Mmmm vaniljbullar! – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Mmmm vaniljbullar!

IMG_0563.JPG Nu ska vi strax åka hem från mamma efter en mysig eftermiddag med bullbak. Alice fick knåda lite deg själv men inte smaka vare sig deg eller bullar. Jag tänker hålla henne borta från socker så länge det bara går. Hur har ni gjort som läser bloggen med socker och barn? Vid vilken ålder fick de smaka godis och bullar första gången?

Imorgon ska Alice fira sin mormor på födelsedagen och sen hänga med sin pappa när jag ska på annat födelsedagskalas. Jag vet att vissa av er inte tycker att jag ska ha någon som helst egentid, att Alice bara ska vara med mig eftersom jag är hennes mamma. Men jag håller faktiskt inte med. För varje gång hon och Stefan hänger ensamma lär de känna varandra bättre. Jag vill att hon ska känna sig lika trygg med oss båda, så jag tar inte åt mig när ni skriver att jag är en dålig mamma som åker iväg i några timmar.

Helg betyder ju även poddinspelning. Kommentera gärna om det är nåt speciellt ni vill att vi pratar om.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jane

  Skrev kommentar som försvann direkt, oh well…

  Har en 2,5 månaders bebis och varje vecka har jag några timmars egentid (tar körlektioner!) och ska börja jobba 1 dag i månaden om 2 veckor. under tiden får pappa egentid med sonen, annars är ju jag med hela tiden. Ta gärna upp det här i podden! Eftersom jag själv (bor också i norrort där man känner sig begränsad utan bil) håller på med körkort vore det kul om du tog upp dina körkortsplaner i podden.

 2. Jane

  Dålig förälder om man vill ha egen tid? Då måste jag vinna priset för sämsta förälder. Min son är “bara” 2,5 månader. En gång i veckan åker jag iväg några timmar för egentid. Om 2 veckor börjar jag jobba 1 dag i månaden, helt självmant och utan påtryckningar från min chef. Sonen har det bra med sin pappa under dessa få timmar.

  Ta gärna upp det här i podden! Har precis börjat lyssna, särskilt när jag fastnar i soffan då sonen bara vill sova på mig. Ser också gärna att ni pratar körkort och körlektioner, vilket är det jag börjar med på min egentid.

 3. Mimmi

  Kan inte fatta att folk fortfarande inte är jämställda år 2015. Mammor som aldrig låter pappan ta ansvar är själviska så enkelt är det. De vill vara den enda för bebisen. För mig och min man har det varit självklart att han har bebisen själv ibland. Vi har fler barn ibland gör jag något själv ibland med vårt andra barn, han behöver ju sin mamma med utan att bebisen tar all uppmärksamhet. All anknytnings teori säger att barn som får möjlighet knyter an till fler personer än en. Så att snacka om trygghet är ju bara pinsamt av dessa kvinnor, de har helt enkelt inte läst på.

 4. Martina

  Jag har ofta egentid när min lille pojke (6 mån) är med sin pappa eller får hänga med mormor och morfar en stund. Det kan handla om att göra ärenden, gå på ett träningspass eller bara ta en lång dusch i lugn och ro. På samma sätt gör min sambo. Vi uppskattar båda såväl egentiden som den egna tiden vi får med lillen. Jag kommer dessutom börja jobba deltid under våren medan min sambo kommer vara hemma, till hösten gör vi tvärtom. För det funkar och för att vi jan och vill. Håller med alla er som skriver att det då klart är upp till varje familj att göra det som passar. De viktiga är ju att barnet får trygghet och kärlek. Kram på er

 5. Angelica Lagergren
  Herr och Fru Lagergren

  Hej! Ja, precis! Det viktigaste är att alla familjer gör det som passar just den familjen bäst. Kör på som du gör! <3 Tack för din kommentar. Kram A

 6. Cecilia Q

  Hej godingar!

  Undrar lite hur en vanlig dag ser ut för er, Alice mat och sovschema osv. Hur mkt vanlig mat ger ni henne osv? Kanske inte så roligt för en del att höra under podden men kanske nåt för er att skrivs om någon dag?

