Angelica Lagergren

Samsova

IMG_4116.JPGJag har precis vaknat efter att ha sovit i soffan i över en timme med Alice på mitt bröst. Det finns inget mysigare! Det konstiga är att jag inte oroar mig för plötslig spädbarnsdöd på dagarna, bara på nätterna, så då sover hon i sitt babynest. Men om hon inte hade sovit på mig nu hade hon förmodligen inte somnat…

Jag tänker fortsätta som vi gör, ibland sover hon en stund på mitt bröst och ibland ligger hon på rygg, men nära mig. Men jag undrar i alla fall hur ni sover/planerar att sova med era bebisar?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    Min Harry blir fem månader nu och hittills har han aldrig sovit i sin spjälsäng. När han låg i magen hade jag inte en tanke på att bebisar kunde sova någon annanstans än i en spjälsäng bredvid ens egen säng. Sen kom han och med ens kändes det helt omöjligt att inte ha honom nära – ja, lika omöjligt för honom antar jag, eftersom han aldrig somnade på något annat sätt än på min bröstkorg. I takt med att han blev allt tyngre började han som tur var att gå med på att sova bredvid mig i sängen istället, och nu sover vi tätt intill varandra hela nätterna. Jag tycker att det är FANTASTISKT och har helt släppt tanken på att han ska sova i egen säng – förr eller senare vill väl antingen han eller vi sova ifred, men jag kan definitivt tänka mig att samsova i flera år. Framför allt så länge han ammar – jag sover otroligt bra på natten och varken jag eller lillen vaknar till ordenrligt när han äter. Hans pappa älskar också att sova med vår son mellan oss så för oss passar det perfekt! Det enda negativa är att han vägrar sova på kudde – vi har testat flera olika sorters kuddar för bebisar, han hasar sig bara ner direkt – så hans bakhuvud börjar bli lite platt…

  2. Annika

    Min Harry blir fem månader nu och hittills har han aldrig sovit i sin spjälsäng. När han låg i magen hade jag inte en tanke på att bebisar kunde sova någon annanstans än i en spjälsäng bredvid ens egen säng. Sen kom han och med ens kändes det helt omöjligt att inte ha honom nära – ja, lika omöjligt för honom antar jag, eftersom han aldrig somnade på något annat sätt än på min bröstkorg. I takt med att han blev allt tyngre började han som tur var att gå med på att sova bredvid mig i sängen istället, och nu sover vi tätt intill varandra hela nätterna. Jag tycker att det är FANTASTISKT och har helt släppt tanken på att han ska sova i egen säng – förr eller senare vill väl antingen han eller vi sova ifred, men jag kan definitivt tänka mig att samsova i flera år. Framför allt så länge han ammar – jag sover otroligt bra på natten och varken jag eller lillen vaknar till ordenrligt när han äter. Hans pappa älskar också att sova med vår son mellan oss så för oss passar det perfekt! Det enda negativa är att han vägrar sova på kudde – vi har testat flera olika sorters kuddar för bebisar, han hasar sig bara ner direkt – så hans bakhuvud börjar bli lite platt.

  3. Matilda

    Min 10 veckors pojk har samsovit med mig från dag ett. Kampen om att få honom att sova i egen säng tar vi den dagen. Känns smidigt att liggamma då jag somnar om under tiden han äter och han äter i sömnen.

  4. -Jenny-

    Min lilla kille sov i sin spjälsäng på nätterna (utan babynest). Men ibland, speciellt på helger, fick han ligga mellan oss de sista timmarna eftersom det var så mysigt. Att snufsa på honom innan hela familjen fick upp och åt frukost. På dagarna sov han oftast i sitt nest i soffan. Men en gång om dagen sov han på mitt bröst. Det var vår grej och det jag saknar mest med bebistiden. Finns inget mysigare än en sovande bebis som suckar till i sömnen ibland och är helt avslappnad på dig. Själv sov jag näst intill aldrig på dagtid. Hände max 5 gånger under min mammaledighet. Ska försöka få till sovstunder på bröstet med nummer två också även om det inte kommer att finnas så mycket tid.

