Angelica Lagergren

Tankar och planering kring pappaledighet

Skärmavbild 2015-02-27 kl. 06.44.02Vi fick frågan tidigare i veckan om vad som händer föräldraledighetsmässigt inför skiftet här vid påsk. Angelica kommer att gå och jobba på heltid och jag kommer att ta över att vara hemma med Alice. Sen kommer jag vara hemma med Alice i sex månader tills hon i höst skolas in på förskola. Angelica kommer ju självklart att ha semester i sommar.

En del av frågan var även hur jag resonerade kring sällskap under pappaledigheten. Flitiga läsare vet att jag gjorde en kontaktannons efter andra pappor. Utfallet var svagt. Men jag har lyckats skrapa ihop några andra pappor, som verkar vettiga, att hänga lite med. Varav en la ut en egen kontaktannons på sin blogg och en annan faktiskt är respektive till en av Angelicas mammavänner. Sen är det mycket möjligt att jag kommer träffa vissa av mammavännerna på något event eller liknande under våren/sommaren/hösten.

Men för er som läser, män eller kvinnor med män, som ska vara pappalediga under april till och med september (eller någon period däremellan), så kan ni åter igen spana in min ”kontaktannons”.

/ Stefan

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tania

    Hej A och S! Vill först tacka för en grymt bra och rolig blogg! Älskar även tvillingpodden, systrarna Lagergren och mamma Lagergren (tycker det är så kul när hon är med:)) gör mig sällskap på mina barnvagnspromenad varje måndag. Keep up the god work! Ni ger mig många skratt 🙂

    Undrar lite hur ni resonerar kring Alice ålder när hon börjar på dagis. Hur gammal är hon då och hur har ni tänkt kring det? Jag velar mycket med hur länge jag ska vara hemma med min lilla prins osv, är kul att höra hur andra tänker.

      1. Tania

        Har väl inte stenkoll på hur gammal alice är nu för stt räkna ut hennes ålder samtidigt som jag efterfrågade egentligen deras tankar kring vilken ålder hon är när hon ska börja på dagis osv. Jag tycker tex det är jobbigt stt min son inte ska kunna göra sig förstådd när han börjar om han börjar tidigt. Att han ska göra saker för första gången på dagis och jag missar det, ja sånt töntigt hönsmsmmigt kanske…

        Ville ha svar av A och S, inte dig, Hannah. 🙂