Angelica Lagergren

Lite gröt och olja i håret.

IMG_8748.JPG Alice har fått lite lite gröt på morgonen och hon slukade sitt lilla kryddmått. Jag testade att sätta det på hennes fingrar och hon åt nästan upp hela sin hand. Hon fick sitta i sin stol från Stokke för första gången, men det får vänta lite innan hon sitter där igen. Vi läste nu att den är från sex månader och hon är inte så stadig att hon kan sitta än. Men det funkade i några minuter!

Alice har fått olja i håret för att försöka få bort hennes skorv, hoppas det funkar.

Jag läste precis en kommentar om att jämföra sig med oss (och andra föräldrar). Jag ska skriva ihop ett inlägg om det ikväll, för jag gör också det, jämför mig alltså. Och även om det ofta verkar som att vi har det ganska lätt är det stundvis kämpigt att vara mamma.

Nu ska jag iväg och fira min moster som fyller år idag. <3

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Jag läser er blogg varje dag men det här är första gången jag kommenterar. Jag sitter m en 5 månaders pojke i min famn och var alltså gravid samtidigt som Angelika. Jag letade efter gravidbloggar och är så glad jag hittade hit.

    På mina två barn har det funkat att få bort skorven efter badet när huden är mjuk och ”uppluckrad” efter hårtvätten. Då tar jag och blöter en liten handduk m ljummet vatten och skrubbar försiktigt huvudet. Efter två- tre försök är det mesta borta och man slipper kladda med oljor och krämer.

  2. hanna

    ja ha fått höra hela mitt liv att man inte får ha babysar i sittande ställning överhuvudtaget(inte i famnen heller som man ju brukar) innan de är över 6 månader.

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hmm, jag vet inte riktigt om det stämmer, men jag vet att de inte ska sitta längre stunder, korta går bra. Kram A

  3. My

    Åh vilken underbar bild!

    Ibland är det skönt att man inte läser på om allt. Jag visste inte att barn inte ska sitta i ”stol” före 6 mån. Pixie har fått sitta i sin med hjälp av filtar sen hon va strax över 3 månader (blir 4 nu i veckan) och hon tycker det är jätteroligt. Inte länge, men kanske max 10-15 min. Jag tror knappast att jag förstört hennes liv för det. Vad ville jag ha sagt med det, är väl att man kanske ska läsa av sitt eget barn mer än att ”följa regler” om hur de ska sitta eller äta, vi känner ju dem bättte än nån annan, det är ju inte som att vi låter barnen åka på biltaket! Alicie och ni är ju helt klart den mysigaste bloggfamiljen!

  4. M

    Om oljan ej funkar, så är Borago krämen från apoteket toppen! Vår sons skorv va riktigt envis, men med borago krämen gick det mesta bort på 1 vecka.

  5. Jenny

    Tips mot skorv som funkade toppen för oss. Smörj in utsatta områden med kräm eller olja som mjukar upp skorven och låt sitta några timmar eller över natten. Ta sedan en luskam i plast (finns på apoteket för typ 15 kr) och kamma bort skorven.

    1. Herr och Fru Lagergren

      Ahh jag trodde att en kvart skulle hjälpa, men det gjorde det inte riktigt. Ska testa luskam! Kram A

  6. Camilla

    Hej fina!

    Jag undrar vad Alice har för ögonfärg?

    På vissa bilder ser dom mörka ut och här anar jag lite blå/gröna?

    Hon är i vilket fall bedårande.

    Kram

    1. Herr och Fru Lagergren

      Heej! 🙂 Hon har blågröna typ, men börjar bli mörkare, tror jag? Jag hoppas att de blir bruna, hihi. Som jag har. 😉 Kram A och tack för att du läser vår blogg.

  7. Andréa

    Hej!

    Jag använde också olja och sen kammade jag med en luskam för att få bort skorven på min dotters huvud. Jag tyckte luskammen fungerade bättre än en vanlig kam eftersom den är mycket tätare än den vanliga. För övrigt gillar jag verkligen er blogg!

  8. Sabina

    Oljan funkade toppen för oss.

    Våran lilla är född några dagar efter Alice 🙂

    Så kul och följa er under graviditeten och nu också så klart 🙂