Angelica Lagergren

Vecka 15, andra barnet.

vecka15barn2Idag går jag in i vecka 16, men jag måste ju såklart skriva om vecka 15 innan jag avhandlar vecka 16. Det blev ingen vanligt bild uppe vid garderoberna i sovrummet för där låg Alice och sov. Istället tog vi bilden i vardagsrummet och det fungerar ju lika bra det.

Hur mår du?

– Helt okej, det kunde ha varit mycket sämre. Jag har fått en utdragen förkylning som även Alice smittats av. Näsan rinner, ögonen kliar och det sprakar i öronen. Det börjar bli bättre nu men näsan är konstant täppt… Jag har ställt in mig på att det kommer vara så resten av graviditeten (känsliga slemhinnor och så vidare) så blir det en glad överraskning om det försvinner.

Du ska vara gravid HELA sommaren, känns inte det tråkigt?

– Nej, jag tycker inte det. Förra sommaren var jag avundsjuk på alla som satt på uteserveringar och drack rosévin. Men jag känner helt ärligt inte att vinet lockar just nu. En kall cola light med en citronskiva i lockar mer. Jag har en hel del gravidklänningar kvar från förra sommaren som inte känns gamla eller fula, så jag ska nog klara mig rent klädesmässigt också. Jag är glad att jag kommer kunna bada hela sommaren, från att Alice föddes (17 juli) var det badförbud på mig tills avslaget var borta. Nu kan jag bo i havet i sommar.

Hur ser dina värden ut? Du hade ju järnbrist förra gången du var gravid. 

– De är riktigt bra! Jag var och träffade en läkare i veckan för att kolla det och han sa att jag hade järnvärde som en man! Det känns bra med ett sånt utgångsläge faktiskt.

Känner du av någon foglossning? 

– Ja, tyvärr. När jag suttit och pluggat körkortsteori för länge, eller varit ute och kört bil får jag vrålont i fogarna. Men jag hoppas att det inte blir lika illa den här gången som förra. Håller tummarna och gör övningar i förebyggande syfte.

Du börjar jobba den 7 april, nästa vecka är alltså din sista mammalediga vecka… Hur känns det? 

– Dubbelt. Det ska bli väldigt roligt att börja jobba igen, träffa mina gulliga kollegor och få göra det jag älskar mest – skriva. Men samtidigt känns det sjukt overkligt att jag ska vara ifrån Alice så många timmar per dag, vi sitter ju typ ihop nu! Jag tror att jag kommer att vänja mig vid det också. Jag kommer ju inte hinna jobba så länge, den 16 september planeras ju nästa bebis att komma.

/Angelica

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Hej! Jag undrar bara om inte ni kan vara med i YouTube serien Gravid Vecka För Vecka? Hade varit kul att följa!