Angelica Lagergren

Nytt till bebis från apoteket!

20140603-114623.jpg

Vi har fått en del tips från nära och kära (och från er som läser såklart, tack tack tack!) vad man behöver införskaffa till sin lilla spädis. Igår var vi runt på två olika apotek och shoppade. Jag ääälskar att shoppa på apoteket, jag älskar ju även att vistas i sjukhusmiljöer. Mycket märklig grej att älska, jag vet. Hur som helst. Det som fick följa med oss hem igår var:

– En pysventil som ska vara bra om bebisen har mycket gaser i magen.

– Nässug/snorsug! Här hade vi fått tipset att Näs-Frida är den bästa, men den hittade vi inte, så det fick bli den här från Otri-Baby. Jag är övertygad om att den gör jobbet också. Den här grejen med snorsugning kommer jag att överlåta till pappa Stefan. Jag VET att man inte får in snor i munnen när man suger, men jag mår på riktigt dåligt av bara tanken. Så… Det får bli en… hehe, mysig stund för Stefan och lilla Alice.

– Plastskydd till bröstvårtorna. Min plan är att amma, sen får vi ju se hur det går. Igår på kursen sa barnmorskan att man inte ska använda de här i början, utan vänta och se om de behövs. Då hade vi redan varit på apoteket och shoppat. Så vi får helt enkelt se om de här kommer till användning. Jag har hört från flera mammor som sagt att de här är guld värda om man får blåsor och sår på sina bröst. Det ska tydligen göra väääldigt ont.

– Inotyol – creme för bebisars röda stjärtar. Här har jag hört att bröstmjölk fungerar lika bra att smörja med. Men som sagt, jag älskar att shoppa på apoteket…

– En flaska från Mam som jag hört/läst ska vara bra. Om amningen inte fungerar vill vi ju kunna ge ersättning. Och jag tänker att jag förmodligen kommer att pumpa ur mjölk längre fram och då är det bra med en liten flaska. Jag tycker att den här är så himla söt med små råddjur på. Jag älskar råddjur!

Jag har fått massa sånna där skydd för bröstvårtorna som man har i sin bh. Och jag ska även få en bröstpump av min kompis Malin. Jag måste även köpa stora bindor… får ångest av bara tanken då jag inte använt en binda sen jag var 15 år…

Nu börjar jag känna mig lugn inför den kommande förlossningen/bebisen. Jag köpte även två amningsbhar och två linnen igår på H&M. Jag tänkte svänga förbi Glammoms butik och testa någon mjuk variant där också, men jag hann aldrig det. Så det får bli ett senare projekt!

Är det nåt jag/vi missat som man MÅSTE ha hemma när bebisen kommer?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Inotyol är grymt bra till röda små rumpor! Och ta med amningsnapparna till BB. Jag blev rekommenderad det av en barnmorska på BB för jag fick sår. Dock tror jag inte att man ska använda de för länge.
    Små handdukar är bra att ha till det mesta.

  2. Carro

    Här följer mina erfarenheter som tvåbarnsmamma:
    Vi hade näs-Frida men jag tyckte inte den funkade alls. Fick prova Otri-baby hos en kompis och den är nu min bästa vän! Storebror går på dagis så vår lill-flicka har varit snorig sen dag ett i princip. Koksaltlösning (vi kör Renässans pippeter) några minuter innan och sen sug. Funkar hur bra som helst.
    Amningsnapp är toppen för att slippa såriga bröstvårtor!
    Bepanthen är toppen när det blir lite rött men inotyol är mer effektivt om besvären är lite värre, vilket det gärna blir på sommaren när det är varmt, huden i vecken kan bli lite avskavd och då skyddar inotyolen en längre tid, försvinner inte av fukt.
    Lycka till!!

  3. Jennie

    Lanolinsalva och sån plastskyddsgrej för bröstvårtorna är guld värda. De här barnen suger så fantastiskt hårt när de precis greppat tag i tutten att även om man har rätt teknik så kan man få ömma nipples… Skönt att få avlasta då och då med det skyddet, men det är nog bra att skippa den så mycket som möjligt så att man får in rätt teknik först – det är nämligen väldigt lätt att bli bekväm med den 🙂

    Något jag också är väldigt glad att vi skaffat är babynest och tvättlappar från IKEA (de där 10-packen små frottédukar). Så sjukt smidigt!

