Angelica Lagergren

Så yr i huvudet – är det vanligt?

Jag är så jäkla yr i huvudet, alltså det snurrar i huvudet som om jag vore full. Och det kan jag lova att jag inte är. Mitt blodtryck har varit superbra alla gånger jag varit hos barnmorskan, så det borde inte vara det. Det började igår när jag låg i soffan hos min syster, helt plötsligt snurrade det till och det kändes som att jag skulle svimma.

Jag hoppades att det skulle gå över under natten… Och imorse kändes det faktiskt lite, lite bättre. Men nu snurrar det som tusan igen. Är det vanligt när man är gravid? Vad kan det vara?

20140505-111306.jpg Det får bli en bild från i helgen, för idag ser jag ut som skräp.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Herr och Fru Lagergren

      Hej Corinne,
      Japp det är den tavlan. Dragset och Elmgren har gjort originalet. Vi hittade dock en PDF-fil med en högupplöst version av den som vi tryckte upp via Canvaspicasso.se
      / Stefan

  1. Krista

    Hej på dig! Jag känner igen tavlan bakom dig på bilden från gossip girl hehe. Var nånstans har du hittat den?:))

  2. Karolina

    Jag blev väldigt yr och såg stjärnor på grund av järnbrist,visst läste jag att du också har det? Fråga om det!Obehagligt att vara yr.Gällande förlossning tror jag du tänker rätt,helt omöjligt att föreställa sig och det blir väldigt sällan som man tänkt sig…Varmt lycka till med Alice!!

    1. Herr och Fru Lagergren

      Tack! Det är Depens gellack, tror färgen heter baby pink men ska dubbelkolla 🙂

  3. Karin E

    Hur ligger du när det händer? Om du ligger på rygg helt eller delvis trycker livmodern på venen som leder blod till hjärtat och då kan det bli precis som du beskriver. Bäst är att ligga på vänster sida.

  4. Tanja

    Jag fick väldigt mycket blodtrycksfall när jag var i vecka 25-30, då har blodvolymen ökat ju och med det får ju hjärtat jobba en del extra och ”vänja sig” vid det extra arbetet. Du har ju också svårare att andas och så nu, har jag läst. Då kan du ju bli yr av att du får upp mindre syre också. Det ordnade upp sig några veckor senare för mig, när bebisen började sjunka lägre ner så jag kunde andas bättre och när hjärtat vant sig vid arbetet liksom. Håller tummarna för att du slipper mer skitmående snart. <3 Foglossning är tillräckligt!

    1. Lina

      Men en ökad blodvolym innebär mer röda blodkroppar som är syretranspotörer så det tror jag inte alls det beror på.
      Dessutom tycker jag det är så fel fel när man ställer hälsofrågor under graviditet till sina läsare vilket ju självklart leder till fler kommentarer du alla ska leka läkare.
      Hon bör vända sig till sin barnmorska om hon undrar så mycket,det är det man har sin barnmorska till.

      1. Herr och Fru Lagergren

        Hej hej! Jag ställer självklart mina frågor till både min barnmorska och läkare också. Men jag tycker att det är intressant att veta om andra upplevt samma sak under sin graviditet. 🙂 /A