Angelica Lagergren

Okej… Nu kan det vara på G!

20140707-075709-28629583.jpg
Okej… Ni som är känsliga… Sluta läsa nu!

Det kan nämligen vara så att förlossningen är på gång…. Ahh! Jag är så pirrig att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag vill ju dela med mig så mycket som möjligt till er, även under förlossningens gång. Och nu har en del, eller delar, av den så kallade slemproppen lossnat. Kanske det äckligaste ordet någonsin.

Nu har jag googlat och läst på och det kan ju dröja en vecka eller mer innan förlossningen startar på riktigt. Men det kan också sätta igång idag. Jag har varit vaken sen strax innan fem imorse och ligger nu i sängen och liksom väntar på att nåt mer ska hända. Jag har lite mensvärk och lite ont i ländryggen, men inget mer. Stefan har åkt till jobbet och ja, den här dagen kan ju bli en dag som alla andra. Men den kan också bli nåt helt annat.

Jag ska försöka somna om nu. Jag återkommer såklart så fort jag känner nåt mer! Ni andra som fått barn, hur var det med er slempropp? Lossnade den innan fl? Gick vattnet samma dag? Senare? Berätta aaallt!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Min propp lossnade i v.39+3 på eftermiddagen. På kvällen kom värkarna i gång och på natten gick vattnet. Bebis kom 1,5 dygn senare. 🙂

  2. Elin

    Min propp lossnade i v.39+3 pÃ¥ eftermiddagen. PÃ¥ kvällen kom värkarna i gÃ¥ng och pÃ¥ natten gick vattnet. Bebis kom 1,5 dygn senare. 🙂

  3. Petra

    För mig började det med ett mindre läckage och jag vart igångsatt kl 19 på en tisdagskväll. Kl 23 var jag 1 cm öppen sen hände inget på hela natten. Kl 8 onsdagsmorgon går jag på toaletten och då gick slemproppen. Fortfarande bara 1 cm öppen så får monitor på magen ca 8.30 gick vattnet på riktigt. Vart en hel sjö i sängen 🙂 sen så gick det hela ganska fort för kl 11.27 föddes min lille pojk utan epidural då det inte fanns tid till att sätta den. Visst gjorde det ont men det var överkomligt då värken lägger sig lägger sig även smärtan 🙂 lycka till!!!

  4. Liina

    För mig gick slemproppen på söndagen, på måndag morgon när jag torkade mig kom det lite blod på pappret och en stund senare började jag känna av värkar. Klockan 20.42 samma kväll blev jag mamma! Lycka till!!!

  5. Alexandra

    Hej.

    Delar av min slempropp lossnade från en vecka till några dagar innan förlossningen. Men sedan lossnade hela slemproppen och sedan gick vattnet, som tur var satt jag på toa men fattade riktigt att det var vattnet för det sipprade lite. Så slemproppen gick vid 07:15 och sedan är han född 16:09 på eftermiddagen.

    Lycka till Angelica, snart är Alice här.

    Kram

  6. Josefin

    Slemproppen gick vid 23 ungefär, första värken kl 02.30 och vid 10.02 var min lilla prins ute 🙂 på torsdag blir han 2 månader ❤️ Lycka till, håller tummar o tår!

  7. Maria J

    Jag vaknade kl 5 på morgonen av lite förvärkar. Gick hela dagen och hade ont från och till. Kl 23 lossande slemproppen och kl 00 kom de riktiga värkarna. Mitt vatten gick aldrig och de fick till slut ta hål på hinnan. Kl 07.30 kom äntligen vår lilla prins. Tiden går så fort och han är redan 1 år.
    Stort Lycka till! Du har ditt livs häftigaste upplevelse framför dig!

  8. Emma

    Åhhhh vad spännande!!!

    På Moa gick den på söndagen sen fick jag första värken 05 på onsdagen å hon föddes sen på onsdag kvällen 🙂

    På Alice så gick den vid 08 å sen första värken vid 17 å hon sen föddes hon 19.45.

    Vilka fantastiska dagar ni har framför er!!!

    All lycka kram Emma

  9. Elin

    Min propp gick dagen innan prinsen kom! Mitt vatten gick aldrig av sig självt så det var mitt ”första tecken” innan värkarna drog igång 🙂 lycka till!!

