Angelica Lagergren

Större nappflaskor

Calma3_largeVi har använt oss av (och använder oss fortfarande av) Medela Calma flaskorna när Alice för ersättning. I takt med att hon växer så äter hon ju också mer, eller om det är för att hon äter mer som hon växer. Vad kommer först, hönan eller ägget?

Till saken: Våra 150ml-flaskor börjar nu bli för små och vi tittar på att skaffa oss lite större flaskor. Det vi har gillat med Calma-flaskorna är att Alice måste ”jobba lite” för att ersättningen ska komma ut. Hon måste suga upp ett vakuum i flaskan för att få ut ersättningen. Så alternativ ett är ju att bara köpa större flaskor till de napparna. I början när vi började flaskmata så använde i flaskor från andra tillverkare och då blev hon nästan dränkt av ersättningen. När vi förde flaskan till hennes mun så forsade (ja, jag överdriver) ut ersättning och större delen hamnade utanför eller att hon satt ersättning i halsen.

Vi har några större från MAM också, men de är ju lite svåra att kyla ner snabbt om ersättningen blir för varm när man blandar i dem. De har ju hål i botten för anti-kolik-funktionen. Alice är ju lik sin mamma i temperamentet, dvs är hon hungrig så vill hon ha mat nu, helst nyss, så det där med att kyla i kylskåp är liksom exkluderat i vår lilla familj.

Vilka flaskor har fungerat för er? Har ni bytt tillverkare av flaskor när ni växlat upp i storlek? Ni som har använt Calma-napparna, hur länge använde ni dem?

/ Stefan

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emma

    Vi körde på Calma nappflaska tills våran son var två och en halv månad då jag slutade amma då det inte gick. Sen börja vi använda Mam Anti kolik och gör det fortfarande. Men det var jobbigt i början då vi kokade vattnet tills han var tre och en halv månad. Sen börjar vi micra det i micron vilket är okej. Dem gör det på barnavdelningar på sjukhuset här och även på neoavdelningar. Så vi gillar mam nappflaskorna.

    Då vi upplevde att våran son satt i halsen utav Calma men inte mam.

  2. Siri

    Bästa tipset för att alltid ha rätt temperatur på vattnet är att koka upp en kastrull vatten, vänta tills det svalnat till 40 grader och då hälla det i en termos. Det gör att man kan blanda rätt temperatur på ersättningen på 2 sekunder. Jag ser till att alltid ha vatten i termosen och behöver bara koka vatten 3 ggr per dygn och sen jag fick tipset är det så jäkla enkelt att blanda till en flaska, var jag än är.

  3. Elin

    Vi har hela tiden använt MAM till våra flickor. Sen de var nyfödda och bara köpt nya nappar i takt med att de växt.

    Men det där med att kyla ersättningen om den blir för varm – köp en vattenkokare med temperaturmätare! Vi köpte en på Jula för 200 spänn som man digitalt kan ställa in vilken temperatur man önskar få vattnet i! Från 40 gr till 100 gr! ÄLSKAR DEN! Är perfekt till gröten nu, för den ska ha ca 60-gradigt vatten 🙂

  4. Hanna

    Skulle inte använda något annat än glasflaska, hade plast till mina två stora men visste inte bättre då! Ut med plast in med glas!

  5. Katja

    Håller med många ovanstående, dr Brown är helt klart (i min mening) bäst! Finns att beställa på ex lekmer, både rosa och blå 🙂 lite dyrare än ex mam men helt klart värda varenda krona! Lycka till 🙂 och tack för en galet bra blogg!!! kram Katja

  6. Anne

    Life Factory har fina nappflaskor i glas. De är lite dyrare men man slipper risken att bäbisen får i sig gifter från plaster, samt att de blir aldrig ofräscha efter en tids användning som plastflaskor blir. De har ett skyddande gummihölje vilket gör de tåliga att hantera. Jag har kunnat använda en flaska per barn hela vällingperioden, ca 2,5 år!

