Angelica Lagergren

Dagens återbesök

20140721-163348-59628284.jpgAlice gulsotsvärde var tyvärr ännu högre i dag på återbesöket på BB. Däremot så har hon ätit så bra, vilket lett till att hon ökat 130g på två dagar så barnmorskan var inte särskilt oroad över detta men bokade in oss på ett återbesök på onsdag. Vi läste på lite om gulsot hos spädbarn igår och det är tydligen ok, att det tar sju till tio dagar innan det försvinner. För att bekräfta bilirubinvärdet (gulsot) så tog barnmorskan även ett blodprov. Den nålen… Ni som följt oss ett tag vet ju att jag hatar nålar så jag vågade så klart inte kolla. Men det värsta av allt var det hjärtskärande skriket av smärta från Alice. Hon var helt otröstlig i flera minuter efteråt.

Som tur har så hade Alice minuterna innan kissat ner hela barnmorskan våg. Så vi ser det som 1-1. 20140721-163611-59771941.jpgI väntan på att blodproverna skulle komma till aka så fick vi gå i väg och göra ett hörselprov på Alice. Det klarade hon galant!

Nu hänger vi hemma i soffan och ska vila upp oss inför natten. Angelica fick två timmars sömn tack vare hennes generösa sätt att låta mig sova hela natten inne i Alice rum. I kväll ska vi dela på natten.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Vet hur ni känner! Men det kommer att ordna sig! Vi har väldigt bra sjukvård här i Sverige.

    Min son har haft höftskena, lunginflammation, ljumskbråck och RS-virus. Han är inte ens ett halvår! Men har haft full tillit till sjukvården och all hjälp vi fått från fantastiska människor!

  2. Emelie

    Det jobbigaste med gulsoten tycker jag var att vår bebis blev så himla trött vilket gjorde att hon åt dåligt, och att äta är ju bra. Så det blev liksom som en ond cirkel. Men tillslut efter kanske två veckor så var det borta 🙂 Fick oxå göra blodprov i handen, fyfan vilken gigantisk nål de har. Vår tjej blev stucken 4 ggr, två ggr för mkt pga okompetent barnmorska 🙁 Inte kul!

    Är bara nyfiken hur ni lägger upp nätterna när ni säger att ni delar på det. Helammas Alice eller får hon flaska oxå? Jag helammar så även fast min sambo tar blöjbyten måste jag ändå vara vaken minst lika mkt som honom för att kunna ge bebbben mat.