Angelica Lagergren

Lunchträning

IMG_9423.JPGIMG_9424.JPGSådär! Träningspass två av tre avklarat den här veckan. Aningen jobbigare i dag än i måndags, men det tror jag beror på sömnbrist i natt. Är fortfarande taggad att fortsätta, förut så har jag tyckt att det är kul första gången och svintråkigt andra. I dag blev det ett kortare helkroppsprogram med squats, lunges, plankan, rodd och lite rygg och bröstövningar.

Nu ska jag jobba någon timme till innan det är dags att åka och möta upp Angelica och Alice på BVC. Det är dags för första vaccinationen idag.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Hej!

    Är det Rotavaccinet Alice ska få? Jag undrar lite hur ni har resonerat kring det? Var det en självklarhet för er? Jag har själv en liten tjej på 7 veckor, och vi är lite kluvna om huruvida vi ska vaccinera henne mot rota eller ej.. Det känns så nytt och därför lite skrämmande för mig, men samtidigt vill man ju skydda de små liven mot allt man kan.

    Tack för en härlig blogg!

    1. Dr Elin

      Hej! Kan bara säga hur jag har gjort… Vi har valt att vaccinera mot rotavirus trots att vi bor i ett landsting där det inte ingår (vaccinerade 1:a gång för en månad sedan och 2:a gång igår – hittills inga biverkningar alls). Det är ju nyligen infört i Stockholm, men har använts ett tag i andra delar av världen (tex ingår det i Finlands vaccinationsprogram) och WHO rekommenderar vaccination. Anledningen till att WHO rekommenderar är att det i u-länder är vanligt med dödsfall hos småbarn när de blir magsjuka (uttorkning). I Sverige är det ju ingen risk (eller minimal) för dödsfall, men däremot en ganska vanlig orsak till sjukhusinläggning och besök på barnakuten. Kan man slippa det + magsjuka o VAB är det för oss värt en del. Däremot ska man komma ihåg att det ju bara skyddar mot rotavirus-magsjukor, inte t.ex calicivirus-magsjuka.