Angelica Lagergren

Hallonbladste = mindre blödning?

20140608-222124.jpgI helgen köpte jag hallonbladste i en hälsokostaffär, det ska tydligen vara ett mirakel-te för gravida. Nu vet jag inte om jag tror på sånt, men stämmer grejerna som står vore det ju kanon. Jag läste på en sida att det ska göra att smärtan blir lindrigare under en förlossning, att blödningarna efteråt ska minska och att det ska stärka och förbereda livmodern inför förlossningen…

Är det någon av er andra som läser som testat att dricka hallonbladste? Det står att man inte ska dricka det innan vecka 35 och jag gick ju in i vecka 35 i fredags, så en kopp om dagen nu känns ju helt okej. Jag vill inte på något sätt starta en för tidig förlossning. Jag vet att Alice kommer när hon är redo. Jag kommer inte börja springa i trappor, dricka ett glas champagne eller ha sex för att sätta igång nåt. Jag får väl återkomma på den fronten om vi passerar BF och mitt tålamod är slut.

Idag är det bara 39 dagar kvar till Alice är beräknad att födas och det känns i ärlighetens namn inte alls så mycket… Och det mesta är faktiskt klart! Stefan ska montera in bilbarnstolens fäste i bilen i veckan… Annars tror jag faktiskt att vi är redo. Så redo man nu kan bli för ett helt nytt liv. För nåt nytt som vi aldrig tidigare upplevt. Just det, min gamla spjälsäng ska slipas och målas… Det får bli ett projekt under midsommarhelgen. För i helgen vankas det bröllop i Örebro.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Hej, jag har med båda mina barn i magen druckit rent hallonbladste och haft bra förlossningar. Är övertygad att det är en positiv ting 🙂

    Lycka till!

  2. Petra Maria

    Köpte hallonbladste 3 dagar innan BF och drack 1/2 kanna runt 15.00, 21.00 drog första verkarna igång & morgonen efter var Wille ute! Vet inte om det var teet som satte igång men roligt ändå. 🙂

    MEN ett bra tips om du verkligen vill testa hallonbladste på riktigt är att köpa te som är 100% hallonblad! Det du har köpt är utblandat med en massa annat så risken är att du bara surplar i dig massa te i onödan. Jag köpte mitt hallonbladste i en Life butik.

    Lycka till! 🙂

  3. Petra

    Inte blodpropp….slempropp skulle det ju stå 🙂

    Glömde även säga jättefina bilder. Den där på fältet med dimman är jag allt lite sotis på, den är jättefin. Jag hittade tyvärr ingen fotograf här i Frankrike där jag bor och min karl är inte så duktig på att ta kort, så tyvärr har jag inte så många bilder från min graviditet 🙁

  4. Petra

    Hejsan

    Jag drack hallonbladste i slutet av min graviditet och min förlossning när det hela verkligen satte igång gick fort och relativt smärtfritt. Jag sattes igång kl 19 på en tisdag men inget hände förrän kl 8 onsdagsmorgon då blodpropp och därefter vattnet gick. Kl 11.27 var min lille son född (3,6 kg o 49 cm) utan bedövning el lustgas. Så på 3.5 timmar öppnade jag mig de tio cm och även om jag hade ont så var smärtan överkomlig.

    Nu vet jag ju inte om det var tack vare teet som det gick så bra, men det tror jag 🙂

    Jag smorde även med Weledas Förberedelseolja, som ska mjukgöra mellangård och slidvägg, så den blir mer strechig. Och även där tror jag det hjälpte då jag sprack ytterst lite och behövde bara sy ett stygn.

  5. Ellinor

    Hej!
    Från en som jobbat i tebutik här kommer råd från experten.
    Hallonbladste ska man dricka i slutet av graviditeten. Men inte för tidigt eftersom risken för förtidig förlossning ökar eftersom hallonblad ( vet ej om det är hallon med) innehåller fragrine som gör att livmodern får arbeta.
    Det hallonbladste gör är att det frisätter ett bondinghormon som gör att mamman har lättare att knyta sig an barnet men även underlättar vid förlossningen. Eftersom det innehåller ett naturligt smärtstillande medel. Det är även viktigt att dricka hallonbladste efter förlossningen för att hjälpa till med bondingen men även för att de innehåller massor med nyttiga näringsämnen som kroppen förlorar under förlossningen och får lättare att plocka upp av hallonen och det ökar även mjölkstimulansen så att amningen kommer igång. Men som sagt. VÄLDIGT VIKTIGT ATT LÅTA BLI för tidigt i graviditeten eftersom det kan sätta igång förlossningen förtidigt och det vill vi ju inte. Det och annanas kan starta en förlossning nämligen så JA, det är nog därför du fick en liten blödning för att livmodern började arbeta.

  6. Karolina

    Hej!
    Följer er blogg sedan några månader. Är ju så roligt då vi har samma BF dag!
    All lycka till er!

    Kram Karolina

  7. Frida

    Jag har börjat med hallonbladste sedan jag gick in i vecka 38. Tänkte att då är min lilla tjej ändå klar och skulle teet på något vis starta igång förlossningen så känns det lugnt ;-). Men såhär en vecka av drickande (1-2 koppar per dag) har inget hänt så nu i vecka 39 blir det till att öka till 3 koppar per dag iaf… Haha! Om förlossningen inte sätts igång av detta, vilket jag inte tror heller, så gör det förhoppningsvis gott med minskad blödning mm under och efter förlossningen :-). Nu får hon gärna komma… 😀

  8. Anna

    Hej Angelica.
    Detta har inte så mycket med inlägget att göra men du har tidigare nämnt att du vill gå en kurs i profylax, är detta något du fortfarande vill göra eller tror du att du struntar i det?

    Frågar då jag är gravid (tidigt skede) men har börjat funderat på det här med förberedelse inför förlossningen