Angelica Lagergren

Papparapporten avsnitt 3

God morgon på er! Det är onsdag, klockan är 06:00 vilket betyder att det är dags för ett avsnitt av Papparapporten här i bloggen. Ni som följer mig/oss på Youtube kunde se detta redan i går kväll.

Den här veckan så svarar jag på en lyssnarfråga från Tvillingpodden om min synpunkt på att Angelica pratar om sina ex och pratar lite fritt kring vårt upplägg med mat åt Alice.

[youtube width=”645″ height=”363″]https://youtu.be/npdewdmjf5g[/youtube]

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Hej! Ett tips på frukost som var uppskattat hos oss var havregrynsgröt (utan salt) med mosad banan i. Annars gav vi nog också oftast maten vi åt fast utan salt.

  2. Michaela Skytt

    Hej Stefan!

    Jag måste börja med att säga att jag blivit EXAKT en sådan morsa som jag aldrig trodde att jag skulle bli som fixar egen barngröt, barnmat osv. Hur som helst började det hela 2012 när ”1an” skulle börja lära sig käka. Det var då skriverier om glasbitar och andra otrevliga saker som hittats i barnmatsburkarna. Det gjorde att jag fastnade i göraegenbarnmatsträsket. För en matnovis som jag (som knappt kan laga middag till mig själv) har Andra mosboken av bl.a. Johanna Westman varit till extrem stor hjälp för att våga göra egen barnmat. Så den boken och en stavmixer (den billigaste som finns duger bra) med tillhörande mixerbunke är grymt. Nu med 2an har jag liksom redan kunskapen och vågar ”slänga” ihop lite av det som finns hemma eller komponera nått av vår middagsmat. Lycka till!

  3. Sandra

    Det är inte svårt och göra barnmat, bara och göra det man äter själv – saltet. Barn älskar ofta mycket kryddor. Brabarnmat.se är en kanon sida med recept till olika månader/åldrar 🙂

  4. www.mittlivsomjill.blogspot.com

    Här kommer B:s absoluta favoritrecept. Hon hugger efter skeden då jag serverar denna köttfärs. I frysen har jag alltid mos av broccoli, morot, sötpotatis, potatis eller palsternacka som jag kompletterar med istället för pasta. Jag höftar mycket i matlagningen så komponenterna är ungefärliga, grundregeln är att du själv ska tycka att det smakar gott!

    100 gram köttfärs

    1 vitlöksklyfta

    1 gul lök

    1 stor morot

    2 msk tomatpuré

    1 burk krossade tomater

    1-2 msk torkad oregano

    1-2 msk torkad basilika

    En skvätt grädde

    Något varv med svartpepparkvarnen

    Något varv med vitpepparkvarnen

    Gör så här:

    Finhacka lök, vitlök fräs på låg värme så att löken blir genomskinlig. Tillsätt moroten och låt den fräsa med i några minuter. Tillsätt därefter köttfärs och kryddor, låt den inte bli genomstekt utan bara få en liten uns med färg (köttet blir mjukare när det får koka), tillsätt därefter tomatpuré och tomatkross. Låt småputtra på spisen i 40 minuter så att smakerna släpper. När den kokat klart avrundar du med en uns grädde för att mjuka upp syran i tomaterna, har du inte grädde kan du ta mjölk eller creme fraiche. Mixa lagom så att bitar blir kvar, ställ på omedelbar kylning (ej i mixerkannan eftersom det tar lång tid att få ner temperaturen i den), häll därefter i silikonformar och sedan över i plastpåsar.

    Denna gör jag när jag lagar köttfärssås till oss själva, då går det i bara farten.

    Lycka till och tack för en bra blogg!

  5. emma

    Hej . Vill bara börja med att säga vilken fantastisk blogg ni har , super kul att följa.+ otroligt charmig och söt liten tjej ni har .

    Vi har 3 barn . Tvilling pojkar på 4 år och en liten tjej på snart 2 år och jag har gjort all barn mat själv till alla våra barn, både för den ekonomiska aspekten och för att vi ansåg att det var bättre mat.

    Jag gick aldrig efter några recept utan jag gjorde samma mat som vi vuxna skulle äta bara att jag inte stekte utan kokade istället. Tex vid köttfärssås så gjorde jag så här:

    Tog köttfärs och kokade det med krossade tomater och jag la ner en vitlöks klyfta i en tesil lät den koka med köttfärsen och tomaterna. Jag brukade även använda ett lagerblad om jag hade det hemma. Så lät jag allt koka tills det var färdigt och sen ta bort lagerbladet och tesilen med vitlöken i . Kokade pasta som vanligt och sen mixade både köttfärsen och pastan till önskad konstens. Köttfärssåsen gjode jag i en liten kastrull samtidigt som jag gjorde våran i en större, det blev inge mer jobb bara en till kastrull.

    Det är bara en av många maträtter jag gjorde men mitt bästa tips skulle nog vara att se till så att maten smakar något och var inte rädd för att krydda lite . Vi saltade aldrig maten men använde mycket vitlök,lagerblad, paprika, vitpepar korn osv men såg alltid till så det inte blev för stark eller för svagt.

    Enda nackdelen var att våra barn aldrig ville ha köpt burkmat efter att vi började göra eget.

    Hoppas att detta hjälpte något . Och lycka till.

  6. Lisa

    Vår son älskar detta! Vi kokar potatis vid sidan om. Mormors Gryta

    200g nötkött (t ex grytbitar)

    2 msk smör

    2 msk vetemjöl

    minst 2 dl vatten

    2 tsk saltfri buljong

    1 lagerblad

    1 krm timjan

    1 vitlöksklyfta

    1 gul lök

    2 morötter

    2 potatisar

    1 purjolök

    Skala potatis och morot och dela i mindre bitar. Hacka löken och dela köttet i grytbitarna i mindre ca 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlöken.

    Smält smöret i en gryta. Blanda i mjölet. Lägg i kött, potatis, morötter, lök och purjolök. Blanda om och häll på vattnet. Fyll på med vatten så att det precis täcker ingredienserna. Om du häller på mycket mer än 2 dl vatten så öka buljongmängden lite. Lägg i ett lagerblad och timjan.

    Koka upp och låt koka på svag värme ca 40 minuter tills köttet blivit mört. Plocka ur lagerbladet. Mosa eller mixa till varfri konsistens.

  7. Josefin och M

    Tycker ni verkar ha en sund inställning ang ex och tidigare händelser 🙂

    Åh jag skulle också behöva lite inspiration till barnmat. Känns som det inte borde vara så svårt…bara att sätta igång 🙂