Angelica Lagergren

Vecka 30.

 

20140505-163629.jpg

Nu är jag alltså i vecka 30, så 10 veckor kvar! Nu växer Alice mycket tydligen, ungefär 200 gram i veckan ska hon växa fram till förlossningen. Vårdguiden säger att hon väger ungefär 1,4 kilo och är cirka 41 cm lång. Men det står också att vikt och längd kan skilja sig mycket åt, på grund av gener från föräldrarna.

Igår fick jag min ”Mitt första år”-bok av mamma och i den står det att jag vägde 2500 gram när jag föddes och var 47,5 cm lång. Ingen jättebebis med andra ord. Men sen har ju jag en tvillingsyster och vi föddes för tidigt, så det är inte så konstigt att jag var en liten krake. När jag var en månad vägde jag 3110 gram och var 51 cm.

Nu står det i apparna att det är dags att börja tänka på förlossningen och på livet efter som mamma. Jag försöker att inte måla upp någon speciell bild alls av förlossningen, för det verkar verkligen vara så himla individuellt hur det blir i alla fall. Och jag är rädd att jag ska bli besviken om jag tror att det ska vara på ett visst sätt. Jag tänker att det kommer att göra sjukt, sjukt ont. Men jag hoppas att jag kan behålla kontrollen och lugnet, trots att jag är rätt smärtkänslig… Mer om mina funderingar kring förlossningen senare i veckan! Nu måste jag försöka styra upp någon form av middag. Jag är tyvärr ingen sugen på någonting, vilket är ganska ovanligt för att vara jag.

/Angelica

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.