Angelica Lagergren

På barnakuten.

20140725-220506-79506541.jpg
Åhhh vilken hemsk kväll! Efter mitt senaste blogginlägg fick vi inte liv i Alice, det gick inte att väcka henne. Hon andades men vägrade vakna. Paniken i mig började växa och Stefan ringde sjukvårdsupplysningen. Samtidigt baddade jag henne med kallt vatten och då vaknade hon till några sekunder för att sen somna i djupsömn igen. Jag var så jäkla rädd. Sjukvårdsupplysningen sa åt oss att åka in till akuten.

Vi är på väg hem igen nu. Läkaren gjorde massa tester på henne men konstaterade att hon är så trött/slö på grund av värmen. Hon står dock helt still i vikt så vi ska börja flaskmata lite. (Med utpumpad bröstmjölk). Vi har dock trott att hon vägde 3530 gram vid födseln, men hon vägde bara 3350 gram. Så hon har inte tappat i vikt så mycket som vi trodde.

Nu måste vi äta middag. Hörs senare när min puls lagt sig lite. Är så uppe i varv nu.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Usch, vet paniken när ens lilla är dålig. Min minsta fick RS-virus i feb endast 11 dagar gammal (hej dagisbaciller!) och blev inlagd på Astrid Lindgren. Så mkt som jag grät då har jag nog aldrig gjort… Vi bor i hus (i Djursholm som väl är ganska nära er?) och har 30 grader varmt inne trots alla försök att kyla ner huset, så jag är mkt ute i trädgården med min minsta (snart 6 mån). Hon ligger naken i skuggan och under ett parasoll (blir ju dubbel skugga så att säga) och det fläktar lite då och då. Det är för varmt att vara inne helt enkelt. Vagnen hoppar vi helt dessa dagar då det blir som en ugn i vagnen även om den är i skuggan. Ammar mest hela tiden för att undvika vätskebrist. Man får göra allt man kan för att hjälpa de små. Storasyster 2.5 tycker värmen är underbar och springer runt naken och badar mest hela dagarna. Hon får fri tillgång till isglass (vätska och lite socker är ju toppen!). Hoppas Alice piggnar på sig ordentligt nu.

  2. Sophir

    Ni kanske redan gör det när kameran är undanlagd, men många bebisar älskar ju att ligga utan blöja och detta kan ju vara ett utmärkt tillfälle! Lägg ett tunt lakan emellan henne och er så att ni inte värmer upp henne ännu mer. Ush tycker det är jobbigt med min son nu på 4 månader, men måste va så mkt värre med en pytteliten som dessutom vill va nära dygnet runt

  3. Si

    Helt rätt tycker jag som läkare att ha kollat upp det. Spädisar är känsliga och det är trots allt relativt enkelt att med ett stick i fingret kolla att allt är ok. Det jag sett ofta är folk som bylsar på barnen som ligger på en tjock varm madrass i vagnen eller i tight babynest. Håll lite luftigt och känn på baksidan av nacken om hon är varm!!

  4. Helena

    Läskigt! Hjärtat stannar ju liksom när d händer de små nånting!

    Ett litet tips ät vetekudde. Det kanske användes för värme under graviditeten, men kan med fördel stoppas i frysen under varma sommardagar och nätter. Antingen att vila direkt på med ett lakan eller handduk emellan eller bara att kyla ner en stund innan hon läggs ner i tex nestet eller vagn.

    Hoppas hon piggar på sig och att ni får en lugn natt!

    1. Jeanine

      Vilket bra tips! Aldrig tänkt på att man kan frysa in vetekudden, brukar a en påse frysta ärtor. Men vetekudden åker in i frysen på direkten! Tack 🙂

  5. Katarina

    Guuud så hemskt och läskigt 🙁 Stackars er!! Skulle bli så jävla rädd. Själv ska jag snittas om 8 dagar och jag är livrädd för den här värmen med bebisen. Idag så letade vi som idioter efter fläktar men det var slutsålt överallt i hela stan plus i andra städer. Tillslut hittade vi en för 1000 kr, tkr det är saftigt! Men vi måste verkligen ha en stor nu när bebisen kommer.
    Får man inte ge vatten till bebisar? Det verkar vara olika rekommendationer hela tiden. Min moster jobbade på BB för 20 år sen och då gav dom alltid bebisarna sterilt vatten på somrarna! Så jag kommer köra på att ge en tesked vatten då och då när bebisen kommit!! Kram till er och lilla bebisen<3

  6. Anni

    Usch vad jobbigt! Hoppas lillan piggnar till snart. Ett tips om ni vill ännu mer effektivt kyla ner ett rum är att ställa en grund skål fylld med mycket is framför fläkten. Isen kommer dunsta lite och samtidigt kyla ner rummet 🙂