Angelica Lagergren

Lille Skutt är en…

IMG_2175Rutinultraljudet gick hur bra som helst, men det tog väldigt lång tid. Först träffade vi en supergullig kvinna som höll på att utbilda sig till ultraljudsbarnmorska. Hon kollade igenom hela bebisens kropp väldigt noga. Men eftersom hon inte var helt färdigutbildad skulle även en annan mer erfaren barnmorska göra samma sak… Då hade jag hunnit bli kissnödig och hon hade svårt att undersöka mig. Jag fick hoppa ner från britsen, torka bort allt kladd på magen och springa till toaletten.

Vi sa redan när vi kom in att vi gärna ville köpa bilder och att om det gick att se, ville vi veta om det är en pojke eller en flicka. Helt plötsligt sa barnmorskan bara ”Ja, det var det. Nu var vi klara. Eller var det nåt mer?”. Då sa jag lite försiktigt att ”Jo, om det går vill vi gärna veta vad det är för kön”. Då undersökte hon igen och sa ”Det går inte att säga helt säkert…” och jag tyckte att jag såg en snopp, så jag sa ”Men… är inte det där en snopp?”. Hon svarade ”Hmm, jo. Ja. Det ser ut som det. Det är svårt att säga helt hundra, men ja, förmodligen en pojke!”. Vi vet alltså inte helt 100%, men det kanske man aldrig kan veta? Men min magkänsla hade rätt, jag har hela tiden tänkt att det är en pojke den här gången. En lillebror.

Jag är så lättad över att allt såg bra ut. Det tog lång tid innan de fick till bra bilder på hjärtat och de stannade även vid ena njuren väääldigt länge. Men allt såg som sagt bra ut! Vi blev flyttade i datum. Förut hade vi fått 16 september som BF, nu fick vi 12 september. Jag är alltså i vecka 18+4 idag och inget annat. Vi fick en bild med oss hem, det är den ovan. Lille Skutt var inte alls sugen på att vara med på bild och höll händerna för ansiktet flera gånger.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katja

    Stort grattis till hela familjen 🙂 ska bli spännande att följa graviditeten och självklart lilla Alice utveckling! Hon kommer bli den bästa storasystern :)! Kram

  2. lin

    Herregud, jag kan bara bekräfta! Min son sög så hårt att det det var stört omöjligt att amma. Den smärtan! Pumpa gick alla tiders, kör mycket, mycket hellre sjukhuspumpen på hårdaste än att sticka tutten i min sons mun. Var värre än förlossningen. Men tror inte att det hör till vanligheten!

  3. Helena

    Åh vad skönt att allt såg bra ut! 🙂 vår lilla kille hade också händerna i ansiktet på alla ultraljud! Kanske en grej som killar håller på med? 🙂

  4. mariekarolina

    Grattis till en lillebror! Jag tyckte det var lite som att vara gravid för första gången igen när vi fick veta att vi väntade en lillebror till vår dotter 🙂

  5. Rebecca

    Åh, så kul med en av varje! :)) vi väntar på våran andra pojk (första är två år). Vi var på rul förra veckan och blev tillbakaflyttade två veckor. Så trist! Vi har bf 29e september. Enda fördelen är att vi får ett nytt ultraljud om några veckor igen då bebisen var ganska liten nu. Det tackar man ju inte nej till!

    Om du vill kika på instagram heter jag rklevenmark 🙂

  6. Johanna

    Hahahah! Men gud vad kul o konstigt! 😀 Jag skrev en kommentar till dig förra veckan om att jag också hade bf 16 september, skrev en kommentar igår(?) också och skrev där att vi blev flyttade från 16 september till 12 september, så jag är också 18+4 idag ^^ bm kunde inte se kön på våran bebis, men när jag vill prata om bebis så vill jag alltid säga ”han”, inte för att jag hellre vill ha en pojke eller nåt utan det liksom bara kommer.. vet inte om det är en känsla eller nåt ^^

  7. Cecilia

    Woho! Åh, grattis! Jag var nästan mer lättad efter Rul med mitt andra barn än med det första, man hade fått perspektiv på hur mycket det är som ska finnas på plats haha. Stort grattis till lillebrollan!