  7. Isabel

    Köp vanlig stor flaska på typ Ica, bambino eller esska t.ex. sen kan du ha de gamla calmanapparna till de flaskorna! Absolut billigast (och bäst om hon och ni trivs med calma!) det är bara nappen som är speciell på calma.

  8. Jennie

    Vi har allltid kört MAM.

    Det beror nog mest på att vi fick en flaska när vi väntade vår första dotter 2010, men även vår bebis nu har MAM.

    Mitt bästa bästa tips är att köpa Philips vattenkokare med gradinställning.

    40 grader – PERFEKT värme till ersättning o välling

    60 grader – perfekt värme på vattnet till gröt när det är dags för det

    100 grader – perfekt till mammans te 🙂

    Denna har gått varm hos oss i nu snart 5 år o man slipper vattenbad, stå vid micron på natten o framför allt är man 100% säker varje gång.

    Ibland förbereder jag termosar vid sängen så vi inte ens behöver gå upp, pulvret färdigt i flaskan.

    Vi förbereder även 2 termosar när vi ska utanför huset så har man perfekt värme till o kunna göra flaskor utan att leta café o micro.

  9. Cattis

    Hej!

    Vi kör MAMs flaskor och jag har ett knep som jag tycker fungerar utmärkt, min lilla kille växlar humör på 3 sek om han inte får maten nu nu nu…

    Till saken, jag har alltid flaskor i kylen (typ 4st) som jag fyllt med rätt mängd kokat vatten (90ml och 120ml) beroende på hur hungrig han är. När det är dags tar jag ut flaskan, rör i ersättningen och värmer i mikron. Är jag på språng och vet att han blir hungrig inom typ 2h så fyller jag en flaska med rätt mängd kokat vatten (hett alltså), skruvar på locket och lägger i ena facket på skötväskan. Då håller det sig jättebra och blir lagom ättemperatur tills det är dags, det går också snabbt att kyla genom att röra runt lite med en sked om det skulle vara lite varmt. Jag har med ersättningen i små burkar med exakt mängd så det är bara att hälla i flaskan och skaka/röra om. Har fått tipset att alltid röra med sked för att inte bebisen ska få i sig massa onödig luft.

  10. Josefin

    Hejhej:) jag har en son på 8 månader! Vi har alltid använt Mam och alltid haft ljummet vatten i en termos med oss överallt även hemma samt att vi har en portionsburk till pulvret så det har alltid gått fort att göra ordning mat till min son ! Han är nämligen likadan blir fort hungrig:)

  11. Sofia bottenmark

    Som flera skrivit så använder vi oxå dr Brown, tycker de fungerar jättebra! Finns flera olika storlekar på nappar! Att det är många delar att diska stör mej inte alls, går fort när man har vant sig. För att få rätt temp direkt kör jag två termosar, en kallt kokat och en med kallt kokat vatten, Fungerar toppen! Funderar dock på att skaffa en vattenkokare med tempinställning, så Går det fort att få ättemp på det kokade kalla vattnet!

  12. Sara

    Hej! Nu har inte jag så stor koll på flaskor men jag tänkte på att du skrev om att kyla ner ersättningen och jag vet att vänner har gjort så att dom har haft kokat vatten i kylen så har dom kunnat blanda för att få det uppvärmda till rätt temp. Men så kanske ni redan gör? Lycka till med flask-letandet!

  13. Nina

    Vi gick från samma som er till Tommee Tippee (stavning?? 😛 )

    Började med nr 1 och nu när han fyllt 3 månader har vi napp nr 2.

    Funkar hur bra som helst och kan värmas/kylas ner i vattenbad…

  14. Ida

    Med våran stora tjej så tror jag vi provade nästan alla olika flaskor som fanns tillgängliga på marknaden, och föll egentligen inte för någon. Den här gången, med lillasyster har vi använt Tommee Tippee och är jättenöjda, funkar att varva amning och flaskmatning galant. Provade en mam-flaska men lillasyster förstod inte hur man gjorde för att få ut något. Kanske olika sugtekniker?

