Angelica Lagergren

Gravid igen, hur mår du?

10919074_801341383247196_199174493_nNär den här bilden togs hade jag vetat om att jag var gravid igen i några timmar. Den lyckan! (och oron) Som Stefan skrev har det varit svårare att hålla hemligt den här gången, men samtidigt har tiden gått otroligt fort. Jag som alltid delar med mig till er hur jag mår har fått ljuga. Jag har varit såååå trött, alltså precis lika trött som förra gången jag var gravid. Jag har i det stora hela mått mycket bättre, jag har varit illamående till och från i några veckor men inte alls som med Alice. Då fick jag ju springa och kräkas på jobbet, jag kanske mår bättre för att jag är hemma nu? Jag stressar inte alls på samma sätt som då och jag försöker passa på att vila när Alice sover.

Igår på ultraljudet visade det sig att jag har moderkakan i framvägg den här gången, med Alice låg den i bakvägg. Jag tycker redan nu att jag fått en liten mage, eller nja. Den är mest svullen på kvällarna men inga kläder sitter bra. Jag kom aldrig i mina gamla jeans innan jag blev gravid igen och mammajeansen känns för tidigt att börja använda. Har ni andra haft moderkakan i framvägg eller bakvägg? Har det gjort någon skillnad på magens växande? Stämmer det att man brukar känna bebisen senare då?

Ni är många som undrat hur det känns att Alice blir storasyster så snabbt, hon kommer vara 14 månader när lille Skutt föds. Jag bloggar mer om det senare, i eftermiddag kommer ett inlägg om hur det var att plussa igen. Lika skakigt den här gången kan jag lova!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer på Fashioncut

    Grattis igen och vad roligt, vi är beräknade ungefär samtidigt 😉

    Jag hade moderkaka i framvägg förra gången (vet inte hur det är nu än…), kände inte bebis förens v 19-20 om jag kommer ihåg rätt. Men det var också ganska tidigt enligt folk eftersom det var första barnet. Men allting är ju så individuellt så det kan lika gärna bli mycket, mycket tidigare för dig! 🙂

  2. Therese

    Grattis till bebis! Jag hade moderkakan i framvägg med mitt yngsta barn (nr 3 i skaran ) och jag kände inte sparkarna förräns i typ v 23 om jag inte minns helt fel, men hon hade väl så mycket plats TT simma runt i därinne så hon behövde inte böka runt så mycket 🙂

    Jag har 18 månader mellan mina flickor och andra graviditeten går såååå fort när man har en liten som tar all tid. Lycka till!

  3. O.

    Vilken jättefin bild på er! <3

    Måste bara gratulera igen! Så himla kul för er, och oss som får följa med på ännu en spännande resa! 🙂

    Tack för en superhärlig blogg!

  4. Mathilda B

    Stort grattis till bebis nr 2!! Jag har själv en 8 månaders så jag är lite avis på att Alice ska bli storasyster redan nu. Jag kommer själv få vänta ett tag innan det blir dags för fler barn 🙂

    Moderkakan var i framvägg under min graviditet och det gjorde att jag inte kände några sparka förrän när jag var i v.20. Jag kunde dock känna lite rörelser innan dess. Det som jag tyckte var positivt var att magen började synas rätt tidigt och då snackar vi gravidkula och inte ”jag har ätit för många hamburgare-mage”. Det var en period som jag trodde att jag gick med tvillingar för magen var så stor jämfört med många andra hehe 🙂

  5. Sanna

    Stort grattis!!

    Vi väntar också nummer två i höst, 20 mån mellan! Känns ofattbart fantastiskt!

    Jo jag hade moderkakan fram sist..dels fick jag stor mage snabbt..gick inte dölja i vecka 10, så jag blev större snabbare enligt min BM.

    Sen kände jag inte riktiga rörelser förrän vecka 22, vilket kändes lite sent.

    Spännande att jämföra nu då 🙂

  6. V

    Jag hade moderkakan bakom första graviditeten o denna gång i framvägg (är i vecka 37+0 nu). Magen följet exakt samma kurva som sist dvs samma sf mått.

