Angelica Lagergren

Rekord i sömn!

Wowwawiwa! Jag känner mig som en ny människa. Igår på kvällen sov jag i tre timmar när Alice låg och sov på Stefans bröst. Sen var vi alla klarvakna mellan 00-04, och då åt Alice konstant. När hon inte bajsade eller kissade. Men vid fyra somnade hon och snabbt därefter jag och Stefan. Innan jag somnade ställde jag klockan på åtta, för Alice ska ammas var tredje-var fjärde timme. Men tänkte att hahah, jag kommer aldrig vakna av väckarklockan. Alice kommer pipa långt innan det. Men jo! Jag fick en chock när klockan ringde och jag fick väcka Alice för att ge henne mat.

20140722-084614-31574832.jpg
Nu har de här två somnat om och jag passade på att ringa BVC för Alice första besök där. Jag och siffror alltså… Barnmorskan/läkaren (vad är de som jobbar där?) frågade om Sprallsons personnummer, vikt vid födsel, vikt nu samt vårt postnummer. Jag kunde inget i huvudet, sååå mosig och virrig. Jag har visserligen aldrig varit bra på det där med siffror… Igår skröt Stefan för läkaren vid hörseltestet och sa att Sprallis minsann gått upp 100 KILO sen i lördags. Hon skrattade bara åt oss och sa ”Ja, här har vi två trötta föräldrar”.

20140722-084936-31776591.jpg
Ser ni min röda fläck på halsen? Så blir jag alltid (oftast mkt mer) om jag ska ringa någonstans. Nu var jag inte ens nervös, men det där röda kommer i alla fall.

Nu måste jag verkligen äta frukost. Jag är vrålhungrig. Jag har läst att hallonbladste ska vara bra för amningen, stämmer det? Jag har massa te kvar!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    En del BVC verkar vara väldigt petnoga med att de ska äta var tredje eller fjärde timme, men så länge de går upp i vikt som de ska så behöver du inte väcka förrän det börjar dra över sex timmar… Vår barnmorska sa att det inte är ovanligt alls att spädisarna äter lite extra mycket precis innan de tar ett längre sovpass, precis som Alice säkert gjorde om hon åt i fyra timmar i ”sträck” 🙂

    Vår pojk gjorde så redan på bb; åt med 2-3 timmars mellanrum på dagen men på kvällen så maratonammade han och slocknade sen i 5-6 timmar. Passa på att sova efter att hon maratonäter sådär igen, så kan jag slå vad om att ni får sova lite längre ostört 🙂

  2. Henrika

    Hello! First gongratulations for a cute baby girl <3! I found your blog today via Instagram and your comment in a picture of Kuredu Island Resort, and started to read this 🙂 Me and my husband were also in Kuredu on honeymoon last year so it was nice to find a couple who has been there also. I'm from Finland but I can speak a little Swedish so I can read your blog. You have beautiful pictures in your blog!

    Have a nice summer and enjoy your beautiful baby <3

  3. Martina

    Om Alice äter så mycket på natten och sen på dagen så tycker jag inte att Du ska behöva väcka henne för mat….någon timme hit eller dit gör nog inget….jag gjorde nämligen så att jag väcktemmina barn) tvillingar) exakt var tredje timme och d skulle jag inte göra om jag fick barn idag,….tycker pojkarna blev så oroliga i sömnen av allt väckande….jag vet att Bvc o Bb är noga med det där,men men

  4. Petra

    Om du dessutom sprack eller blev klippt så ska hallonbladste hjälpa till vid läkningen dessutom 🙂 plus att du slutar blöda fortare..

    Jag hade kört på hallonbladste ett bra tag innan förlossningen och fortsatte även efteråt. Jag tycker att det hjälpt då jag sprack minimalt plus att jag blödde bara i två veckor efteråt.

    Om du vill ha lite boost till amningen finns det även ett aminingste bl.a. weleda har ett. Sen så finns det ett som kallas Luzern te som också ska vara bra 🙂

    Om du har frågor om amning finns det en bra grupp på FB som heter Amningshjälpens slutna grupp.