Angelica Lagergren

Hur gör ni när ni ska på utflykt?

bild-1Jag fick en fråga hur vi gör och planerar när vi ska iväg på utflykt. Vi (jag och Alice) hittar på väldigt mycket saker, men vi försöker ha någon eller några dagar i veckan där vi bara är hemma och vilar. Men redan från början fick Alice haka på mig in till stan och äta lunch på restaurang. Det tar dock lite längre tid att ta sig iväg med en bebis, det är mycket som ska med för att man ska vara redo för en dag utanför husets väggar.

Såhär förbereder jag mig för att slippa stressa på morgonen: 

– Jag brukar packa skötväskan kvällen innan så att den är redo att bara slängas ner under vagnen. I den har jag ett gäng blöjor, ersättning (tetror från Semper eller Nan), två nappflaskor, två eller tre ombyten till Umbi, ett ombyte till mig, handdukar och typ en banan till mig.

– Jag lägger fram kläder som Alice ska ha på sig kvällen innan. Nu har jag även lärt mig att lägga fram en extra outfit för det är ganska ofta som hon kräks när kläderna precis kommit på.

– Jag lägger fram regnskydd till vagnen kvällen innan så att det alltid är med i vagnen, man vet ju aldrig med vädret.

 

– Jag är ute i riktigt god tid. Jag har ju som ni vet inget körkort (får ångest av att tänka på körlektioner. Ångest!) och vi bor ju ute på landet (Åkersberga). Jag kollar alltid upp vilken tid jag behöver åka för att komma fram i tid, sen tar jag en tidigare buss än vad jag behöver. Det finns ju ett begränsat utrymme för barnvagnar på bussen så om det skulle vara fullt måste jag ju ta nästa buss. Det har aldrig hänt att jag inte fått plats på bussen, men man vet ju aldrig. Jag hatar att komma försent.

– Jag försöker att inte vilja spränga folk i kollektivtrafiken. Jag kan bli på riktigt dåligt humör av människor som trängs på tunnelbanan, som inte erbjuder sig att hjälpa mig av med vagnen på bussen. Busschaffisar som inte SÄNKER ner bussen när man ska krångla sig av gör mig vansinnig. Hehe… borde kanske ta det där körkortet i alla fall. Men folk är ju får även i trafiken, tyvärr. Jag blir galen på tanter/män/kvinnor/gubbar/tonåringar som ställer sig en meter ifrån vagnen och röker när man väntar på bussen. Då hostar jag JÄTTEhögt och flyttar på mig. Nästa gång tänker jag faktiskt säga till att de får röka någon annanstans.

bildMin barnmorska håller till inne i Gamla stan så dit fick Alice följa med på efterkontrollen. Hon hänger med mig lite överallt och hon kan somna i sus och dus. Jag skulle aldrig flänga runt på stan flera dagar i veckan om jag märkte att Alice mådde dåligt av det. Hon verkar snarare gladare av att hitta på saker än att ”bara” vara hemma. Men som sagt, en kombo av hemmahäng och lek på stan är det vi gillar allra bäst.

Och även om jag fixar och donar kvällen innan kör det nästan alltid ihop sig och jag kommer iväg helt svettig med nerspydda kläder… Det är svårt att förutspå saker som ska hända med en liten bebis. Men om jag inte planerade nåt kvällen innan tror jag nog aldrig att jag skulle komma iväg. Och när man har en bebis är det okej att komma lite försent, typ en kvart i alla fall. När jag åker in till stan träffar jag ju oftast andra mammor och de om några har förståelse för att man är sen. Och smutsig, haha.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Blir du stressad när a är skrikig eller på dåligt humör när ni är ute? Tycker det är sååå jobbigt när min dotter skriker när vi är ute bland folk 🙁

  2. Catrine

    Ja planeringen är då viktig men själv är jag fortfarande nybörjare och känner mig lite osäker när jag ska ut. Vad gör man om bebis mitt på stan börjar gallskrika i vagnen och bara vill ha mat. Min 3 veckors kille äter hela tiden typ varje timme så det hjälper inte alltid att han är mätt och när han vill ha så skriker han ganska högt. Napp vägrar han ta så i de lägena är det endast amma som gäller men det går ju inte att ta fram tutten utomhus mitt på stan. Vad kan man göra då?

  3. Alexandra

    Åh vad jag känner igen mig i din beskrivning! Särskilt det där med att man är ute i god tid men att det ändå slutar i stress. Jag brukar alltid sitta och andas ut några minuter i bilen innan jag startar den och kör iväg på de äventyr som vi ska på. Grannarna måste ju snart börja undra vad jag håller på med när jag sitter där i bilen och gör ”yoga-andning” 😉 men det hjälper mig och lillan brukar ändå somna i babyskyddet. Tack för en bra blogg och för att ni delar med er av er vardag! Det är så skönt att läsa en blogg som präglas av ärlighet, öppenhet och ni har en så bedårande söt dotter och hon har två kloka och roliga föräldrar som verkligen månar om henne. Ta hand om er! /Alexandra

  4. Emma

    http://www.lovelly.se är webbutiken med ekologiska, giftfria och miljövänliga produkter. Det är varken svårt dyrt eller tidsödande att leva ekologiskt. Vi på LOVeLLY erbjuder inte bara ekologiska och giftfria produkter utan vi erbjuder även kunskap, information och tips om hur du på ett enkelt sätt kan välja en mer ren, hållbar och giftfri livsstil. Den största förändringen gör vi tillsammans!

    Fyll i rabattkoden lovelly när du kommer till kassan och få 15 % på hela köpet.

    Be a LOVeLLY Parent & Live a LOVeLLY Life

  5. Josefin och M

    Hehe känner igen planeringen 😀 Man vet ju aldrig vilket humör bebisen är på så jag känner mig mer lugn om jag har förberett allt och bara är redo att gå när bebisen är i rätt fas. Minns hur läskigt det kändes första gångerna man skulle åka buss, gå på restaurang eller gå långpromenader. Men självförtroendet växer gång på gång 😀

    Brukar också som du växla dagar med aktiviteter och dagar då vi har noll planerat, skulle få fnatt av att bara sitta hemma hela tiden och ibland är det skönt att bara vara hemma och mysa 😀

  6. Elin

    Hej. Har precis som du alltid hittat på olika saker under mina föräldraledigheten. Mins barn har hängt med på det mesta anpassat efter ålder. Idag är de två sociala duktiga killar som vet hur man beter sig på restaurang mm. Trygga och duktiga! Kram.