  7. Jenny

    Jag är gravid med mitt första barn. Har moderkakan fram och är nu i v21. Kände sparkar första gången förra veckan när jag var i v20. Och känner fortfarande bara i magen inte utanför och inte så ofta.

  8. Caroline

    Stort grattis! Våran lilla tjej föddes samma dag som er Alice, och jag har känt likadant som dig, sen sekunden hon föddes har det värkt i kroppen efter att få uppleva en graviditet och förlossning igen! Det var så otroligt magiskt alltihop! Första halvåret med vår älskade unge har dock varit så fruktansvärt slitigt både fysiskt och psykiskt att jag verkligen inte känner att jag skulle kunna glädja mig åt ett till barn just nu. Vill gärna känna någon slags trygghet och lugn i föräldrarollen innan vi är redo för en till, om vi har tur och lyckas bli med barn igen. Men, jag är ändå avundsjuk så att det värker över att du får uppleva det magiska igen! Så jag får helt enkelt läsa hur du upplever det och liksom njuta av det. Så det blir jättekul! Kanske jag är redo för en ny graviditet när eran lilla ploppat ut i september. Har hört att många tycker att första året är slitigt, men sen lättar det lite och då är det såklart enklare att föreställa sig att man kan orka med en ny kaosperiod. 🙂 Hur känner ni inför det? Njuter ni liksom av kaoset så att det inte alls känns läskigt med en till så nära inpå första barnet?

  9. Emelie

    Jag hade moderkakan bak med första och nu fram, med första kände jag i vecka 19-20 och nu 22-23, så lite senare men tycker magen har växt likadant! 🙂 så kul med tätt här är de 12 månader, dom kommer ha så kul ihop och säkert bli riktigt tighta med varann 🙂

  10. Louise

    Jag hade moderkakan i framvägg, började ana rörelser runt v.18-19 tror jag det var. Hade en rätt lugn tjej i magen hela graviditeten =) Man kunde väl se lite grann (i tajta kläder) att jag var gravid runt v.21 ungefär men fick ingen ”ordentlig” gravidmage förrän närmare v.25. Var dock rätt liten hela graviditeten igenom =)

    Allt är ju så himla individuellt när det kommer till graviditet =)

    Stort grattis till frö nummer två =)

  11. Johanna

    Grattis :)!! Jag går in i v16 imorgon, kul att de är så nära! Min svullnad har precis lagt sig så härommorgonen så va magen alldeles knölig och då började jag inse att de faktiskt växer något inom mig! De är min första graviditet så kan inte så mycket! 🙂 hur kommer de sig att ni fick gå på ultraljud nu iv12 eller bokade ni ett privat? Kram!

  12. Susanne

    GRATTIS!!

    Va kul!Åh Alice ska bli storasyster 🙂

    Spännande!

    Hinner du börja jobba nu innan eller du kanske passar på att vara hemma nu med Alice.

    Stort Grattis!

  13. Sofie

    Jättestort grattis igen! Är inte ett dugg avundsjuk (ljuger och önskar att det var jag som var gravid igen)! 😉 Jag hade också moderkakan i framvägg men kände ändå bebis ganska tidigt för att vara första graviditeten, runt v.17-18. Magen började synas tidigt (redan runt v. 8-9 kunde mina kollegor ana att jag var gravid), vilket kanske var just pga att moderkakan låg i framvägg, men den blev aldrig speciellt stor 🙂 Kram

  14. Lena

    Jag hade i framvägg och kände första rörelsen i v 16 och min man i v 17. Fick mage nästan på en gång och det var svårt att dölja på jobbet, men det var ju bara svullet såklart. Började dock med gravidleggings redan i v 7 och köpte gravidjeans nån vecka efter det, varför vänta liksom. Hatade när något satt hårt över magen, kändes så obehagligt.

