Angelica Lagergren

Bättre natt och morgon!

20140726-091545-33345165.jpg
Igår fick Alice den här fina klänningen av sin farmor och farfar. Efter deras besök här kände vi att Alice sovit lite för länge och var lite för varm. Jag är så glad att hon är piggare och känns ”medveten” idag på ett helt annat sätt än igår. Idag ska vi testa att pumpa mjölk ur mina bröst och flaskmata henne några gånger, så att vi verkligen ser till att hon får i sig mat. Men det får inte förstöra amningen, jag vill verkligen verkligen att det ska fungera.

Nu blir det frukost, en kall dusch och sen ska vi åka och handla. Det blev inget med det igår. Jag vill inte ta in henne i en stor mataffär än (hönsig mami som är rädd för bakterier) så jag ska gå in och handla och Stefan ska sitta kvar med Alice i den svala sköna bilen med ac. Det ska bli underbart att få se nåt annat än vårt hus.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hedvig

    Så glad att läsa att er lilla Alice mår bättre. Förstår verkligen er oro och ni gjorde helt rätt som kollade upp det ordentligt. Vi var själva uppe under natten med vår åtta veckor gamla pojke som inte alla mådde bra av värmen – trött, ledsen och genomsvettig. Vi har så otroligt varm i lägenheten trots ständiga försök att vädra. Man ska ju inte klaga på vädret men för oss som har småbarn är det inte kul… Skönt att läsa här att vi i alla fall är många som upplever det på samma vis. Men så synd om de små, det skär verkligen i hjärtat när de inte mår bra.

  2. Tina

    Kan du inte Blöta hennes hår lite då o då…

    Det svalkar ju lite…

    För du får inte bada henne än ??!!

    Stackars liten,det här vädret är inte roligt…

    Imorgon blir det regn 🙂

  3. Anna

    Köp ett tillmatningsset om du inte vill flaska henne. Det påverkar inte amningen och finns att köpa från medela. Det är en annan sugteknik med flaska och använder du tillmatningsset så får du förfrågan på produktionen också, win win för er bägge två

  4. Julia

    Jag pumpade och flaskmatade min son i sex veckor då han var liten (knappt 2,4 kg) och en månad för tidigt född. Han är nu sex månader och amningen fungerar utmärkt. Vad gäller mjölkmängden tror jag själv att det är trixigare när man blandar in ersättning. Pumpar du så blir det ju rätt mängd. Vi använde vanlig di-napp för att min son var så trött, men har också hört att calma ska vara bra. Hoppas hon blir piggare snart och att det blir lite svalare (i alla fall för er nyblivna föräldrars skull).

  5. Anna

    Fred är 3 v han fick blodsockerfall på BB å blev som er Alice. Visade sig att de inte kom nog mycket från brösten. Jag ammade sedan gav vi 20 ml ersättning med kopp som han fick efter varje amning. Att ge med kopp är bökigt men påverkar inte sugandet. Nu ger vi istället ett mål som är ersättning el urpumpat . Se till att ha en bra flaska! Stor skillnad och en ”napp ” med litet hål så hon får jobba. Det är verkligen jobbigt i värmen tror inte Fred haft på kläder många gånger ännu!

  6. Emelie

    Vi har fått ge vår son tillägg för att han skulle gå upp i vikt. Har alltid ammat innan jag gett flaskan just för att bibehålla amningen. Nu är han 4 mån och accepterar bröst och flaska lika bra! Så ett litet tips bara, har iaf funkat bra för oss 🙂

  7. Bella

    Jag spenderar dagarna liggande i soffan med T vid bröstet hela tiden. För då snuttar hon korta stunder när hon orkar och sover emellan, men får sammanlagt i sig vad hon behöver. Så de delar av dagen när ni är hemma kanske du kan testa att låta henne ligga vid bröstet massor och se om det känns som om det hjälper för er också 🙂

  8. Linda

    Hej!
    Såg att ni skulle flaskmata Alice men inte vill att det ska påverka amningen. Vi fick tipset på bb att använda en flaska från märket Medela och flaskan heter Calma. Det är ett stort hål där hon suger men vänder man på flaskan rinner inget ut. Alice måste suga för att få ut något ur flaskan. Det är den flaska som är mest lik amningen. Jag köpte mina flaskor på Apoteket. 179kr tror jag de kostade! Lycka till och stort grattis till er fina tjej!