Angelica Lagergren

Ett varmt bad kanske hjälper.

20140504-121625.jpg Idag är ingen bra dag… Jag älskar inte att hålla på och gnälla här i bloggen men samtidigt blir det väldigt konstigt om jag håller på och målar upp en romantisk och felaktig bild av min graviditet. Jag måste ju skriva som det är och vissa dagar och nätter är hemska.

Inatt var jag uppe och kissade fyra gånger och varje gång jag reste mig från sängen sa det ”knak” högt från ländryggen. Obehagligt, men inte smärtsamt. Jag har sovit som en kratta med en kudde på varje sida av magen. Jag försöker sova med en kudde mellan knäna men när jag vaknar ligger den alltid på golvet. Tanken var att jag skulle hjälpa Stefan med köket idag, men det går inte. Eller egentligen var tanken att vi skulle åka in till stan och äta brunch. Det går inte heller. Jag kan inte sitta så länge. Det gör för ont i fogarna.

Nu ska jag glida ner i ett varmt bad med en tidning och hoppas att ryggen/höfterna känns lite bättre. Håll en tumme!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Håller med Nicole. Ni som läser detta, är gravida och har sömnproblem, köp en gravidkudde. Jag köpte min från samma ställe ( http://gravidkudde.nu ), men den heter Maggan, ser lite annorlunda än den som Nicole har. Otroligt luftig och härlig att sova med. Finns lite olika varianter, kolla runt för att hitta en som passar er. Rekommenderas.

  2. Petra

    Jag säger också skaffa en gravid eller amningskudde då den innan förlossningen hjälper med sömnen och efteråt när man ger mat i början är bebis ganska lätt men när du måste amma el ge flaska ca tolv ggr per dygn så är den där kudden guld värd och sen när bebis får lite vikt är den också bra att ha.

    Jag är så glad att jag vart sur på min karl som inte kunde ligga still så att jag kunde sova gott…använde nämligen honom som min kudde 🙂 så jag åkte och köpte en som inte rörde på sig var sjätte sekund!

  3. Caroline

    Åh, måste bara få tipsa dig om akupressur i öronen! Det har räddat mig från vecka 17! Varannan vecka sätter barnmorskan i nya, ca 7 stycken små pärlor som sedan får sitta o verka tills jag byter öra 2 veckor senare. Gudomligt verkligen!! Sen har jag ett glidlakan och en gravidkudde från NG i sängen, det har räddat mina nätter! 😉
    Kan säga att foglossningen blev 100 gånger bättre när pyret fixerad sig i vecka 35. Lycka till med graviditeten och det kommande föräldraskapet!

    /Caroline

  4. M-L

    Går in i vecka 31 imorgon och har också jättejobbig foglossning och går med kryckor. Den sjukgymnast jag går hos säger att jag inte ska använda värme som smärtlindring utan istället lägga havrekudde i frysen och använda, funkar på samma sätt men värme löser upp bäckenet ännu mer enligt henne. Sen har jag fått en tensapparat som hjälper mycket, kanske något för dig också?

  5. Nicole

    Usch, så jobbigt…

    Du har inte funderat på att köpa en gravidkudde? Jag har en sån ocj det blev världens skillnad…! Jag köpte en som går runt nästan hela kroppen. Så man får stöd både i rygg, mage och mellan knän utan att något ramlar ner på golvet under natten.

    Det är iaf denna jag köpte. http://gravidkudde.nu/barbro

    Jag gav den en vecka att vänja mig och nu kan jag inte sova utan den! 🙂

    Hoppas du hittar något som kan hjälpa 🙂 Är ju ändå ett tag kvar så kan ju vara skönt att hitta något som lindrar lite 🙂