  Puss!

 7. Sofia

  Varför skriva att du inte tar åt dig av kommentarer som inte delar denna hysteri med egentid för mammor med små bebisar om du inte tar åt dig?

  Det känns som att du vill ha bekräftelse från dina läsare att du gör rätt som prioriterar egentid,

  Får du höra att det finns mammor som prioriterar att vara nära sina bebisar hela tiden så de inte ska bli otrygga, då är det elaka kommentarer.

  Och när du skriver att du vill att Alice ska vara lika trygg med Stefan som med dig. så måste du inte åka bort och lämna dem ensamma för att det ska ske. Du måste inte heller ligga på övervåningen och höra hur Alice gråter i Stefans famn på nedervåningen och plågas, men du får inte ingripa för Stefan måste få träna. Detta skrev du när Alice var liten. Pappor vars barn helammas länge kan få en fantastisk relation till sina barn, oftast blir pappan favorit i perioder dessutom. Men det kommer när barnet blivit lite större och tryggare med att vara ifrån mamma. Så har det sett ut historiskt, men nu får vi inte ens nämna det…

  1. Angelica Lagergren
   Herr och Fru Lagergren

   Hej Sofia, Alice plågas inte när hon är med sin pappa. Jag tycker att det är helt okej att alltid vara med sin bebis och aldrig lämna hemmet, det fina är att alla får göra som de vill, så det ser jag inte som en elak kommentar. Tack för dina synpunkter. /Angelica

  2. Sofia

   Jag kan få samma känsla, att hela tiden upprepa och trycka på hur viktig din egentid är ser jag som ett sätt för dig att rättfärdiga att dina behov av att vara ifrån din dotter är det sättet där Stefan kan passa på att lära känna sitt eget barn, vilket är jätte konstigt. Det ska inte behövas att du lämnar huset för att det ska ske, att Stefan lärde känna Alice bättre när du sov borta är för mig rätt konstigt, har han inte behövt ta nätter, matning och så vidare innan?

   Jag säger inte att egentid är fel men din egentid kommer komma när Alice blir större, börjar på förskola etc så varför trycka så hårt på hur viktigt det är att få komma bort från ett liv ni har valt? Och Stefans egentid verkar obefintlig, hur kommer det sig?

   1. Annica

    Sofia, kan inte du ta ovh göra det som du känner är bäst för din familj så tar alla andra och gör det som de känner är bäst?

    Om du var så trygg och nöjd med dina val så tror jag inte att du skulle behöva trycka upp dem i halsen på alla andra stup i kvarten. Då skulle du vara nöjd och glad och kunna unna andra att ta sina egna beslut utan en massa åsikter.

    Alla gör olika och för olika familjer så är olika rätt. Du har inte ensamrätt på att avgöra vad som är “fel” eller “rätt”.

    Och vet du? Jag har inte “lämnat bort” mina barn till någon annan, av olika skäl. Däremot är det helt ok med mig att andra gör det. Vi har alla olika behov. Lär dig stt respektera det, Sofia.

 8. Cissi Wallin

  Jag har just insett hur jävla många flarn till morsor det finns, dom tar ju aldrig slut! Eller så är det typ tio pers som valsar runt i allas våra kommentarsfält och trollar om anknytning utan att ha något som helst på fötterna förutom egna uråldriga föreställningar.

  Planerar fö redan massa SKÖN EGENTID utan make och bäbis redan i vår (ongen kommer närsomhelst nu) och GUD SÅ SKÖNT DET SKA BLI! Bara dricka cava, prata skit med polare och långbajja med öppen dörr på hotellrum.

  Och är övertygad om att jag kommer bli en fan så mycket mer harmonisk och kärleksfull morsa än många av dom där “mamman är bäst för barnet/huur kan du ens vilja vara utan ditt barn en stund”-morsorna.

  Puss och kram hjärtat!

