Angelica Lagergren

Tips på bra kamera!

820b82514b34b5fb82ef4bed1c6a1442När Alice är här vore det megahärligt med en kamera som är bättre än min iphone. Nu tycker jag visserligen att iphonen klarar av att ta helt okej bilder, men en kamera går det ju att göra lite mer med. Jag har en dammig gammal systemkamera som är tung som bly som jag aldrig riktigt älskade… 89278190e5e079260ec733fa07a3fcc6Så nu är jag på jakt efter en ny kamera. Helst vill jag inte att den ska vara så tung och klumpig, den får gärna vara smidig att slänga ner i väskan. Har ni några tips på en som är bra och prisvärd? En annan grej är att den inte får vara för komplicerad att förstå sig på… hehe. Jag är inget teknikfreak och vill liksom ha det enkelt, annars tröttnar jag.

bdaf52b3573771d284b163eed0bc3c55Alla som fått barn säger att den första tiden går så himla fort. Och att man ska passa på att njuta så mycket som det bara går de första veckorna i ”bebisbubblan”. Jag hoppas att den första tiden med Alice går lika långsamt som de här sista graviditetsveckorna. Det är så typiskt mig att redan nu börja tänka på att Stefan ska jobba efter fem veckor och att jag ska klara av att ta hand om ett barn helt själv. Här och nu. Här och nu. Det är så bra övning för mig att tänka så.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. -Jenny-

    Alltså. Innan jag upptäckte ”mitt” kameramärke köpte jag en Canon som jag lämnade tillbaka eftersom den tog så dassiga och färglösa bilder. Panasonic lumix-serien is da shit! Är inne på min tredje och är så nöjd. Har dessutom fått över familjen på samma sida. Liten kamera. Bra zoom. Man kan välja om man vill göra egna inställningar eller köra ia (kameran väljer). Den nyaste är Panasonic lumix dmc-tz60 för ca 3500kr. Men då kan man lika gärna köpa -40an för ca 2000. Det har mamma gjort och dumpat sin systemkamera för gott. På 40:an finns en wi-fi funktion så att man kan få över bilderna till mobilen. Jag har 30:an. Mycket kamera för pengarna!!!

  2. Lina

    Jag hade precis samma tanke innan jag födde min dotter så jag köpte en canon gx1 som är en kompakt systemkamera. Fick det tipset av en fotograf som sa att den var den bästa på marknaden just nu, om man vill ha en liten kamera som är lätt att ta med i skötväskan eller i vagnen. Super nöjd!

  3. lina

    Jag hade precis samma tanke innan jag fick min dotter så jag köpte cameron g1x som är en kompakt systemkamera. Den tar väldigt fina bilder och är smidig att ta med i väskan eller i vagnen.

  4. Frida

    Hej, tycker att Nikon D5200 är en helt fantastisk kamera. Den är inte speciellt tung och den är lätt att ta bilder med. Den har till och med ett speciellt ”mood” (typ program/eftekt) för att fotografera bebisar & barn. Inte alls svår att ställs in, snurrar bara lite på en an hjulen uppe på kameran. Skulle det någon gång bli jobbig att använda finns det en jättebra kanal på Youtube som berätta alla skaer man kan göra med kameran på en väldigt enkelt sätt. Allt man behöver göra då är att säka på NikonD5200channel så kommer kanalen upp. Jag tittade på den kanalen+nikons hemsida när jag bestämde mig för att köpa just den kameran..

    Det finns även en annan cool sak att köpa till, ett Wifi kort. När kameran och din Iphone är kopplad till Wifi så överförs dina bilder till din Iphone och då behöver du inte sitta och göra det själv (stressigt med småbarn)

    Vet inte om detta var en så bra förklaring men jag hoppas du hittar en fin kamera som passar dig 🙂