jag gjorde. Vi får väl se vem som får behålla tänderna längst när vi är gamla och grå sen 🙂

  17. Susanne

    Kan vara därför hon fick feber också.Båda mina barn blev alltid dåliga i samband med nya tänder.

  18. Johanna

    Min lilla kille på 10 månader har 10 tänder, så gulligt!! Han fick sin första tand dagen innan han blev 6 månader.

  19. Sofia

    Måste även kommentera att det stämmer att små pojkar kissar lite här & var när man byter blöja. Har en dotter sedan tidigare så jag blev överraskad av det i början. Det avtog dock efter några månader. Tack för en bra podd!!

  20. Amanda

    Min Arvid som är 1 vecka yngre än Alice har 4 tänder. Men hans kusin, som är 7mån har 7 st tänder redan! Haha!

  21. Sandra

    Här har vi en kille som är 10månader och inte en skymt om några tänder. Tandlösagubbe. Han skulle varit perfekt och amma men tyvärr så funkade det inte så längre.

  22. Mikaela

    Har en son på 8,5 månad som fortfarande inte fått någon tand. Hans pappa fick sin första på sin 9-månadersdag. Men jag ammar lite fortfarande och han bits ibland så gör inte så mycket att de inte kommit någon tand;)