Angelica Lagergren

”Köp inte så mycket i storlek 50”

bild (8)Här är jag och Jessica som små tjocka spädgrisar.

Innan vi fick Alice sa väldigt många ”Köp bara några få plagg i storlek 50, hon kommer växa ur den storleken på en vecka eller två” eller ”Köp inte 50 alls för ni vet ju inte hur stor hon kommer att vara, bättre att köpa allt i storlek 56 på en gång”. Jag håller verkligen inte alls med de som sa så. Men…det är ju olika för alla. Vissa bebisar är små när de föds och drunknar i storlek 44 medan andra aldrig ens kan ha storlek 50.

Alice blir åtta veckor på torsdag och har fortfarande storlek 50. Det är en pyjamas som börjar bli lite, lite kort i benen, men annars sitter allt annat fortfarande hur bra som helst, till och med lite löst. Vi har dock börjat använda storlek 56 också, just för att vi inte hade så mycket i storlek 50. Vi var tvungna att köpa på oss mer när hon var född, för vi hade för lite kläder. Det går åt en hel del kan jag säga och tvättmaskinen går varm.

Hur har det varit för er andra? Vilken storlek hade er bebisen när den föddes? När bytte ni till 56? Och stämmer det att 62 är en storlek de har länge? Eller är det precis lika individuellt som att ”alla växer ur 50 på en vecka”?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emma

    Vi hade storlek 50 i kanske en månad (då våran son inte la på sig så mycket i vikt då jag både amma och gav honom ersättning), sen varva vi kanske 50 och 56 ett tag, men 56 hade han kanske i sex veckor då är tiden under värvningen inräknad. När han fyllde 8 veckor var det lite 56 som passa och sen 62. Nu är han fyra månader och kan ha 56 i Polarn och pyret tights (de börjar sitta tight nu), annars har han haft 62 sen mitten på augusti. Men börjar växa ur dem så nu kör vi litet blandat 62/68, har också hört att dessa storlekarna har dem ganska länge. Men våran son börjar bli härlig rund och lång kille nu men följer sin kurva perfekt!

    Bra jobbat som fortsätter med amning + ersättning jag gav upp efter åtta veckor blev stressigt när det inte funka helt. Då det var tårar från sonens sida som gjorde mig stressad i dessa situationer. Så kämpa på, även om jag skulle vilja säga kämpa inte för mycket om du tycker det är jobbigt.

  2. Lina

    Vi hade bara två set i 50 så vi har använt 56 från början, men det är så stor skillnad mellan märkena. Tyra är nu 7 veckor och har börjat lite smått med 62.

  3. Jennie

    Så sa folk till oss också, men jag tänkte att är det så att vi får en mini så är det ju verkligen inget problem att få gå ut o handla några extra plagg som hen kan ha på sig med en gång, utan snarare bara mysigt 🙂 Fast vi var aldrig o handlade något extra plagg sedan, för jag trodde hela tiden att han skulle skjuta i växten hastigt o lustigt.

    Vi fick en kille som var 50,5cm och 3,5kg, så han kunde ju ha storlek 50 när han kom, men de var riktigt lösa på honom då. Han hade 50 i ca en månad innan jag började med storlek 56 på honom, men det var ärligt talat inte för att han ännu hade vuxit ur sina andra kläder utan mest för att mamman ville börja ha lite variation på outfitsen 😛

    Storlek 56 hade han sedan fram till sin tremånadersdag och jag tippar på att han kommer kunna ha storlek 62 tills han är fem månader ungefär, om han fortsätter följa sina kurvor så som han gjort hittills.

    En del bebisar hoppar helt över storlek 62 har jag fått höra, även om jag inte fattar hur det går till, de kan ju inte växa en decimeter på en natt? Men men.

  4. Anna R

    Min lilla gullis var 49 cm och vägde ca 3200 när han föddes. Han hade, precis som Alice, lite svårt att gå upp i vikt i början. Till honom hade vi 44 och 50 huuuuur länge som helst kändes det som! Tvättmaskinen gick två gånger om dagen här hemma, och jag fick skicka mamma att köpa fler kläder eftersom vi hade fått samma råd som er 🙂 nu är han 6 månader och har 68 på bodys och 62 på byxor. Och 62 har han haft i bodys från slutet på maj till slutet på augusti. Så det är verkligen olika för alla bebisar 🙂

  5. Linda

    Min lilla tjej drunknade i strl 50 när hon var nyfödd. Nu är hon 5 veckor och strl 56 är för stort! Vi hade också alldeles för få kläder i strl 50 så vi har fått köpa mer 🙂

  6. Jennifer

    Åh, jag är ju mitt uppe i det där nu och det är så svårt att veta vad vi ska köpa! Min kompis son hade ju storlek 54/56 redan när han föddes så han kunde inte ens använda kläderna i storlek 50. Sen har jag dig och en annan kompis där bebis kunde ha storlek 50 i flera månader. Får väl helt enkelt se till att ha en bra uppsättning av alla storlekar, tur att man får ärva *blink blink*.