  15. Marie

    Jag tror min va i framvägg, men minns inte (fort man glömmer trots att det bara gått 8 månader sen hon va på insidan… Vet inte om det berodde på moderkakan eller på att hon aldrig vände sig (sätes,så vi fick vända henne…)men jag kände väldigt lite rörelse överhuvudtaget. Så jag blev väldigt orolig eftersom alla andras bebisar va så livliga, vilket hon visade sig va på UL men jag kände inte det. Men hon kom ut frisk, så att man inte känner så mycket betyder ju inte alltid att det är något fel iallafall 🙂

  16. Isabell

    Jag hade moderkakan i framvägg och fick min mage ganska tidigt! Köpte de första gravidbyxorna redan i v9 🙂

    Den första rörelsen jag kände var en kalas spark i v17! Jag låg ute och solade och utbrast ”såg du?” Till min mamma, vilket hon gjorde för hon hade tittat på magen exakt då! Det var ganska häftigt!

    Inte förrän två veckor senare fick sambon se och känna 😀

    STORT grattis till lilla bebisen!

    Min son är nu 5 månader men man blir ju väldigt sugen på en till när man läser sånna här glada nyheter!

  17. Carro

    Har haft mothercookien (;-)) i framvägg i båda mina graviditeter men ändå känt mina små prinsessor i v. 16 resp 17. Inte exceptionellt tidigt kanske, men klart tidigare än vad många andra börjar känna..

    /C@rrol (insta)

  18. Cattis

    jag hade också moderkakan i framvägg, minns inte exakt nu på rak arm vilken vecka jag började känna sparkar men skulle säga ca v 18. Min mage var hela tiden ganska liten men har ju bara varot gravid en gång så har inget att jämföra med 🙂 ska bli himla roligt att följa denna graviditet, minns att det var jätte spännade att följa er då du var gravid förra gången eftersom jag själv också var gravid då.

  19. Rebecca

    Jag är i vecka 11 och plockade fram mammabyxorna för två veckor sen… Inte ett enda par av mina vanliga jeans passade. Ska bli kul att följa er när vi nästan är i samma vecka! Har en pojk sen innan som blir två i mars 🙂

  20. Elin

    Är gravid med första barnet, i vecka 22.

    Jag har moderkakan i framvägg. Kände första rörelserna inombords runt vecka 14-15 och i vecka 18-19 kunde jag se de första rörelserna på utsidan. Så himla häftigt!

  21. V

    Jag är gravid med mitt fjärde barn. Första gången moderkakan är i framvägg. Magen är formad på ett helt annat sätt. Mer utåt. Alltså större men på ett annat sätt ändå. Jag kände sparkar jättesent denna gång. Trots att jag alltid känner sparkarna tidigare o tidigare vid varje graviditet. Så jag tror verkligen de är pga moderkakan. Kände inte för en bra bit efter RUL denna gång. Även fast bebisen var riktigt aktiv på RUL så kände jag inget. 😉

    Ät d-vitamin tillskott. Alltid superviktigt för bebisarna i magen! Lycka till!

  22. Maria

    Stort jätte grattis till er bebis! Och grattis till Alice som ska bli storasyster!

    Jag hade moderkakan i framvägg och kände min tjej redan i vecka 18 första gången! Visserligen var hon en riktig storsparkare redan då och höll på att sparka sönder allt som fanns i magen på slutet (kändes det iaf som) 😉 men det kanske inte spelar någon roll, vad vet jag!

    Lycka till!

    Kramar

  23. Ida

    Stort Grattis! 😀

    Jag har också moderkakan i framvägg, är gravid med mitt första barn så jag har inte direkt någonting att jämföra med. Men jag kände de första rörelserna inombords ca v15-16 och i måndags v21(20+0) kände & såg jag de första små buffarna på utsidan 🙂 Har hört & läst att man inte känner lika tydliga rörelser i början när man har moderkakan i framvägg, men det verkar variera väldigt mycket 🙂 Min mage började däremot synas redan i v13-14. Stort lycka till!

  24. Sandra

    Grattis grattis grattis!! 🙂 Så himla kul!

    Jag hade moderkakan i framkant. Det tog lite längre tid innan jag kände sparkarna med lillebror. Men sen hade man inte samma tid att ligga och ”känna efter” andra graviditeten. Men sparkarna kom sen med råge 😉

    Kram på er!