  10. Petra

    För mig lossnade slemproppen 8.00 , på morgonen. Hade hanterbar menssmärta till cirka 12.00 men under dagen blev det bara värre, hade så ont och min mage hade blivit stenhård! Åkte in den natten vid cirka 3.00 , skrevs in 3.40 i Lund . Kom in 4 com öppen och fick höra att jag måste ha mycket hög smärttröskel, då jag gått nästan 10 timmar med såna sjuka värkar., en timme senare efter inskrivning så skulle barnmorskan kolla hur mycket mer öppen jag blivit men i samband med det går mitt vatten. Det blev helt plötsligt bråttom! 10 min senare hade jag min älskade pojke!

    Och idag är han 10 månader. :’)

    Du har något så otroligt fantastiskt att vänta dig, snart är din prinsessa äntligen här! 🙂

  11. Helena

    Min slempropp lossna på dagen. På natten fick jag värkar och morgon efter föddes dottern. Lycka till!!

  12. Cissi

    Med mitt andra barn gick slemproppen och vattnet samtidigt och 2,5 timme senare var han född. Vi hann och va på förlossningen i 18 minuter 😉 Snabb förlossning med andra ord! Lycka till, håller tummarna att det blir bebis idag 🙂

  13. Lottie

    Spännande. Hoppas det är på g! Min slempropp gick aldrig utan vattnet gick klockan tolv på natten. Värkarna började vid 09.00 och 14.25 är hon född. Lycka till!!!!

  14. Jenni

    Min släppte på lördag runt lunchtid. Sen ökade verkarna hela dagen/natten. Söndag vid lunch är han född! 🙂

  15. Anna

    Min förlossning började med att jag började spy 🙁 och fick lite småvärkar på mogronen och sedan gick slemproppen på eftermiddagen, precis när jag skulle åka in till förlossningen. Vattnet gick när det tog hål på hinnorna på förlossningen (samma kväll). Snart 11 år sedan, men minns det som igår! Lycka till och Kram.

  16. Anna

    Mitt vatten gick aldrig utan peecis innan jag krysta tog dom hål på vattnet! Och slemproppen märkte jag aldrig! Lycka till hoppas hon kommer idag 🙂 pusss Anna polskan pio

  17. Frida

    Slemproppen lossnade lite varje dag under en veckas tid innan förlossningen men desto mer någon dag innan hon kom. Vattnet gick på förlossningen. Värkarna startade 21:00, 04:45 var hon ute! Lycka till!

  18. Elina

    Åh så spännande! Hoppas det kommer igång 😀 Massa lycka till och energitankar till er!
    //preggot med bf den 16:e

  19. Frida

    Slemproppen lossnade lite varje dag under en veckas tid knnan förlossningen men desto mer någon dag innan hon kom. Vattnet gick på förlossningen. Värkarna startade 21:0, 04:45 var hon ute! Lycka till!

  20. Frida

    Slemproppen lossnade lite varje dag under en veckas tid knnan förlossningen men desto mer någon dag innan hon kom. Vattnet gick på förlossningen. Värkarna startade 21:09, 04:45 var hon ute! Lycka till!

  21. Malin

    Åååh så härligt! Minns lyckan jag hade när min slemmis började lossna första gången också. Min lossnade nämligen lite i omgångar under 3 dagar. Sen tog det 10 dagar efter första lossningen, innan min prins väl tittade ut. 🙂 Men allt är ju så himla himla olika, du kan lika väl få lilla Alice ikväll, vem vet! 😀 Lycka till när det väl sätter igång! Älskar Er blogg, så himla härlig!!

  22. stina

    Spännande! Lycka till 🙂
    Slemproppen lossnade vid 6 på morgonen, vattnet gick kl 15 samma dag o första värken kom kl 01 på natten. Sen föddes våran son 15 timmar senare 🙂 så häftigt!! Nu e han redan 1år gammal ♡

  23. Emelie

    En vecka efter slemproppen släppte så gick mitt vatten och på kvällen föddes han 🙂 hoppas de snart är dags! Lycka till! 🙂 de kommer gå super bra!