Angelica Lagergren

Dagen då fingrarna svällde upp.

20140522-082205.jpg

Okej… Jag trodde inte att mina fingrar skulle svullna upp (varför vet jag inte) och jag har hela tiden tänkt och trott att jag kommer kunna ha mina ringar för evigt, även under graviditetens sista veckor.

Nu känner jag dock hur det stramar och har sig och jag sa det till Stefan. Han sa bara lugnt: ”Du kan låta ringarna sitta kvar, fingrarna kommer att återgå till hur de var innan, efter förlossningen.”

Mina spontana svar:

  1. Okej! Sen när blev du expert på gravida kvinnor och deras kroppar?!
  2. Ehh va?! Vet du hur oskönt det är med två ringar som klämmer sönder fingret?!
  3. Om jag ska akutsnittas kommer de behöva såga av mitt finger om ringarna är kvar. Eller okej, kanske inte fingret, men ringarna va? Eller har nån lurat mig som sagt det?
  4. Var bara tyst!

Hehe… Vilken mysig morgonstund vi har på bussen. Det är 400 grader varmt på bussen och Stefan envisas med att pussa på min arm (med sina kokheta läppar) för att, citat: ”Du är sååå gullig!”. Fast jag är svettig, sur och har andningssvårigheter.

Att han står ut med mig är ett mirakel. Ett mirakel!

Nu ska jag till sjukgymnasten och få akpunktur. Hoppas hon lägger ispåsar över hela mig.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. O.

    Har inte varit gravid (men älskar ju att följa er blogg ändå. 🙂 )

    Själv har jag dock både gått upp i vikt ganska mycket ett par ggr i mitt liv, samt blir svullen av bara värme, och tycker då min förlovningsring (och en anna jag har) trycker och är obekväm på fingret. Tar av den direkt när det inte blir bekvämt.

    Nu verkar ju några ovan bekräftat din oro om avklippta ringar tyvärr (inget jag hört innan, ny lärdom, tack för den alla ni), så jag tycker nog att du ska ta av dig dem redan nu. Ha dem runt halsen om du vill ha dem nära som några skrivit, det är väl jättefint. 🙂

    Kram på dig!

    PS. Önskar också ispåsar över hela mig, trots att jag inte är det minsta gravid. Men jag är inget fan av solstek utan pool! 😉 DS.

  2. Ewelina

    Jag hade min ring under graviditeten och förlossningen. Det blev akutsnitt men ringen satt kvar hela tiden 🙂 det kanske är olika men ta av den om de inte känns bra!

    Drabbades även jag av foglossning, körde med ”bälte” och kryckor från v 18 ungefär. Sen rullstol på rullstol när det inte funkade att gå. Har fortfarande kvar besvär (snart 5 år sedan han föddes), hoppas du slipper det!

    Lycka till med allt som komma skall. Önskar er all lycka och glädje <3

  3. K

    Jag behövde snittas och är så glad att jag tog av ringarna i 7-8 månaden. Kunde inte få på mig dom förrän 3 månader efter bf så kör på en kedja tills det är dags! 🙂

  4. Emma

    Usch det är verkligen inte skönt!

    Bär dem runt halsen i en kedja istället. Det gjorde jag. Tycker det är jättefint!

  5. Ida

    De klippte sönder ringarna på min kompis också för att hon i princip

    Väntade för länge innan hon tog av dem. Dock klipper de väldigt fint i ringarna men

    Inget man ändå vill riskera.

    Kämpa på Angelica. Du är så vacker!

  6. Lina

    Ta av ringarna!!! Säger samma som ovan, de klipper bort dom om de måste, men framför allt så om dom svullnar upp lika mycket som mina gjort så kommer du tappa fingret pga blodstopp typ 😉 Jag gifte mig för 2,5 v sen och får snällt vänta med att använda min fina nya ring, som hänger tillsammans med förlovningsringen i en kedja kring halsen.

    Usch och fy säger jag, går upp över 1 kg i veckan och det mesta i vätska, helt galet!! Stödstrumpor i all ära, men det ÄR inte jättekul att dra på sig dom när det är såhär varmt och det gör ont bara att försöka få på sig ett par vanliga strumpor. Kämpar på de sista veckorna nu, strax dags för vattengympa med de andra foglossnings-preggosarna.

    Kram från en ny läsare 🙂