Angelica Lagergren

Perfekta ägg! 

  Här hemma hos oss sitter vi och äter frukost nu, jag och Stefan äter marmelad och ost och Alliano har ätit en portion gröt. Älskar helgmornar! 

Vi har en disskussion om hur man kokar ägg… Jag lägger alltid i äggen i kallvatten i en kastrull och sen när det börjat koka går jag oftast på känsla… Men jag tror att det kokar i typ fyra max fem minuter. Stefan kokar upp vatten i tekokaren och stoppar i äggen i kastarullen när vattnet kokar och sen kokar de i sju minuter. Alltid tajmat. 

Hur gör ni när ni kokar ägg? Jag gillar när gulan är lös men vitan får absolut inte vara det… Stefan gillar när gulan dammar i munnen, riktigt torrt ska det vara. Har du nåt knep för perfekta löskokta ägg? Hur ska ett perfekt ägg vara för dig? 

/Angelica 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Jag kom på det perfekta sättet att koka ägg i fredags! Kallt vatten i kastrullen, i med de ägg som ska hårdkokas. På med locket och invänta att det ska koka upp. Då lägger man i de ägg som ska ha lös gula. På med locket, slå av plattan men låt kastrullen stå kvar på den varma plattan. spola under kallvatten efter 5,5min:-D Sedan gäller det att komma ihåg vilket ägg som varit i från början;) Annars blir det Kinderägg-surprise:-D

  2. Malin

    Håller med många av de andra – äggkokaren har underlättat mitt liv! 🙂 blir alltid likadan konsistens, alltid samma perfekta konsistens… medium. Då blir vitan fast å gulan är fast runt om men lite mjuk oxå

  3. K

    Alltså vet inte hur det kan vara så olika resultat men när jag kör: kokar upp, när det kokar sänker jag till 5-6 på plattan, i med ägg, kokar i 7-8 min och sedan direkt på med massor av kallt kallt vatten så de slutar koka inuti = krämig gula som är lös innerst med perfekt kokt vita.

  4. Emma

    Man köper en äggkokare där man kan kolla hur lös eller inte lös äggula man vill ha, den är helt perfekt och äggen blir alltid perfekta 🙂

  5. Josefin

    Vi kör kallt vatten i kastrullen, i med äggen och när det kokar ställer vi timern på exakt sex min. Krämig gula och perfekt vita. Mums!

  6. Jessica Christensen

    Vad lustigt, precis ätit frukost här med & jag var löjligt nöjd över hur perfekta äggen blev idag! Jag är som dig Angelica, lägger äggen i kallt vatten men jag brukar ta tiden från det att det börjar koka. Vill ha en krääääämig gula men hatar när vitan är det minsta lös, kräks nästan av det! Idag kokade jag ca 4,5 minut & det var perfekt 😀