Angelica Lagergren

Nästan fyra kilo!

10525949_10154420828785381_944783375358882292_nNu har vi kommit hem från BVC där Alice var på sitt allra bästa humör. (eller raka motsatsen!) Barnläkaren som vi träffade sa att han inte brydde sig om hon skrek, men jag och Stefan var heeelt svettiga, haha. Men hur som helst, enligt honom, barnläkare alltså, så är lilla Sprallson ”helt perfekt”. Han hittade inga fel på vår tjej och det kändes ju skönt. Och vi fick också höra att hon kan börja träna sin nacke, att det bara är bra för henne. Tänk vad liten hon var när hon föddes, när bilden ovan togs var hon en halv dag gammal och vägde 3350 gram och var 49 cm lång.

10556324_10154491451640381_3140322679536391380_nDen här bilden är inte från den här veckan, men jag älskar den så himla mycket. Men hur som helst, hon följer fortfarande sin kurva och är nu 54 cm lång och väger 3945 gram. Jag pratade även med läkaren om att jag satt still och ammade i 798 timmar igår och han sa att det är helt normalt, det är bara amma på.

Nu ska vi äta thaimat som Stefan gjort! Vi får se om Alice sover vidare i vagnen eller om vi får äta i omgångar… det är alltid lika spännande.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej!

    Undrar hur ofta Alicia äter? De första veckorna skrev du att ni fick väcka henne, är det de samma nu? Äter hon av båda brösten + ersättning?

    Är intressant eftersom jag själv sitter med en liten pojk vid bröstet varannan timma!!!!!

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hej Emma,
      Sover Alice så väcker vi henne så att hon äter minst var tredje timme (var fjärde på nätterna). Är hon vaken så vill hon ofta äta tätare än så.

      Nu ger vi oftast ersättning bara på morgonen och sen på kvällen. Men ibland händer det att hon får ersättning under dagarna om hon inte är nöjd med enbart bröst.

      / Stefan

  2. Ninna

    ALLT är alltid normalt enl. BVC. Vill bara påpeka att det är det inte alltid, så var lite på er vakt och lita på er egen magkänsla! Med vänlig hälsning, hon som satt med svampinfektion i brösten i två veckor i onödan för att det var ”normalt” att plötsligt få sår på båda bröstvårtorna efter 6 veckors problemfritt ammande.

    1. Herr och Fru Lagergren

      Åhh vad jobbigt! :/ Jag känner dock inte att allt alltid är normalt, för vi fick ju höra i början att hon gick upp för lite. Så jag hoppas och tror att de säger till om nåt skulle vara knasigt. Kram A.

      1. Ninna

        Vad härligt att er BVC verkar vettig! Det är såklart olika från ställe till ställe! Min grabb satte i system att amma hela kvällarna varje kväll så vi gjorde så att vi ersatte ett helt mål med ersättning (det näst sista för dagen) så att jag hade massa mjölk och kunde amma honom riktigt mätt innan vi lade oss för natten. Det funkade jättebra för oss och vi fick börja sova 6h i sträck när vi gjorde så. Började med detta vid 8 veckors ålder.

  3. Mia

    Finis! Tänk min tjej är 4 dar äldre o var igår 56cm o 4.9kg! Tänk va olika det kan vara! Hon äter inte så ofta men min mjölk verkar vara grädde 🙂

    Kram!