Angelica Lagergren

Baby Alice, en vecka gammal!

bild (5)Idag är Alice alltså EN HEL VECKA GAMMAL! Wihooo! Det var inte helt enkelt att ta den här bilden, jag ville inte sätta in några amningsskydd i behån, för då skulle det synas… Alice började vrålskrika trots att hon var nyammad och brösten började såklart läcka på en gång. Men tadaaa! Här har ni oss, en vecka gammal bebis, en vecka gammal mamma. Det här blir sista bilden i underkläder. Jag har fått många frågor om jag kommer visa magen nu efter förlossningen, hur snabbt eller inte snabbt den försvunnit. Jag ska blogga mer om det, förhoppningsvis i morgon. Måste bara hitta tid!

Vi ser till att ha rutiner för oss här hemma, så att nätterna och dagarna inte ska flyta ihop. Vi går upp, äter frukost, vi äter lunch och middag. De senaste måltiderna har vi fått äta i omgångar. Det är inte som på BB-hotellet där vi kunde sitta nästan 40 minuter tillsammans och äta. Nu är Alice lite piggare och mer med, så hon vill liksom vara nära.

Jag älskar inte att Sverige håller på och slår nåt slags värmerekord Alice första levnadsvecka. Det är fööör varmt för oss. Det enda vi kan göra är att hålla oss inomhus. Jag försöker dricka massor med vatten och saft och vi har en fläkt på… Men det är så varmt! Jag vet att många som har semester nu är överlyckliga, men de kan liksom ligga på en strand och ha det trevligt… Jag skulle bli så glad om det blev regn nu. Och sen höst på en gång, hehe.

Nu ska jag titta på ”Me my bump and I” på tv11 och sen försöka sova en liten stund för att ladda energi inför natten. I morgon kommer Sprallis farmor och farfar på besök med massa nybakat fika. Hungern och törsten hörrni när man ammar, det ska vi prata om i ett senare inlägg!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Åh, vilka minnen detta inlägg väckte hos mig. Jag vet precis hur ni känner med värmen som är nu nämligen. Min dotter, som fyllde fyra år för några veckor sedan, föddes i början av juli 2010. Den dagen vi åkte hem från BB var det över 30 grader varmt och det höll i sig i över 2 veckor. Och inte nog med att man inte kan vara på stranden, man ska ju ha bebisen nära så mycket. Vid amning/matning, när dom behöver tröst och närhet, när man vill gosa (för det måste man ju också 🙂 ). Det positiva med värmen är att man inte behöver ta på dom små liven en massa kläder, overaller, vantar och mössor ;).

    Ha det så gott! Kram Jenny.

    PS Så fina bilder ni har i bloggen.

  2. Hanna Watson - nygift i Kanada

    Förstår att folk har ett intresse för den växande magen – eftersom något nytt kommer med den. Men att de ska följa ens vikt efter känns bara dumt och de bidrar till hysterin. Tycker blivande mammor ska ta sin tid att ta hand om sig själva och inte känna press att lägga ut bilder i bloggen.

    kram

  3. joeeeee

    Men lille då!! Så fina ni var ihop! Men det är ni mest hela tiden tycker jag. Usch den där kroppshysterin! Jag är själv påverkad av den, det är verkligen inte enkelt som nybliven mamma. Det enda jag vill är att vara stark. Fixar min kropp det mesta känner jag att jag borde vara nöjd! Kommer ihåg hur stolt man var direkt efter förlossningen över kroppen, den är liksom magisk på nåt vis! Tyvärr glömmer man sakta men säkert bort det, himla trist!

  4. -Jenny-

    Vilken fin bild på er och vilken fin avslutning på bildserien på gravidmagen. Det är så mycket bättre utanför än innanför, eller hur?