 9. Elin

  Det gör mig ont att mammor/kvinnor (för jag antar att det är de som skriver kommentarer mest här) ger andra mammor dåligt samvete och får dom att ifrågasätta sig som mamma. Kan vi inte bara förutsätta och anta att alla gör det som passar DERAS EGEN familj och sig själv bäst!!?

  Somliga vill/behöver vara med sitt barn 24/7, somliga (som jag) älskar/behöver göra saker på egen hand, och att vår 7.5månaders tjej får vara bara med sin pappa ibland. Så fina stunder de får, egna stunder. Så tycker jag!

 10. Sara

  Du ska inte känna dig som en dålig mamma för att du tar dig liten egentid. Jag tror dock, om jag ska utgå från mig själv, att det bottnar i lite bitterljuv avundsjuka från vissa mammor som uttrycker sig så. Jag helammade (nästan, med udantag från lite gröt och bröd) min son i 9 månader och han vägrade flaska, ersättning, välling, allt! Så för mig har egentid i flera timmar aldrig varit något alternativ än. Och även om jag älskar att amma så känner man sig ibland väldigt låst och då är det lätt att man blir avundsjuk och missunsamm tyvärr… Men min tid kommer så småningom, det vet jag. För tror faktiskt inte att han kommer vilja amma när han är 15 😉 Han fyller 1 år om en vecka <3 Kram!

 11. Therese

  Jag var tvungen att ha “egentid” ofta när jag var helt mammaledig för vår son var nästan ständigt missnöjd de första 8 månaderna. Jag höll på att bli knäpp! Egentiden kunde bestå av att bara få åka och handla ensam, ta en fika med min syster eller stänga in mig i köket och laga mat ifred! Man behöver det och det ska ingen klandra en för!

  Vad gällande socker så är jag rätt liberal, min son är snart 15 månader och får smaka ibland om vi fikar. Då handlar det om en bit bulle från oss tex, han får inte en egen att äta själv. Han fick smaka tårta när han fyllde 1 år. Tror på lite sunt förnuft! Han får dock alltid bara mjölk eller vatten att dricka.

 12. Ylva

  Suck, vad är det med folk och att ge mammor dåligt samvete. Jag tycker det är jätteviktigt att min dotter 14 månader får starka relationer med nån mer än mig. När jag hör om de som försöker ge mammor dåligt samvete tänker jag på boken/filmen “Om en pojke”. Den slutar med att pojken reflekterar över hur viktigt det är att ha olika personer runt sig och jag håller helt med. Jag vill att min dotter kan ty sig till sin pappa, farmor, mormor och morfar. Sen mår jag självklart bra av att få träna, äta middag med några vänner eller min man ibland, jobba samt gå till frissan. Det är liksom en “win win”. Tråkigt att vissa är så bittra att de vill få andra att må dåligt.

  Med socker tycker jag också det är bra att undvika det så länge det går men man behöver inte vara rabiat. Det viktiga är inte hur man gör de första 18 månaderna utan snarare de första 18 åren.

 13. Sara

  Åh kan ni inte prata lite om bröllop??? Vad finns det för do’s and dont’s om man själv nån gång ska gifta sig? Vilka traditioner följde ni? Skulle även vara kul att höra hur lilla Alice låter när hon “pratar” . Jag har en bebis i samma ålder och det är så mysigt att lyssna hans “snack”. Tack för en härlig blogg och podd!

 14. Fanny

  Dålig mamma? Dummaste jag hört! Tycker ni båda har ett väldigt sunt och jämställt föräldraskap, båda föräldrarna är lika viktiga 🙂 kul med podd, skrattar högt varje gång 😀 trevlig helg på er, kram!

 15. Camilla

  Det är ju helt fantastiskt hur förlegade folk kan vara. Menar de att det är okej att pappan hittar på saker men inte mamman? Eller menar de att båda föräldrarna ska sitta hemma dagarna i enda för att barnet behöver båda föräldrarna lika mycket? En glad mamma/pappa en glad bebis! Och man måste få hitta på saker ibland och känna att man är EN. Jag börjar jobba nästa helg, varannan helg, och det känns fantastiskt kul och R får egen tid med bebis, och jag får sakna henne! 😉 ha en fin fin helg!