  15. Caroline

    Dr. Browns är toppen! Vi har varianten som heter Wideneck. Det är en ventil inuti som gör att bebisarna sväljer mindre luft 🙂 Vi upplever inget magknip alls och ytterst lite kräkningar. Vi kör Semper Lemolac som ni gör :). Vi hade också Medela Calma i början när vi försökte vi till amningen samtidigt, men det vill sig aldrig så nät jag ”gav upp” den efter sex veckor så köpte vi nya flaskor, Dr. Browns. Redan då började Medela bli liten för oss men vår tjej är en storätare 🙂

  16. Malin

    Vi använda samma flaskor som ni gör, jättebra att barnet behöver ”kämpa lite” för att få i sig mat. Vi bytte till den större flaskan efter ett tag. Dock vägrade vår jänta fram tills hon blev två att dricka välling ur någon annan flaska, vilket i sin tur var problematiskt eftersom vällingen hade svårt att rinna igenom. Hålet går ju liksom inte att göra större. Vi hade stort tålamod och testade precis alla flaskor på marknaden. Tills en dag då dottern bara bestämde sig, att nu funkar det med bambinos flaskor. Dessa köper vi billigt på Coop!

  17. Hanna

    Dr Brown använder vi och de har funkat super. Dock börjar jag tröttna på alla delar att diska (trots att jag har ett gäng flaskor och bara behöver diska en gång om dagen), så nu har jag köpt en Philips Avent som jag väntar på…får se hur den är 🙂

  18. Lena

    Vi använder mam, om det var för varmt så sköljde jag den under vatten. Nu är sonen. 3 mån och 2 v precis som Alice och nu har vi slutat kola vattnet och micrar till lagom temp och blandar sedan

  19. Johannaty

    Jag tycker life factorys flaskor är jättebra finns på apoteket, vi har precis bytt. Då plast i kontakt med värme inte är bra, om man vill värma i micron vilket man ofta gör. Så länge dom inte går sönder så håller dom ju också hur länge som helst så du behöver inte köpa nya flaskor varje månad. =)

    Föresten vill jag också skriva, men jag känner att tiden inte räcker till =) Hoppas på det nu när min man går på semester. kramar!

  20. Elma

    Hej fina ni 🙂

    Vi har använt oss utav DR Browns flaskor. Och gör det än idag. Vår son är nu 15 månader. Tycker den är himlans bra som någon ovan nämnde att han slipper rapa så mycket imellan. OCh vi har faktiskt sluppit kolik under den första tiden och där av har vi faktiskt haft en lugn bebis med en fin mage.:) … sen finns de nappar som man kan använda länge… dvs byta storlekar.

    vår son äter flaska ändas morgon och kväll nu. Och snart så slutar han nog med flaska på morgonen innan dagis. och bara får macka eller gröt osv…

  21. Bella

    Vi använder Dr.Browns nappflaskor. Vi har testat alla men dessa är enligt vår mening helt klart bäst! De har en ventil i sig som gör att bebis inte sväljer luft, vilket är strålande. Slipper magknip och massa rapar under matningen.

  22. Natta

    vi har använt och gör det än idag till vällingen för sonen mam flaskor har aldrig varit några problem för oss med dom. Man kan ha färdig kokt vatten i kylen som man sedan bara värmer i micron (man lär sig efter några gånger hur många sekunder en viss mängd kräver i micron) så slipper man det där med för varm mat. Sen från 6mån så behöver man inte längre koka vattnet innan utan man kan värma direkt i micron. Ett moment mindre 🙂

  23. Jenny

    Philips avent gillar vi! Har mam också.

    På de flesta flaskor finns nappar med större hål att byta till när bebis blir äldre. Kanske Alice fixar en annan napp med lite mer flöde än calma nu när hon är större? Ni kan ju testa man som ni har hemma om ni tyckte den var för snabb tidigare och se om den funkar bättre nu.

  24. Johanna

    Hej! Vi använde mam flaskorna och kylde i kallt vatten. Kom inte in något vatten i flaskan, den vita gummiringen höll tätt. Rann ut lite vatten från mellanrummet när vi lyfte ur flaskan från vattenbadet. Med vänlig hälsning, Johanna