“Sluta skriv om nästa barn” – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Annons

“Sluta skriv om nästa barn”

51dfddf33b26280bbca6bfbb13ffafb9Bild från Caraloren.com 

Jag fick ett mail om att jag uttrycker mig på ett sätt som kan göra människor ledsna, och det blir jag såklart ledsen över. Jag vill inte trampa någon på tårna eller göra att någon känner sig nedstämd av att läsa vår blogg. Jag skriver “När vi får nästa barn ska jag…” eller “Alice syskon blablabla”, som att jag tar för givet att vi kommer kunna ge Alice ett syskon. Jag vill bara skriva att jag inte alls tar det för givet. Jag har många vänner som fått kämpa för att bli gravida, som fått ett barn “enkelt” och sen har det bara inte blivit ett syskon. Men jag tycker att det blir lite konstigt att hela tiden försvara sig själv genom att skriva “Jag hoppas verkligen att vi kan ge Alice ett syskon i framtiden. Jag vet att många har svårt att bli gravida, men det vore en dröm att få ett till barn”.

Jag håller tummar och tår för att vi någon gång i framtiden kan ge lilla A en lillebror eller lillasyster. Kanske till och med två barn till. Jag vet att det kanske inte kommer att gå eller att det kanske blir svårt. Men det får vi ju ta då, eller hur? Jag tänker inte gå omkring och oroa mig över det nu. Ibland skriver jag ju “Det kanske inte går, vi kan bara hoppas” men jag kan inte skriva så varje gång känner jag.

48ce97167b4f5efc1783e68e5177b212

Jag tycker om när ni mailar eller kommenterar på saker som gör er upprörda eller som ni blir ledsna (eller glada!) över här i bloggen. Det är ju för er jag och Stefan skriver, inte för oss själva. (Även om det från början bara var tänkt som en dagbok över planeringen till bröllopet). När ni skriver får jag ju en chans att förklara mig, skriva hur jag tänker kring saker och ting. Fortsätt gärna med det! Kom gärna med önskemål på vad ni vill läsa mer om. Många av er frågar hur vi gör för att få Alice att sova så många timmar som hon gör, Stefan har skrivit ett inlägg om det här. Men i ärlighetens namn gör vi ju inget speciellt för att hon ska sova, hon älskar helt enkelt att sova. Kram på er!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Siran

  hmm alltså jag blir lite tokig på människor som hela tiden ska dra ner andra människor. Om en 10 åring säger ” när jag blir stor ska jag ha fyra barn” ska man då säga till den här 10 åringen att så får du inte säga för det är inte alla som kan få barn? Och sen börja förklara varför alla inte kan få barn etc etc etc Nej, man låter barnet att drömma, eller hur?

  Klart ni ska få drömma om huuuur många barn ni nu vill ha. Vare sig ni är 10 år eller 30 år. Ni är ju medvetna om att det inte alltid är lätt att få barn och bara för att man har fått ett barn behöver inte betyda att man kan få 2a, 3e utan problem. MEN NI MÅSTE JU FÅ DRÖMMA och kunna prata om framtiden. Om jag minns rätt har jag läst någonstans om att ni faktiskt försökte bli gravida men det gick inte men sen efter att ni gifte er så gick det lite bättre..?

  1. Fortsätt att vara de ni är och skriv precis det ni vill skriva om. Folk kommer tycka till ändå.. skit i de negativa och sug in de positiva.

  2. Är så imponerad över att ni orkar och har energin att driva en så bra blogg med en liten bebis. Min är 5 mån och jag orkar knappt föra över bilder till datorn haha

  3. Gör fler videos vet jag… 🙂

 2. Ninni

  Eh!!!!! De ska va självklart! Även för dom som har svårt. Om de är det ni vill så är de självklart. Klart ni ska ha barn! Vi ska också ha ett syskon om ett år. Gärna i april/maj. Sen vad de blir. De tar vi då. Drömma och planera se fram emot och va glad. De är så de ska va. De negativa gräver vi ner!!!

 3. Hanna

  Min åsikt är att man kan inte hela tiden tänka så. Då kan man ju knappt se fram emot morgondagen eller nästa vecka för att man inte vet vad som händer nästa minut, timme, dag? Man har ju verkligen ingen aning om vad livet kommer att erbjuda en så då måste man få tänka positivt tycker jag! Jag och min man kämpade för att bli gravida, det tog 1,5 år och massa behandlingar med tabletter och sprutor men nu sitter jag här med min lilla tremånaders-tjej och även jag tänker att “när hon får syskon” fast jag vet hur svår vägen till ett barn kan vara. Man måste ändå få tänka positivt och hoppas utan att förklara sig och att andra tar åt sig. Jag tycker er blogg är fantastisk och ni verkar vara såna fina och underbara människor och föräldrar! Kram!