    Kram Jennifer

  7. Josefine

    Men gud så söta ni va!! Det måste vara underbart att få och vara tvillingar <3<3

    Våra barn har varit stora och direkt börjat med 56. Ella hade väl 50 i någon dag då hon var 50 lång men 4045 tjock 🙂 Så jag har bara köpt 56 denna gång och en del 62 for later… Beräknar att detta blir en stor bebis också men har ju ingen aning.

    Kramar från en annan mamma som håller med om kaffets effekt sen man fick barn – H E A V E N !

  8. Natasa

    Vår lilla kille hade storlek 44 när han föddes och det var lite löst på han (så sött :D) Här hemma så ”hoppade” vi nästan över storlek 62. Han växte så mycket just då så vi körde på 68 nästan direkt efter 56, visst var kanske vissa plagg lite stora men överlag satt det mesta ok.

  9. Nathalie

    Min son hade 50 i två veckor, och sedan har han bytt storlek precis enligt storleksguiden. Han har 74 nu och det är 1,5 månad kvar tills han blir 9 månader, spännande att se om det blir byte till 80 då 🙂

  10. Frida

    Det är samma här! Fick höra att vi inte skulle köpa strl 50…Min dotter blir 11 veckor på torsdag och hon har kunnat ha strl 50 fram tills nu. Har börjat använda 56 men hon kan fortfarande ha några få 50 plagg. Hon var 49 com när hon föddes och vägde 3520 gram. Alla som träffar henne upplever henne som späd i kroppen, men får se, snart smäller det nog till och hon blir en riktig liten tjockis 😉 <3

  11. Jenny

    Har precis samma erfarenhet. Min tjej hade stl 50 i ca 7 veckor. Däremot hann vi knappt med stl 56 innan hon behövde 62. Den storlek hon haft längst hittills är 68. Nu är hon 9 månader och har stl. 80. Från att ha varit en liten plutt i början har hon växtspurtat och blivit en lång tjej.

  12. Emelie med C

    Oavsett hur stor ens bebis är när den väl kommer så tycker jag det är ett väldigt bra råd att inte köpa för mycket i storlek 50. Poängen är ju att skulle barnet vara litet så går det alltid köpa till kläder i mindre storlekar och de stora kläderna växer de ju i förr eller senare. Har man en massa för små kläder däremot kanske man inte ens hinner använda allt fint och det är ju trist både för en själv och även för miljön.

  13. Isabelle

    Min dotter hade stlk 50 väldigt länge. Hon var 48 cm lång och vägde 2,7 kg när hon kom. Hon försvann i stlk 44. Min son är nu 9 v och har några enstaka plagg kvar i 50, men de är från PoP som har stora storlekar. Han är på väg att börja ha 62 nu. Dottern hade 62 hur långe som helst. Men började inte ha det förrän hon var typ 6 månader. Hon är 2 år och 4 månader och har fortfarande storlek 80/86.

  14. Emelie

    Vi hade köpt kläder i 50 som vi aldrig fick använda, han var 56cm när han föddes så han hade 56 en månad ungefär, sen han hade 62/68 ganska länge, nu är han 5,5 månad och har redan 80 🙂 så vi får se om nästa bebis kanske kan ha de vi aldrig fick använda, men de blir nog en stor bebis oxå 🙂

  15. Hanna

    Nu är min lilla tjej bara två veckor men när hon kom så fick sambon springs iväg och köpa strl 44.. vilket ännu är lite stort på henne.. armar och ben får vikas upp ett varv!

    Vi fick precis som er höra ifrån alla möjliga håll att inte köpa för mkt i strl 50 för dom kan ha 56 nästan direkt..

    Charlie drunknar i 50 ännu visar hela bröstkorgen och bodysarna åker ned över båda axlarna.. byxor i 50 är flera cm för långa och hon tappar dom då hon är en smalis..