 16. Sandra

  Helt på et linje gällande godis bullar mm, vår son har precis fyllt fyra och har endast smakat godis vid 2 tillfällen. Och de är tillfällen när vi inte kunnat förhindra ex fått på tillställning . Vi tycker det finns tillräckligt m socker så varför ge ? Det tråkiga är att behöva försvara sig, för nästan alla frågar varför vi inte ger godis och andra sötsaker.

  Tack för fin blogg

 17. Frida

  Min son är yngre än Alice och jag har börjat jobba så han är med sin pappa hela dagarna. Det går utmärkt, alla är glada och vårt barn är lika trygg med båda! Såklart!

 18. Emilie

  Var bara tvungen att kommentera här med! Alltså vad är det för fel på folk?? Dålig mamma för att du har egentid. Det var det sjukaste jag hört. Ta verkligen inte åt dig!

  Jag och min sambo ska på bio imorgon. Första dejten sen vår dotter kom i september. Ska bli så mysigt att bara vara vi en stund. Stella ska hänga med sin farmor under tiden. Som iofs bara blir någon timme eftersom att hon sover sen.

 19. sara

  Min dotter på snart 2 år har inte ätit socker än. ser ingen anledning med det. eller jo glass en gång ca 1 dl vanilj när vi var utomlands och hon blev sjuk. Men det tycker inte jag räknas direkt.

 20. Jennie

  Så bra det där med sockret – eloge ska ni ha. Jag ämnar själv gå efter samma direktiv när och om jag får barn… Barn som växer behöver inte hutlösa mängder socker och gluten, i vårt hem finns det ingetdera, av sjukdomsskäl (och nu även hälsoskäl som diabetesen är kopplad till) och så kommer det förbli även under barntiden. Hoppas jag…. 🙂

  Jag skulle vilja höra er berätta om hur ni träffade era män/sambor. Var det kärlek vid första ögonkastet? Hur träffades ni? Vad gjorde ni på första riktiga “dejten” eller vad var det som ledde fram till den. Jag tycker sånt är så mysigt och härligt att höra haha! Kram på er, längtar till avsnitt nio!

 21. jenny

  Men.att folk orkar! Vad är det för fel med att få egentid?? Ska man sluta tänka helt på sig själv bara för man blir mamma?

  Jag åkte iväg förra helgen på musikal och middag, blev borta hela dagen.. Kom hem superglad och med laddade batterier..

  Glad mamma glad.dotter..

  Det mest irriterande är att det är minsann inget konstigt att pappan åker iväg.

  Tycker var och en ska göra som dom vill utan att folk ska dömma. Och det gäller allt ifrån sätta på förskola vid drygt ett år, kolla babblarna ibland. Mamma få egentid osv. Jä

  Jag älskar min dotter och skulle aldrig byta liv. Men jag är faktiskt fortfarande jenny och inte bara mamma Jenny.

  För övrigt så vill vi oxå hålla vår lilla tjej borta från socker så länge vi kan. Hon är 5mån och en vecka nu..

  Tack för en suverämysiga blogg och podd! Kram och trevlig helg!

 22. Sandra

  Jag tar också egentid från min bebis som är en månad äldre än Alice, jag har inte slutat vara mig bara för att jag har fått barn, och min bebis har det minst lika bra hos mig som hos sin pappa.

  Kan inte ni prata lite om den allrs första tiden hemma, hur klarade ni av sömnbristen, hue gick det att få igång amningen, hade du mycket mjölk och hur blev eran relation “drabbad” i början?

  1. Anna

   + 1 på de ämnena som Sandra vill att ni pratar om! Tacklad just nu med skuldkänslorna för att amningen inte gått så bra, min bebis gick i början upp dåligt i vikt osv. Allt detta var så nytt för mig när min son föddes då ingen i min närhet pratat om hur besvärlig amningen kan vara, så jag kände mig sämst och ensam i mina andningsproblem…