  1. Mia

   Precis så tycker jag med! Delar dina erfarenheter o tankar.

   Men när man är i skiten tänker msn inte klart. Så var ödmjuk men ack positiv gentemot morgondagen, men framförallt försök att njuta av stunden Nu.

   <3

 4. Linda

  Tycker det är löjligt förstår att vissa mår dåligt av det men samtidigt kan man inte tänka så heller, är ju som att de inte ska få skriva om morgondagen eller julafton för att man” kan aldrig vara helt säker på att man kommer dit” . Är ju hemskt att behöva tänka så utan bättre att man ser positivt på det hela och sen om det nu skulle uppstå ett problem ta det då 🙂

 5. Michelle

  Jag förstår att det måste vara fruktansvärt att inte kunna få barn ofrivilligt. Har inte barn men vill gärna ha i framtiden. Men samtidigt känner jag, ska man inte få uttrycka sin glädje för att någon annan känner sorg? Hänsyn och förståelse för all del, men man måste kunna glädjas över sin egen situation utan att vara rädd att trampa någon på tårna.

 6. Dr Elin

  Håller helt med dig i det du skriver. Inte kan ni försvara er hela tiden. Ni kan inte ta ansvar för hur andra tolkar det ni skriver och känner när de läser.

 7. Elin

  Jag är nyfiken på hur ni ser på anknytning? Jag har ständigt dåligt samvete när jag inte konstant leker med min bebis. Hur känner ni? O tack för en härlig blogg!

 8. Sussi

  Jag skulle vilja läsa mer om hur ni tänker kring tex barnuppfostran. Typ hur tänker ni kring gränser? Hur mycket tänker ni “skämma bort” henne med leksaker osv bortsett från jul/födelsedagar? Matvanor?

  Har en tjej som är lika gammal som er och efter att ha haft min svägerskas 2,5 åring här i ynka 3 timmar så tänkte jag direkt “så här ska då inte mitt barn få bete sig när hon är hemma hos nån annan”. (Får säkert äta upp det)

 9. carolina

  Jag kan få samma reaktion i verkligheten när jag säger att jag är gravid nästa år. Att vissa verkar tycka jag är naiv då jag ska genomgå IVF och det finns inget som säger att det kommer funka. Men jag kan inte tänka så, jag kan inte tvivla för sån är inte jag 🙂

 10. Anne

  Jag tycker att ni skriver på ett genuint och respektfullt sätt. Det är klart att det är en stor sorg med ofrivillig barnlöshet, men NI måste ju få skriva utifrån er subjektiva situation, utan att andra tar åt sig. Man kan ju inte projicera sin egen personliga situation på andra och bli kränkta för vad de skriver. Sen det här med sömnen, våran dotter på 3 mån älskar också att sova. Hon är vaken typ 1 h på morgonen, 1 h på för-eller eftermiddagen, och så några timmar på kvällen fram tills 23-00. Resten sover hon!

 11. Fru Boholms Hörna

  Jag tycker att det är jättefint att ni visar hänsyn till era läsare. Ni verkar vara genuint trevliga och snälla människor och det är underskattade egenskaper i dagens samhälle anser jag, och en av anledningarna till att jag fastande för er blogg från början.

  Samtidigt tycker jag inte att ni ska behöva förklara er och känna att ni måste formulera er på särskilda sätt för att inte riskera att uppröra människor. Om ni vill anta att er dotter kommer att få ett syskon, gör det. Det finns ingen anledning att ta ut “olyckor” i förskott.

  Det finns så många där ute som bara verkar vara ute efter att “ta ned folk på jorden” när de anser att de har svävat i väg för mycket, och det är väl lite typiskt svenskt kan jag tycka 🙂

  Ha en bra dag 🙂

 12. jenny

  Hej!

  Jag skulle gärna vilja läsa om hur era kvällar ser ut med Alice. Alltså nattningsrutiner. Vår tjej är 14v och vägrar somna före 23,., även om hon inte sovit på 5tim. Ibland kan hon somna vid 20 men vaknar efter max en timme.. Sen vägrar hon somna förrän eftter 23-24..

  Skulle va intressant och höra hur ni har det om kvällarna.

  Vår lilla groda sover iaf bra på natten när hon väl somnat. Är som sagt insomningen som är svår.

  Tack för en bra blogg! Kram

  1. Sussi

   Då är det nog så enkelt att det är hennes rytm just nu. Haka bara på och go with the flow. 14 veckor är ju ingenting! Var glad att hon somnar så pass tidigt:)

   1. Jenny

    Jo fast fröken.sover max en timme på dagen vilket resulterar i en övertrött bebis som då.skriker hela kvällarna.. Har haft så här i 8v nu så man börjar bli lite trött..

Annons