  4. Victoria

    Jag fick min son för 2 veckor sedan och fick använda amningsnapp på bb för att han inte tog rätt tag annars. Barnmorskorna på BB tyckte inte jag skulle använda amningsnappen utan köra utan men jag kände att det var bättre att kunna amma med napp än att inte kunna amma alls. När vi kom hem så kunde jag amma honom utan så jag tycker att amningsnappen var toppen! Sen har vi ett babynest och utan det vet jag inte vad vi hade gjort, har det överallt. I vagnen och i sängen då han gillar när det är lite ombonat. Så köp ett sådant om ni inte har gjort det 🙂

  5. Jenny

    Mjölkuppsamlare och bröstluftare (typ samma sak fast hål i de senare). Vet inte om det var det du menade med skydd för bröstvårtorna men det var det enda min man fick springa och köpa direkt när vi kommit hem. Bröstvårtorna behöver luftas mycket i början och skönt att slippa friktionen mot bh:n. Brösten kan även läcka mycket (alltså MYCKET) i början när man ammar (det man inte ammar på för stunden alltså) och då kan mjölkuppsamlare vara bra för att ta vara på mjölken samt slippa sjö i tröjan.

  6. Hanna

    Måste bara tipsa om ett Babynest 🙂
    (går dock inte att köpa på apotek, men tipsar ändå)

    Det bästa vi hade till lillE iaf 😉

  7. Sanna

    Koksaltlösning och filter tillnässugen behövs! Vi köpte också en ställning som min dotter har legat i när hon har badat i badbaljan! Den är perfekt för då slipper man hålla i en hal bebis när den badar! Min tjej älskar att bada då hon känner sig trygg i vattnet pga av ställningen! Vi brukar lägga i en handduk så det blir lite skönare för henne!

    Ett annat tips är att köpa flaskor i större storlek på en gång! Vi köpte flera små och nu har vi fått köpa nya större flaskor som rymmer mer!

  8. Johanna

    Om du beställer en babybox från Apoteksgruppen så får du en till pysventil och en nappflaska från Philips Avent däri, och lite annat kul. 🙂

  9. Jennie

    Små vita handdukar från ikea, 3kr/st! Vi köpte typ 20 st, skulle köpt flera.

    Perfekta för kräk, dreggel och rapning!

    Babybjörns babysitter. Helt fantastiskt att kunna sätta ner bebis och gunga med foten medans man t.ex äter middag.

  10. Emma

    Kan tips om Medlas nappflaska den är samma sugteknik som bröstet för amningen. Jag ammar våran son först och sen ger vi ersättning, då min mjölk inte runnit till ännu helt men börjar komma mer och mer. (Nu är han tre veckor gammal, så låt amningen ta tid!)

    Vi har den nässugen ni har, vi prova den igår då han är lite förkyld/täppt i näsan och den funka kanon bra. Jag tror NäsFrida har billigare filter än den som du och jag har lika!

    Bröst mjölk är grymt emot torr hud, röda rumpor. Sen har vi köpt en salva som heter Bepanthen som även pappan i familjen lagt beslag på emot torr hud. Kan även tips om purelan för bröstvårtorna det bedövar dem lite innan amning och håller dem mjuka och fina. Jag ammar btw med amningnapp och det är grymt, slipper såriga bröstvårtor.

  11. Petra

    Som någon redan skrivit, flytande alvedon och febertermometer är bra att ha hemma.

    Någon annan skrev nagelsax? Undvik att klippa naglarna den första tiden, eftersom det är svårt att se var de är sammanvuxna med huden. Spädbarns naglar är mjuka, och det brukar gå bra att istället försiktigt riva av lösa flikar.

    Kram!

  12. Sara

    Otri baby nässug är INTE i närheten av lika bra som näsfrida, jag lovar! Vi gar 2 otribaby o en frida..

    Sen är bepanthen salvan för stjärten 100ggr bättre än inotyol.

    Just saying..:)

  13. Maria

    Jag skulle råda dig att vänta tills amningen kommer igång innan du köper amningsbh:ar då det är svårt att veta vilken storlek man behöver. Jag köpte flera och ingen av dem passade när jag skulle börja använda dem för brösten blev så stora. I början var de också jätteömma och då funkade det bäst att bara använda amningslinne.

    Tack för en bra blogg!

  14. Bella

    Koksaltsdroppar till näsan? De är täppta en hel del, och man ska även droppa i det innan man använder snorsugen..