    Dock så är hon just nu 51cm lång och väger 3186gram så hon är väl en medelbebis..

  16. Sofia

    Jag hade bunkrat upp med massor kläder i stl 56, just för alla sa att det inte var nån mening att köpa kläder i stl 50. Så när läkarna meddelande att våran lilla kille förmodligen skulle födas före vecka 34 fick jag panik och sprang på min permission och köpte allt kappahl hade i stl 44 (vilket inte var mycket). Nu föddes han i vecka 33, vägde 1685 g och drunknade i kläderna i stl 44. Men äntligen, 3.5 månader senare kan jag använda alla de kläder jag köpte i 56.

  17. Hanna

    Precis så var det för oss också när dottern föddes. Hon var inte så stor när hon föddes på bf dagen utan var 49 cm och 3140 g. Så nu när sonen (lillebror) föddes i vecka 40+5 för snart 5 månader sen vart jag lite förvånad när han var 53,5 cm och 3990 g. Han kunde bara ha strl 50 nån dag. Tänk att de kan vara så olika trots samma gener! 🙂

  18. Amanda

    Vår dotter föddes 11 dagar sent och var 52cm lång och vägde 3460g men sen rasslade det på rätt fort (måste ha grädde i tuttarna!) och redan vid 5 veckor började vi använda plagg i 62 men fortfarande mycket även i 56. Nu är hon snart 15 veckor och har fortfarande strl 62 och är väl sakta men säkert på väg mot 68, hon är idag 64 cm lång och vägen 7,2kg. Så för oss stämmer det helt klart att 62 är en storlek som passar länge! De plagg från polarn och pyret hon fått i strl 62 kan hon dock inte ha än! Någon annan som också tycker deras kläder är stora i storlekarna??

  19. Johanna

    Jag hade 50 på typ 3 plagg och dom växte hon ur på 2 veckor. Hon vägde 4330 och var 53 cm lång när hon föddes. Idag är hon 5 veckor gammal och har storlek 56 men kommer nog snart få gå upp till 62 eftersom många byxor är lite korta i benen…

  20. Sofia

    Min son hade storlek 50 i fem veckor tror jag. Han var 53 cm och vägde 3,4.

    Nu är han 3 mån, 64 cm och 6 kg och vi använder 56 men har lite smått börjat använda 62.

  21. Dr Elin

    Vi köpte inte så mycket 50 innan lillkillen kom och fick köpa på oss lite mer första veckan. Han var 51 cm när han föddes och hade stl 50 i en månad och storlek 56 i en månad. Nu är han tre månader och har stl 62 och det kommer nog att passa en månad till. Dock är vi glada över att vi inte köpte eller fick så mycket i stl 50/56 eftersom han nästan aldrig kräks så man kan ha samma outfit flera dagar. Intressant att det kan vara så olika!

  22. sandra

    Vår dotter blir 11 veckor på torsdag och kan fortfarande ha vissa kläder i storlek 50 annars passar 56 bra nu. Hon vägde 2730 o va 48 cm när hon föddes. Alla sa precis likadant till oss angående storleken på kläderna så vi hade ingenting i storlek 50 när hon föddes. Blev en del shopping.

    Kram till er fina familj.

  23. Annika

    Hoho! Vill bara tacka för en rolig blogg!

    Vi fick barn nästan samtidigt. Min bebis vägde 4150 och var 55 cm. Så hon var stor. Nu är hon ännu större. Naturligtvis glad att hon växer men liiite tråkigt att hon knappt är en bebis längre utan stor och stark och väger över 6 kg och är 62 cm.

    Vi kan dock fortfarande ha storlek 56 men använder även 62. Vårskrutt är ganska långsmal så mycket utav kläderna är antingen för korta eller för rymliga. Vilket är lite tråkigt.

    Alice är för övrigt hur charmig som helst!

  24. Elin

    Helt individuellt tror jag! Mina 2 barn var nästan exakt lika stora vid födseln men sen blev de helt olika. Storasyster hade strl 68 jättelänge, kanske mellan 3 och 6 månader medans lillebror nästan hoppade över den storleken och gick direkt på 74. Hon växte ur bodysar och sparkdräkter i grenen och han växte ur dem i ärmarna som snabbt blev för korta så jag tror inte att någon kan säga i förväg hur det ska bli 🙂

  25. Petra

    Min pojke var en liten pyttebebis, 2760g när han föddes.

