Angelica Lagergren

Nystartsvecka även med maten

IMG_9433.JPGDet kanske blir lite tjatigt med allt detta om nystart, men för oss känns det väldigt skönt att komma i gång med rutiner och lite ordning på saker och ting. Träningen vet ni ju att jag tagit tag i. Angelica får ju inte riktigt börja träna ännu, det är ju en efterkontroll på MVC som skall göras innan hon får klartecken. Men vi försöker komma ut på en barnvagnspromenad varje kväll om vädret tillåter.

I dag får vi i alla fall hem vår egenkomponerade matkasse för den kommande veckan. Bara nyttiga recept. Vi fastnar lätt i samma middagar; Spagetti och köttfärssås, Pasta Carbonara, Korvgryta, Mamma Scans köttbullar och snabbmakaroner. Så i måndags tog jag mig tid och letade upp lite nya spännande recept i Coop-appen. Vad sägs om stekt lax med ananas och majs? Eller Kycklingspett med en god bulgur och fetaostsallad? Eller varför inte en höstig Bourgioungryta med rotsaksmos?

Inga nyttighetsplaner i världen kommer dock att ändra på fredagsmys och tacos, så ni behöver inte vara rädda att vi blivit helt galna. Fortfarande samma gamla lilla familj.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Hej!

    Ett litet tips till Angelica om hon vill komma igång med träningen; boken ”Träning för nyblivna mammor” av Olga Rönnberg. Specialanpassad träning, färdiga träningsscheman, för oss som precis fått barn, av en mycket kunnig PT (själv 5-barnsmamma) som är specialutbildad på just mammaträning. Har själv tränat enligt den nu i 8 veckor och den är kanon! =)

  2. Marie

    Hej! Skönt med nystart såhär på höstkanten! Men vem har sagt att man inte kan träna innan efterkontrollen? På efterkontrollen pratat man om förlossningen och preventivmedel, och om man vill ( detta är högst frivilligt) så kan en Gynundersökning göras för att se att allt ser bra ut där nere 😉 självklart ska man lyssna på sin kropp och ta det försiktigt i början, men det finns iget som säger att man inte kan börja träna innan efterkontrollen! Det man ska undvika är situps, ”hopp och studs” samt kan man avvakta med att börja springa då detta påfrestar skelettet mycket och man kan förfarande ha hormonet relaxin i kroppen om man ammar. Ett tips är appen ”mamma mage” som är en super bra träningsapp efter förlossningen. Jag tycker det är jätte skönt att er blogg inte är någon tränings hets blogg, det finns det gott om ändå! Men det är viktigt att träna för att orka med livet som småbarnförälder och att få tillbaka muskulaturen i bålen, det gör sig inte själv tyvärr 😉

    Sköt om er!