Angelica Lagergren

Den där amningen…

IMG_4073.JPG
…har pågått sen sist vi hördes, vid fem! Med ett undantag på tio minuter när jag åt middag. Sen drog Stefan på styrelsemöte och jag har alltså suttit fast ensam i soffan med en skrikande bebis som bara bara är nöjd med bröstet i munnen. Jag får blogga mer imorgon, har spränghuvudvärk av hennes skrik och mina tårar.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Catrin

    Känner exakt likadant som dig. Första dagen som pappan gick tillbaka till jobb igår och framåt eftermiddagen var det tufft. Tårarna kom direkt när min man kom hem och frågade hur det gått och man känner sig värdelös som mamma när man inte kan hålla tillbaka tårarna. Du har iaf fått superbra tips här i kommentarerna som även jag kommer ta till mig! 😉

  2. Sara

    Usch och fy, har precis varit i samma situation. Det är verkligen superjobbigt och man vill bara lägga sig ner och gråta. Men det går över, min dotter är nu 12 veckor och nu äter hon ungefär var tredje/fjärde timme i ca 20 minuter och det känns så mycket bättre. Då blir det istället för ett jobbigt tvång en mysig stund. Håll ut!

    Jag vill även tipsa om en superduper bra bok där de beskriver alla faser som bebisar går igenom. Den har hjälpt oss att förstå varför pluttan varit så grinig vid vissa tillfället. ”Växa och upptäcka världen. Tio steg i barnets mentala utveckling”

    Tack för en härlig blogg!

  3. Madelene

    Vad duktig du är som kämpar på! Hade precis likadant i början på kvällarna i perioder. Antar att det är tillväxtperioder då de måste äta för att öka produktionen. Det kändes verkligen som att hon aldrig blev mätt.. Men allt jag kan säga är att det går över! Ser tillbaka på det nu ca 7 månader senare och undrar var man fick kraften ifrån men man klarade det och fick en jätte nöjd bebis och rn fantastisk amning!

  4. Petra

    Hon kan ju vara i en tillväxtfas och vill därför öka på produktionen och vill då ligga och tutta konstant. Sjukt jobbigt! Försök ordna bra för dig så att du kan köra en maratonamning utan för mycket problem. Tänkt bekväma kläder, sittplats, vattenflaska och snack inom räckhåll och även något bra att kolla på. Ladda gärna hem lite favvoserier eller hitta en bra bok.

    Finns en app som heter Wonder Weeks som guidar en lite i de olika faserna i ett barns utveckling. Den är ju inte att följa helt blint men den underlättar helt klart när man känner sig som mest värdelös som förälder.

    Tänk att det kommer en dag då du tom saknar dessa dagar för din lilla tjej är större och inte ammar längre 😉

  5. Karin

    Duktiga du!! Jag hade samma situation typ på kvällarna med min lilla tjej när hon var ungefär en månad (nu är hon åtta veckor). Jag pratade med min BVC sköterska som sa att mjölken inte hinner rinna till i mellan när jag ammar så länge med bara korta pauser. Hon tipsade om att vänta en timme mellan anmaningarna så att mjölken rinner till och bebisen blir mättare. Så jag och min man hjälptes åt att marschera runt med henne mellan amningarna på kvällen för det eller bröstet var det enda som gjorde henne nöjd. Jag fick också känslan av att jag hade för lite mjölk och funderade på om jag skulle prova ersättning på kvällen. Men jag gjorde inte det och fortsatte amma en gång i timmen och nu har jag massor med mjölk och har inte behövt ge henne ersättning en enda gång sedan hon föddes (det är ju självklart inget fel med ersättning, jag tycker bara att det är väldigt praktiskt med bröstmjölk). Jag tror att i många fall handlar det om att ge kroppen en chans att anpassa sig efter bebisens föränderliga behov och när det ändras uppstår frustration för att mjölkproduktionen ”ställer in sig” efter vad barnet behöver just nu. Jag hoppas att detta kan vara till någon hjälp 🙂

    Det är så trevligt att läsa er blogg och jag tycker ni båda verkar vara helt fantastiska föräldrar.

    1. Fru Berglund

      Exakt så hade jag med i säkert 7-8 veckor! Sedan vände det för mig med och nu har jag massor med mjölk. Men puh vad vägen hit var jobbig, många timmars sträckamning och missnöjd bebis. Men det var värt det!

  6. Linda

    Økedøgn? Hold ut, det går over. La A spise og være når deg. Men pass på sæd selv får nok mat og drikke. Og HVIL! Gjerne uten TV, etc… For min egen del så hviler jeg mer når jeg ammer sønnen min (4 mnd) i sengen på dagen. I sofaen blir det ikke samme avslappende stemning.

    http://www.mammanett.no/amming/oekedoegn

  7. Hannas mamma

    Jag trodde också att min dotter åt aktivt vid bröstet när hon låg där i evigheter, men det visade sig att hon sov och använde mig som sin napp. Testa att lösgöra dig försiktigt utan att hon vaknar och vid behov sätta in en napp! Om hon pausar nån sekund mellan sugrörelserna skulle jag gissa att hon slutat äta och somnat…

      1. Anna R

        Men usch vilken tråkig kommentar. Tänk efter innan du skriver nästa gång. Skulle du säga sådär rakt till någon ute i verkligheten som du inte känner?

  8. Alexandra

    Känner med dig! Jag hade en liknande situation för några dagar sedan och då var sambon också borta och jag och lillan satt i soffan och hon ammade och ammade. Jag blev så trött och frustrerad, kände mig som en matmaskin. Men idag fick jag min belöning då hon log (ett riktigt leende, inte det där reflexleendet) mot mig för första gången och den lyckan går inte att jämföra med den frustration jag kände då. Kanske inte är till sådan tröst nu… Men du är en toppenmamma och vissa dagar är tuffare än andra. Hoppas att ni får en bra natt med god sömn! Mvh Alexandra

  9. Mia

    Åh vännen..det är en ny dag imorgon. Duktig du är!

    Min plutt ville amma jämt men ändå inte liksom, bara sög o sen släppte o skrek i var lugn. Det visade sig vara gaser, så nu är jag en hejjare på att rapa varje gång hag ser ett litet vrid eller osäkerhet vid bröstet.

    Hoppas hon somnar av utmattning snart så du får sova!

  10. Caroline

    Hej fina familjen!

    Åh vad jag känner igen mig. Vissa kvällar kunde jag amma i timmar, det var då som vi började med ersättning, förstod att jag inte producerade lika mkt mjölk på kvällen. Så varje kväll ammande jag en stund på varje bröst sen blev det ersättning. Tänker att det kanske även är en reaktion från lilla söta Alice att det bara varit ni två nu dessa dagar och nätter..?!

    Ta hand om er,

    Kram Caroline