Angelica Lagergren

Barnvagnsrecension

IMG_8566.JPG

Ni är ju rätt många nu som har efterfrågat en recension av vår barnvagn Brio Go Next, och vi har utlovat att den skall komma ”inom kort”. Nu är ”inom kort” här. Äntligen!

Den otroligt sammanfattade versionen av den här recensionen är att vi är väldigt nöjda. Den lite längre låter såhär:

IMG_9129.JPGVagnen är för det första väldigt lättkörd med sina swivel-hjul fram och fasta hjul bak, den går (i plan terräng och/eller i uppförsbacke) till och med att styra med magen medan man äter yoghurtglass (inte i nedförsbacke för då kommer nog vagnen åka ifrån dig om du inte springer fort, men då blir det svårt med yoghurtglassen). Den snäva svängradien kombinerat med att den är relativt smal gör att det inte är några problem att shoppa med barnvagnen.

På tal om shopping så finns det gott om plats under vagnen att lägga shoppingkassar av diverse storlek där för alla fashionistas där ute. Vi har fått plats med följande utan att något blev helt sönderknöglat: Skötväska, väska med ombyte, två jackor, matkasse (halvfull visserligen) samt fyra shoppingpåsar. Helt klart godkänt känner vi.

IMG_8681.JPGJag är ju relativt lång (184cm) och en rätt stor del av den längden är ben. Vi provade rätt många vagnar när vi letade vagn och det var flertalet som jag sparkade i underredet och hjulen på när jag provgick dem. Så är inte fallet med vår Brio Go Next, vilket är väldigt skönt för mina tår och Alice åkkomfort. Angående åkkomforten så somnar Alice 8 gånger av 10 som vi lägger henne i vagnen och börjar gå, förstår att det är olika från barn till barn men Alice ger den tummen upp på den fronten.

Vi gillar också att Alice kommer upp en bit från marken, vilket gör att det blir betydligt mer ergonomiskt att ge henne uppmärksamhet till skillnad från vagnar där bebisen ligger närmare marken. Dock så gör ju att mina långa ben och positionen på handtaget att jag kommer en bit ifrån Alice när jag skjuter vagnen framför mig. Angelica kommer ju lite närmare. Så fördelen med att inte sparka på vagnen när jag går har även en nackdel. Jag gissar på att det har med balansen på vagnen att göra men att flytta fram varukorgen mer mot framhjulen skulle ju ge möjlighet att komma närmare liggdelen utan att sparka på bakkanten av varukorgen. Att hjulen är lite utskjutna bakåt från varukorgen. Kanske något för Britax/Brio att fundera på om det går ur en ren säkerhetssynpunkt.

IMG_9518.JPG

I stadskörning är en Brio Go Next perfekt. I skogen bland stockar och stenar lite mindre smidig. Hjulen har blivit större än på dess föregångare men är fortfarande för små för att köra på skogsvägar som inte är helt preparerade. När det ser ut som på bilden ovan går det helt perfekt och i inte allt för tjockt grus. Jag tror dock att alla barnvagnar med mindre swivel-hjul har problem här och att det som gäller är stora luftfyllda däck som gäller.

Vi har fått den här vagnen av Britax Nordiska Barn AB för att testa och utvärdera vagnen. Vi hade från början bestämt oss för att köpa en Kronan City då den var lite mer i vår prisklass. Men den här vagnen, tillsammans med babyskydd (som går att klicka på vagnen) samt ISO-fix-fästet till bilen är verkligen en riktigt bra kombination.

Vi kör en Toyota Auris TS (mellanstor kombi) och har inga problem med att få plats med vagnen i bagageluckan. Fälla ihop vagnen gör man i tre enkla steg: 1) Ta av ligg-/sittdel. 2) Vik ner handtaget. 3) Fäll ihop chassiet. Chassiet går att fälla ihop samtidigt som du låter din shopping ligga kvar i varukorgen.

Den extra stora solkepsen (som inte finns på, gamla, Brio Go) är något som har räddat Alice från många soltimmar och oss från att köpa en ful extraskärm att försöka fästa på vagnen. Vi har köpt till ett myggnät, regnskydd och till vintern kommer vi även att köpa ett par snöhjul som ger vagnen lika stora hjul fram som bak.

Brio Go Next får 4,5 Munchkins av 5 Munchkins möjlig av Herr och Fru Lagergren.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Hej!

  Go går att fälla med sittdelen på. Den blir lika stor då som när man fäller bara chassit, oavsett om du har sittdelen framåt eller bakåt. Det är en av de stora fördelarna med vagnen. Vill även påpeka att hjulen inte blivit större och att det finns terränghjul att köpa till om man vill gå skogspromenad.

  Happy rullning!

  // Lina

 2. -Jenny-

  Kul med en recension! Vi valde mellan Brio go och teutonia BeYou. Valet föll tillslut på BeYou och en stor anledning var att sittdelen på Brio go är (var?) så himla himla låg. Jag har också en lång sambo och han hade verkligen fått knäcka ryggen om vi valt Brio go. Ska ni fortsätta med er vagn när ni byter till sittdelen också? Tycker för övrigt att go är så himla snygg men när jag ser den med sittdel ångrar jag ändå inte vårt val. Det är verkligen en djungel och alla hittar olika favoriter.

  1. Herr och Fru Lagergren

   Hej Jenny,
   Vi har faktiskt inte tänkte så långt som sittdelen på vår vagn ännu. Tanken är nog att vi behåller den, men om det inte går (för att den är för låg som du säger) så får vi nog titta på ett alternativ. Men grundtanken är att behålla vagnen. Det har känts så långt bort med sittdel så vi fokuserade mest på liggdelen när vi kollade runt på vagnar.

   Teutonia tittade vi aldrig på utan utgick från de vagnar våra vänner hade (de som var nöjda med sina), för att inte gå helt vilse i djungeln.

   / Stefan