Om hon inte hetat Alice… – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Om hon inte hetat Alice…

20140730-180245-64965382.jpg

Imorse hängde Alice med sin mormor när Stefan var och handlade, så att jag fick sminka mig och klä på mig. 

Jag skrev ju förut att vi hade ett annat namnförslag till Alice. Jag var på Idas möhippa tidigare i sommar där jag träffade en tjej som hade en bebis på tio veckor, som heter Mimmi. Jag kände direkt “Men åhh, Mimmi! Varför har jag inte tänkt på det namnet innan?! Så fint!”. Stefan gillar också namnet men vi bestämde snabbt att första lilla tjejen, lilla Frö, är en Alice. Och när hon kom för snart två veckor sen kändes det fortfarande lika självklart att hon är en Alice.

Jag har ju haft en hund, en liten yorkshireterrier som hette Mimmi. Hon dog tyvärr för ett och ett halvt år sen, nästan 14 år gammal. På sätt och vis vore det fint med en dotter som heter som henne… Men en del av mig kände att det skulle bli lite konstigt.

Hade ni bestämt namn innan er bebis kom? Eller ville ni se först vad det var för liten person? Berättade ni namnet för folk eller höll ni det hemligt? Vi har massa namnförslag om vi någon gång skulle få en son, men inget pojknamn känns lika självklart som Alice gjorde.

20140730-180901-65341586.jpg

20140730-180902-65342055.jpgVärldens finaste lilla Mimmi. Jag saknar henne nåt enormt. Ett tag var jag och Stefan inne på att köpa en hund strax efter att Mimmi dött. Idag är jag så glad över att vi inte gjorde det. Det känns väldigt skönt att kunna lägga 100% fokus på Alice och inte behöva gå ut med en hund flera gånger om dagen. Men senare, när Alice är större, ja då blir det en liten yorkshireterrier här hemma igen.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angelica

  Vilken fin hund Mimmi var. Jag förstår att du saknar henne.

  Jag förlorade precis min lilla älskade hund och smärtan är enorm. Jag ifrågasätter mig själv om jag gjorde rätt val som lät honom somna in. Han var också gammal, skulle fylla 15 i vinter, och hade flera olika ålderskrämpor, bland annat var han blind och hade ett hjärtfel. Han var min älskling och saknaden är stor.

  Ta hand om er.

 2. Liina

  Med första barnet tänkte jag inte på några namn för jag var så rädd att det ändå inte skulle kännas rätt när hen väl kom. Dagen efter förlossningen kom paniken. Herregud, nu MÅSTE vi ju hitta ett namn! När min syster fick sin son ett år tidigare drömde jag att jag sa “Han ska heta Elliver” och det satt kvar både hos mig och min sambo, men det blev dock “bara” andranamn.

  Nu är jag gravid igen och har en liten lista på namn vi tycker om. Jag hoppas så att något av de namnen kommer att kännas rätt när bebisen kommer i höst!

 3. Hanna

  Min sambo och jag har haft ett flicknamn klart i flera år.. långt innan vi ens varit redo för att skaffa barn.. pojknamn har vi ingen aning om.. Som tur var får man kanske säga så är det en liten flicka som gror i magen min också..

 4. Catrine

  Vi väntar en pojke men har ännu inte valt något namn. Jag har själv ett namn som jag vill att vår son ska ha men mannen i mitt liv vill vänta med att bestämma ett tag till så då får jag låta honom ta sin tid han behöver 🙂 Fast jag vet att jag kommer få min vilja igenom 😉

 5. Emma

  Vi bestämde oss för Frans i vecka 20 när vi fick veta att det var en pojke. Och en Frans var det 🙂

 6. Bella

  Vi hade ett namn på vår plutt hela graviditeten nästan. Några veckor innan han föddes så drömde jag att han skulle heta ett annat namn. Berättade för min man på morgonen och han kände väldigt starkt för namnet också. Sen när han väl föddes så var det helt uppenbart att det var det namnet han skulle ha. Men graviditetsnamnet fick han ändå i andranamn;)

  Alice passar er tös! Kram Bella

 7. Jennie

  Åh Mimmi, så fint! 🙂

  Ända sedan dag ett med min sambo har vi haft Oliver som pojknamn. Det hela började med att han hade en sån djup och klar dröm om att vi fått en son som hette Oliver, och sedan dess har det hängt med. Jag har aldrig tänkt i de banorna, att ha en son som hette Oliver, förrän jag blev gravid och allt bara klaffade. Klart det var en Oliver.

  Nu blev det inget barn den gången men Oliver får allt hänga med i fortsättningen, så underbart namn. Oliver, Julian, Adam och Klara vore drömmen på mina små knyten, haha. 🙂

 8. Ellinor

  Vi har ett tjejnamn som vi båda gillar jättemycket och 2-3 ”backup-namn” om den lilla personen som kommer ut ser ut att heta något helt annat. Om det blir en pojke har vi ett namn som båda tycker känns okej, men inget som känns perfekt.. Jättesvårt med pojknamn tycker vi! Vi vet inte vem som bor i min mage än, får vänta ca 8 v till!

 9. Karin

  Vi har haft ett gäng förslag på namn på båda våra barn utan att veta könen. Vår dotter hette faktiskt just Alice i en timme tills jag träffade henne (akut snitt) och vi kände då att det var ingen Alice utan en Tindra. Mycket på sättet hon kom till världen! Och som treåring är hon verkligen en Tindra. 🙂

 10. Elin

  Vi bestämde namnet på båda våra pojkar efter rul (när vi visste könet). Det kändes även rätt när de väl fötts.

  En fråga Angelica. Hur tycket du att det fungerar att amma och sedan ge ersättning? Jag gör detsamma sedan några veckor av samma anledning som er. Dålig viktuppgång och gulsot som inte ville ge med sig. Jag tycker att matningarna tar så lång tid. Framförallt om man är borta. Vi håller oss mest hemma pga värmen men. Funderar på att ge upp amningen men jag vill egentligen inte.

 11. Linda

  Ganska tidigt i graviditeten bestämde vi ett pojk och flicknamn, vi tog inte reda på könet. När vår lilla tjej födde för 2,5 vecka sen så va det inga tvivel om att hon skulle få det förbestämda namnet Agnes 🙂 Det kändes så rätt och det gör det fortfarande. Vi höll inte namnvalen hemliga, frågade folk så fick dom veta 🙂

 12. M-L

  För oss har namnen på båda våra pojkar varit klara ganska tidigt i graviditeten. Med första, Vincent, hade vi några alternativ ifall det inte skulle kännas rätt när han kom men det var självklart att han var en Vincent kände vi direkt. Med nytillskottet som kom för 4 veckor sen så var det bestämt att det skulle bli en Dexter direkt efter RUL och det var en Dexter som kom ut också 😉