  5. Nea

    Innan jag blev mamma för 1,5 år sedan var jag inställd på babynest, oj vad jag planerade alla ställen hon kunde sova i det och hur hon skulle ligga i det mellan oss i sängen Sen kom vår prinsessa, hon sov på mitt bröst, dag som natt tills hon var 6 månader Försökte gång på tusen gånger lägga henne själv men vår närhetsjunkie vaknade direkt! Kunde jag inte vila när hon ville, så sov hon i bärsjalen Nu sover hon i vagn på dagarna men på natten vill hon ligga nära nära … Alla barn är olika, vår dotter andades bäst i takt med mig

  6. Tess

    1:an hon sov i spjälsäng. På mage. Då sov hon som en prinsessa. Vi anv andningslarm för att känna oss trygga.

    2:an hon sov bara om hon fick sova tätt tätt mot mig. Jag var även hennes levande napp…i nästan ett år. Det var skitjobbigt.

  7. Elisabeth

    Min lille jente på 3 måneder sov sammen med oss i sengen (på min side) i cirka 4 uker, helt inntil meg eller liggende på mitt bryst. Etter dette har hun sovet i sin sprinkelseng, vi fjernet ene siden på den og satte sengen helt inntil vår seng, slik at vi fortsatt ligger ved siden av hverandre, men i hver vår seng 🙂 hennes sprinkelseng og vår kontinentalmadrass er akkurat like høye, så dette fungerer veldig bra for oss:)

  8. johanna

    Med första barnet samsov jag aldrig med andra har han sovit bredvid mig sen födseln då jag ammar på natten så somnar jag om direkt så han får ligga kvar. Vaknar jag så lägger jag honom i babynestet =)

  9. Skylene

    Jag lät min lilla sova på mitt bröst de dagarna vi var på BB, gillade inte alls plastbaljorna för då låg hon alldeles för långt bort. Från att vi kom hem sov hon bredvid mig i stora sängen ett par dagar och nu sover hon i sitt babynest i spjälsängen.

    Jag tänker inte heller så mycket på plötslig spädbarnsdöd men om nätterna måste jag sitta vaken en stund efter att hon ätit och ska somna eftersom hon nästan alltid kräks lite efter maten och jag är livrädd att hon ska kvävas. Därför får hon också nästan alltid sova på sidan, vilket dom heller egentligen inte ska göra, men det känns både tryggare för mig och hon sover mycket bättre då!

    Man ska göra på det sättet som känns bra och funkar för en själv! 🙂

  10. Emma

    Min 7veckors Astrid sov i sitt babynest mellan mig och sambon fram tills för en vecka sen. Nu sover hon i sin spjälsäng på natten. På dagarna sover hon antingen i famn eller så lägger vi ner henne mellan en massa kuddar i soffan.

  11. Emma

    Min snart 5 veckors bebis sover i en vagga bredvid min sida av sängen på natten. Ibland sitter jag och ammar på nätterna och ibland ligg ammar men jag lägger alltid över honom i vaggan och han somnar där själv, än så länge! På morgonen när min sambo gått till jobbet sover han bredvid mig i babynestet, om vi lyckas somna om!

    Jag lyckas aldrig somna om jag har honom på bröstet eller i min famn! Samsova ser otroligt mysigt ut, men än så länge antar jag att jag är för nervös eftersom jag inte kommer till ro 🙂

  12. madde

    Våran snart 3 veckors sover i sitt babynest i sin spjälsäng på natten. På dagen antingen i nestet eller somnar i våra armar. Vi hade honom mellan oss i början i nestet men han kom inte till ro där av nån konstig anledning. Tack för en bra blogg , har följt dig sen du blev gravid 🙂

  13. Emelie

    Jag sover inte på dagarna längre, så då sover hon antingen i sjalen, i soffan eller så somnar hon i mina armar efter att hon ammat. På kvällen när vi går å lägger oss (vid 22 typ) så har jag rutinen att jag liggammar henne innan jag lägger över henne i nestet. Förut på natten liggammade jag henne också men nu har jag slutat med det för det har hänt flera gånger att jag somnat och en gång råkade min arm hamna över hennes ansikte. Min sambo vaknade och väckte mig och sen dess vågar jag inte liggamma på natten :/ Men, på morgonen, vid 6-7 tiden brukar jag faktiskt lägga över henne på mitt bröst. Eller jag har nestet som armstöd på min vänstra sida och så ligger Freja på mig, med huvudet på min axel och kroppen vilandes halvt på mig och halvt på nestets kant. Svårt att förklara men på så sätt kan hon inte ramla någonstans och hennes luftvägar är fria. Jag kan heller inte röra mig så att hon far illa på ngt sätt. Det är hur mysigt som helst och båda två sover som stockar 🙂 Jag tycker du kan fortsätta sova med henne på bröstet, det är ju typ det mysigaste som finns 🙂