Angelica Lagergren

Det här med flaskmatning

20140729-211856-76736405.jpgDet är verkligen supermysigt, nu med rätt flaska. Det tidigare flaskorna vi hade gjorde att lilla Sprallson inte riktigt fick ”kämpa” (barnmorskornas ordval) för att få i sig maten från flaskan så som de måste göra när de äter från bröstet.

Tidigare har lilla Alice bara fått små påfyllningar av ersättning på nätterna så att Angelica kan somna om och jag kan göra lite av jobbet jag också och det har gått bra. Men i dag så började vi med större portioner i flaskan. Eftersom Alice inte fått kämpa, så har det bara runnit på och hon har glatt smaskat i sig. Lite för snabbt kanske. Eller inte kanske. Utan, lite för snabbt. Så snabbt att hon inte fått ner allt i magen ordentligt. Vilket har resulterat i tre klädbyten för mig i dag innan vi använde de flaskorna som vår BVC-barnmorska rekommenderade idag. Stackars lilla Alice har verkligen kaskadspytt upp i princip all ersättning hon fått innan flaskbytet.

Så nu är matupplägget (enligt BVC-barnmorskans rekommendation för att få upp Alice i vikt) att Angelica ammar i femton minuter och sen flaskmatar vi till Alice är mätt.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Det låter kort att bara amma 15 min om mjölkmängden ska öka. Amningen är en vetenskap som tyvärr många inom vården har bristande kunskaper kring. Mitt tips är att kontakta Amningshjälpen! Finns på Facebook: Amningshjälpens rådgivningsgrupp. Eller kontaktuppgifter finns på deras hemsida. Lycka till och kämpa på! Amningen funkar först nu med mitt andra barn och älskar det! Men det är svårt, ett samspel som är svårt att tolka ibland.

  2. Johanna

    Hej, vi är i precis samma sits som er. Vår skrutt gick inte upp som han skulle, trots att vi ammade lääääänge. Började med att amma kortare och tillägg efter. Vad sa de på BVC till er om att amma ett eller två bröst? Och vad sa de om mängden mjölk som produceras, om det blir mindre? Nyfiken på om de säger samma på olika BVC. Vill inte att mjölken ska sina. Himla söt dotter ni har 🙂 /Johanna

  3. Sofie

    Hej!
    Jag kämpar precis som ni med att få min lilla att äta och gå upp i vikt. Såg på bilden i ett inlägg att ni hade en MAM-flaska, var det med de som hon inte behövde kämpa?
    Köpte pumpen från MAM igår med tillhörande flaskor, så är lite nyfiken. Än så länge ger jag hennes ersättning på sked i samband med amning, men funderar på att gå över till flaska.

    Tack för en bra blogg, hur kul som helst att följa er resa och kunna få tips och idéer.