    Och drunknade i storlek 44,

    men blev snabbt en liten klump. Endast 2 månader senare var det bara att packa ner allt upp till 56.

    Jag tror också att det är väldigt individuellt men min son hade kläder i storlek 62 och 68 lite längre.

    Och nu planeras det inför ettårskalas för min pojke. Tiden rusar iväg!

    Verkligen en supersöt tjej ni fått!

    Kram på er.

  26. Petra

    Vi hade bara en outfit i storlek 50 som vi tog med till bb. Lillen vägde 4070 g när han föddes så de kläderna användes typ två gånger. :p Nu är han strax över tre månader och har storlek 68 för det mesta. Han växte så himla fort i början.. Som tur är så börjar det lugna sig lite nu! Blir tungt att bära runt på stor bebis.

  27. Fru Berglund

    Min son hade 50/56 första månaden 56/62 andra och nu när han är tre månader 62/68. Jag skulle nog säga att han kommer kunna ha 68 ett tag nu, 62 är redan på håret, för han växer inte lika snabbt längre, så det beror nog lite på hur stora de är första tiden. 68 räcker kanske lite längre för min son än de föregående storlekarna. Men jag spekulerar bara, mitt första barn så jag har ingen tidigare erfarenhet att gå efter 🙂

  28. Marielle

    Min dotter hade 50 i cirka 4-6 veckor. Vi använde 56 från och med att hon föddes. Det var stort men funkade ändå.

    Hon fyller 1 år nästa vecka och har 74/80 i storlek nu.

  29. Mia

    Föddes” normal” 50cm, 3500

    Nu 8v, 57cm 5200

    Har precis börjat använda 56, vissa body i stl56 är hängiga.

    Jag har massor(alltså..Massor) i 62 så jag hoppas hon inte hoppar över den stl som vissa barn gör.

    Är jätteglad att jag köpte på mig massa fint i 50, dock hindrade vädret henne att ha en del då de var 32c..

  30. Jennie

    Vi fick reda på att vi väntade ”en stor bebis”. Jag vågade inte köpa mer än en pyjamas i storlek 50. Mycket riktigt kom en 4,5 kg bebis som var 52 cm lång. Vi hade bunkrat upp en del i strl 56 men det tog inte många veckor förrän vi fick byta upp oss. Nu är vår kille 3 månader och väger 8 kg och är 64 cm lång. Därav är vi nu uppe i 68 och även i vissa plagg 74. Det är den storleken jag tror han nu stannar en längre period på.

    Kämpa på med amningen. Hejar på dig!

    Kram.

  31. Madeleine

    Jag har en snart 16 veckor gammal son som fortfarande använder 56 och börjar sakta men säkert växa i 62. Han var liten när han föddes och har fortsatt vara liten sist vi var på BVC vägde han 5,2 kg.

    Så vi fick göra som ni, köpa massa kläder i storlek 50 då vi mest köpt 56 eftersom de flesta sa att de växer ur 50 så snabbt.

  32. fiffi

    Vår son hade 50 i två-tre veckor. Nu är han 10 veckor och har nog haft storlek 62 i två veckor. Vissa saker är stora men 56 är definivt för litet!

  33. Alexandra

    Det är verkligen olika. När min första son föddes var han bara 50 lång och vägde 3110, han

    Hade därför storlek 50 länge kommer jag ihåg och tyckte precis som du tycker angående kläderna.

    Min andra son var 53,5 lång när han kom och växte därför ur 50 ganska snabbt.

    Min tredje son, som föddes samma dag som Alice, har nu storlek 62 för att han väger så mycket(närmare 6 kg och är 59 cm lång) . Haha!

    Men det är ju kul att handla kläder så det gör ju inget när man måste fylla på garderoben.

    Tur ändå att min tredje inte blev en tjej för jag hade ju spårat med klädinköpen då. Hahaha!!!

  34. Karin

    Oj oj nu ska du få höra. Min ”lille” kille var 57(!) cm lång när han föddes så stl 50 var aldrig på kartan. Nu är han strax över tre månader gammal o är 70,8 (!!!!) cm lång vilket menas att vi nu klär i stl 74. Stl 74 hade min dotter när hon var ca 7-8 månader. Jag vet att bebisar är så olika dock är det lite jobbigt att alla ska ha kommentarer o åsikter om min prins. Jag tycker såklart han är världens finaste och kommer bli en mycket lång o ståtlig kille sen.