Angelica Lagergren

Hon greppar inte efter saker själv

bildAlice tar saker i händerna om jag trycker de lätt mot hennes handflata. Men det är ju fortfarande hennes reflexer som gör så, eller hur? Hon sträcker sig inte efter saker och tar tag själv. När är det meningen att hon ska kunna göra det? Jag förstår ju att alla bebisar är olika. Men hur var det för er? Alice är ju lite mer än tre månader nu.

Hon är i en fas nu där hon stoppar allt som hamnar i hennes händer i munnen. Filten, giraffen, sina händer, mina händer. Vår BVC-sköterska sa att bebisar gör så för att upptäcka och känna skillnad. Hur känns plast i munnen? Hur smakar mammas hår och vad är det för konsistens på en handduk?

Det händer verkligen något nytt varje dag med lilla Alice. Nåt nytt ljud från munnen eller någon ny rörelse. En av hennes nya saker att göra är att typ ställa sig i minibrygga på skötbordet. Hon trycker liksom ifrån med benen och ”hoppar” av den nya blöjan som ska sättas på. Jag är livrädd att hon ska hoppa och slå huvudet i väggen, så jag har lagt en handduk där som skydd. Det är fantastiskt att få följa hennes utveckling på så nära håll.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Det var nog precis strax innan fyra månader som han började sträcka sig efter grejer o kunna greppa tag. Så sött när man riktigt kan se kugghjulen snurra inne i skallen på dem när de försöker klura ut något 🙂

    Fyramånadersfasen var en riktigt jobbig en här hos oss, verkar tydligen vara vanligt för jag har fått samma respons från mina mammakompisar. Det är ju så olika men vi fick svårt att söva till natten (han som aldrig haft problem att somna till natten, aldrig!), han vaknade massvis med gånger o en del nätter dög det bara att sova på mig, o väldigt orolig sömn på dagarna då han verkade drömma väldigt mycket.

    Fast det är ju inte så konstigt så mycket som de ska lära sig i den där fasen. Plötsligt blir de en liten person liksom! Kan också berätta att vår lilleman hade så mycket på gång där vid ca 17-18 veckors ålder att han helt slutade jollra. Enda ljud han gjorde var gnäll. Jag hann bli orolig men fick veta att det inte är ovanligt att de gör så, de lägger fokus på det andra nya de lär sig. Nu jollrar han som vanligt igen 🙂

  2. Cecilia Q

    Hej!

    Jag gjorde oxå som ni men nu greppar hon så fint, blir 4 månader imorn. Har rullat 3 ggr från mage till rygg men inte mer, vet inte om det var slump men det var samma dag 🙂 upptäckte när det gäller att greppa att det tar tid för dem så håll upp leksaken lääänge! Min dotter greppade en liten tygbok först, den är fortfarande favorit! Finns på maxi för 79kr!

  3. Fru Berglund

    Min son började greppa på riktigt några dagar innan han blev fyra månader, gjorde som Alice gör när han var lika gammal som henne så om en månad greppar hon förmodligen! Det händer jättemkt runt 4 mån, min son vände sig från rygg till mage och börja greppa, men de går också igenom ett stort och långt språng då så var bredd på att det kan dyka upp gnäll och missnöjdhet från ingenstans plus många uppvak under nätterna. Nu är min son snart 5 mån och han är sitt glada jag igen men vi hade några riktigt jobbiga veckor förra månaden 🙂

  4. Marie

    Hej!

    Min dotter som är född 30 juli griper inte heller efter saker, men hon tuggar på allt! Just nu på sin pyjamas. 🙂 vore roligt att se bilder på dopgåvor som Alice fick.

    Sedan undrar jag lite hur din och Stefans relation har förändrats sedan ni fick barn? Både plus och minus? Jag upplever att den biten är ganska svår; när båda är trötta och bebisen kommer i fokus. Det är lätt att man blir mer grinig än vad man borde i ibland. Tack för en bra blogg!

  5. Johanna

    Min dotter var nästan 4 månader när hon greppade efter saker själv men nu kan hon precisera så hon till och med kan få in nappen åt rätt håll i mun. (5månader) Men oj så olika det är. Vissa saker hinner man se utvecklingen och andra gånger så undrar man ”när lärde hon sig det där”. (Helt plötsligt tog hon tag i foten och tryckte in tån i munnen.)

    Det går så fort! Tänk om man kunde pausa så man hinner med 😉

    Tycker det är så kul att läsa er blogg, se alla fina bilder på er söta dotter och följa er vardag!

    Ta hand om er!

    Kram

  6. Catarina

    Min lilla är född på samma dag som er och greppar heller inte själv än. Men har precis som Alice blrjat stoppa saker i munnen dvs händerna eller om jag ger henne något som hon lyckas hålla kvar. Gripreflexen verkar inte lika stark längre så hon tappar ofta. Och hon petar inte avsiktligt på något i babygymet, slår till dem mer av misstag.

  7. Evelina

    Hej min son är född samma datum som Alice fast kl 20.02 jag upplever också att han inte kan sträcka sig fram och greppa själv utan bara om jag trycker dit nånting med flit 🙂 han har inte riktigt hittat snitsen att öppna helt med sina händer än heller, dem är ju inte sååå stora än så det kommer nog det viktiga är nog att dem försöker, tillslut kommer dem klara det 🙂 har en dotter sen innan och jag har för mig att hon greppade kring 4 månader 🙂 alla barn utvecklas ju olika tidigt med olika saker 😀 kram på er 🙂

  8. Evelina

    Hej min son är född samma datum som Alice fast kl 20.02 jag upplever också att han inte kan sträcka sig fram och greppa själv utan bara om jag trycker dit nånting med flit 🙂 han har inte riktigt hittat snitsen att öppna helt med sina händer än heller, dem är ju inte sååå stora än så det kommer nog det viktiga är nog att dem försöker, tillslut kommer dem klara det 🙂 har en dotter sen innan och jag har för mig att hon greppade kring 4 månader 🙂 alla barn utvecklas ju olika tidigt med olika saker 😀

  9. Petra

    Det är som du säger, det är så olika.

    Min lilla kille på ett år började greppa själv precis innan han blev fyra månader.

    Du har så roliga månader framför dig! Kram kära du

  10. Sara

    Kolla 1177, där finns en tabell på när de lär sig sådana saker 🙂

    Tack för en himla bra blogg, så kul att få följa er lilla familj 🙂