Angelica Lagergren

Drama på lunchen igår!

bild 7Den här bilden togs innan allt drama började. Efter att jag varit hos frisören mötte jag upp Hannah och hennes son Knut. Vi tog en kort promenad i regnet och gick till Kulturhuset. Ekoteket där har bra mat och stor plats för er med barnvagnar, så tips till er som får panik på restauranger i Stockholm där man knappt kommer in. Vi hade suttit ner en stund när en kvinna bakom oss säger ”Snälla, snälla, hjälp mig. Ni måste hjälpa mig!”. Jag vände mig direkt om och gick fram till henne och hennes väninna. Hon som bett oss om hjälp satt och höll om sin vän och sa att vännen höll på att svimma och att hon blivit akut dålig. ”Hjälp, jag vet inte vad jag ska göra! Ring en ambulans!”. Jag tog min mobil och ringde 112, för första gången i mitt liv.

Kvinnan som höll på att svimma var hela tiden vid medvetandet, men jag såg att hon var blåaktig om fingrarna och väldigt blek i ansiktet. Jag blev ombedd från sjuksköterskan i telefonen att lägga henne i framstupa sidoläge så jag kastade ner hennes halsduk som hon kunde ha under huvudet/ansiktet. Och la hennes jacka som en filt över henne. Sen satt jag där och klappade henne på kinden och sa att ambulansen var på väg. Hennes kompis som bett oss om hjälp hade ett litet barn som hon tog hand om, och som tur var sov Alice, så jag lämnade inte den sjuka tjejens sida. En läkare satt också på restaurangen och kom fram och hjälpte till och tjejen började få ett tryck över bröstet och svårt att andas, läskigt! Men skönt att ha en läkare på plats som pratade med henne och också satt och väntade med oss.

När ambulansen kom kändes det mycket bättre, Hannah sa att jag hade verkat så lugn, men min puls var hög. Jag hoppas att det gick bra för den sjuka tjejen, det känns bra att hon var vid medvetandet hela tiden. Den sjuka tjejens kompis tackade oss så mycket för att vi hjälpt till, men för mig var det liksom en självklarhet. Jag hoppas att någon hjälper mig att ringa en ambulans och klappar på min kind om jag en dag skulle behöva det. Oavsett om jag är en främling för den personen.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    Härligt att höra att det finns en viss medmänsklighet!

    Som sjuksköterska får man se mkt skit på sjukhuset men utanför är det svårare att veta hur man ska agera. Det bästa man ändå kan göra är att faktiskt göra ngt och inte strunta i det=) Så all credd till er, dagens ros <3

  2. Mia

    Jättebra jobbat A! Läbbiga situationer sånna där, skönt att känna stt du klarade att hantera det!

    Lills Alice då..nu börjar hon runda till sig lilla vännen..va skönt! Så homla vaken o gullig er tjej 🙂