Angelica Lagergren

Vecka 37.

37Nu är jag i vecka 37 och enligt en av apparna är Alice färdig nu. Hon får alltså komma precis när hon vill och det skulle förhoppningsvis inte vara panik. Så liggandes från soffan idag ska jag och Stefan skriva en liten packningslista till våra BB-väskor. Och packa väskorna i veckan.

vecka37

Nu står det att hon är cirka 47 cm lång och väger 2,97 kg i slutet av veckan. Nu är det vanligt att bebisen fixeras och karaktären på rörelserna kan ändras men inte frekvensen. Nu kan det komma förvärkar som kan vara i 30 sekunder, men de ska tydligen inte göra ont. Jag känner av en molande mensvärk då och då, och även värk i ryggslutet. Sen får jag ju smärtsamma sammandragningar om jag går för fort… Men några värkar har jag inte fått än.

mage37

Stefan hjälper mig och smörjer in magen och brösten med olja varje morgon. (Om ni undrar varför den är så blank på bilden så är den helt nysmord.) Jag tror att jag skrev nåt om det förut, men brösten kommer ju att bli större i och med att jag tänker försöka amma, och då kan det ju uppstå massa bristningar. Nu har jag bristningar på brösten sen innan, väldigt ljusa, så det kanske inte blir några nya. Vi får helt enkelt se! Det är ingenting jag oroar mig över, det är mest skönt att huden inte är torr och kliar. Som ni ser på bilden börjar trosorna nu korva ihop sig… Nu när det bara är några veckor kvar känns det inte som nån större idé att köpa nya, större trosor. Jag har haft mina vanliga hela graviditeten och jag får stå ut med lite korvade trosor nu på slutet.

Det här med att smörja in sig kanske är något jag borde fortsätta med efter graviditeten… Några av er som läser vet ju att jag hatar kladd och aldrig någonsin smörjer in mig om jag verkligen inte håller på att fjälla sönder. Det finns inget värre än lotion eller creme i handflatorna. Jag fick tips om att smörja underlivet med olja nu inför förlossningen för att förebygga sprickor, men det går inte. Det går verkligen inte. Jag får kladdpanik av oljan. Så då spricker jag hellre…tyvärr.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Hej! Har nyligen börjar följa er blogg.. Supermysig! Är lite nyfiken på vad det är för olja som du smörjer med? 🙂
    Tror du att den funkat så du inte fått några bristningar under graviditeten? 🙂

  2. Therese

    Minns du under vilka veckor du mådde illa? Undrar också om du har en typisk tjejmage? Ser man bakifrån att du är gravid?

    1. Herr och Fru Lagergren

      Hmm ja jag tror att jag mådde illa till vecka 14-15 kanske? Och så var jag supersupertrött. Jag skulle nog inte säga att jag har en typisk tjejmage. 🙂 Kram A.