Angelica Lagergren

Alice testar; Smakportioner

IMG_0824.JPGI måndags fyllde ju Alice fyra månader och det har vi firat hela veckan lång med smakportioner. Hon är väldigt skeptiskt till det vid varje gång hon får smaka första smaken. I början av veckan så var det mest ett okontrollerat slickande av läpparna och resultatet blev som bilden ovan. Mer runt än i munnen.

Blåbär och mango är favoriterna än så länge verkar det som. Angelica är mer påläst på det här området än vad jag är, men vi ger henne enbart ett kryddmått för att hon ska få vänja sig med annat än ersättningen.

Det är väldigt roligt att se henne upptäcka smakerna. Ju närmare helgen vi kom så blev det mer och mer att äta från skeden och håller man den upp och ner för att hon ska få det sista på skeden, så vill hon nästan äta upp hela skeden. Efter första smaken nu så attackerar hon skeden och vill ha mer, mer och mer.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophie

    Hej! Här funkade det bara fint att börja med frukt. Först blev det mosad banan, sen körde vi gröt där vi rörde ner mosat banan. Då gled gröten ner utan problem, han är ett riktigt matvrak som äter precis allt. Jag tror faktiskt inte att det är för att man börjar med frukt och bär som gör att vissa inte vill äta mat, jag tror bara att vissa barn har ett större intresse för andra än mat, och har man ett svagt intresse är det bara sött som de kan tänka sig att svälja. Men det är bara vad jag tror och jag har inget som helst belägg för detta mer än vad jag ser i min omgivning =)

    Obs! Vår son älskar blåbär och fick käka mycket, insåg sedan att det står ”Används traditionellt som stoppande mot diarre” på burken (eller något sådant) – Kan vara bra att ta det lugnt med blåbären i början för att undvika förstoppning 😉

  2. maria

    Hon ser väldigt nöjd ut! 😀

    Har ett litet tips; vi började oxå med frukt/bärpuré till våran dotter och det blev helt enkel så att hon sedan bara ville äta frukt och inte ”vanlig” mat. Nu när våran nästa är påväg så tänker jag att vi ska börja med ”vanlig” mat (och frukt) och hoppas att denna lilla loppa inte blir lika kräsen och svårmatad som storasyster 😉

    Tack för en fin blogg!