Angelica Lagergren

Frågor om min graviditet!

1981924_10153962847145381_1974854222_n

Bild när jag plåtades för Vi föräldrar Gravid. Resultatet får ni se nästa vecka! 

Jag får ganska många frågor om graviditeten, så jag tänkte att jag gör ett inlägg där jag svarar på många av er frågor som ni ställt!

När fick du veta att du var gravid? Var det planerat? 
Jag testade om jag var gravid redan fyra dagar innan beräknad mens och då visade testet ett svagt plus. Jag har bloggat mer om det här. Jag var så himla nyfiken! Vi hade gjort ägglossningstest, så japp, det var så planerat som det kan bli. En bebis kan man ju dock inte planera, det blir ju om det blir, men väldigt väldigt efterlängtad.

bild-12-e1392466865105

bild-1-e1392467008188Jag tror att jag gjorde sju test allt som allt, för att liksom vara jättejättesäker. Och alla visade samma sak – gravid! 

Vem var den första som du berättade för? 
Stefan var den första som fick veta. Jag gick in till honom i sovrummet och sa nåt i stil med ”Vi ska ha barn.” Eller ”Jag är gravid”. Jag minns att jag skakade för jag var så chockad. Sen gick jag ner och väckte min bästa vän Maria som sovit över hos oss. Mamma kom hit samma dag och när jag berättade för henne började hon storgråta av lycka. Sån himla bra dag!

När kommer er bebis?
Vi har fått BF den 18 juli. Jag hoppas dock att hon kommer den 17:e, för jag fyller år den 17 september, Stefan den 17 december och vi gifte oss den 17 augusti. Men sånt går ju verkligen inte att påverka.

Har du tagit en bild på magen varje vecka? 
Japp, den har dokumenterats noga. Jag började med det i vecka 13. Här hittar du mer info om varje vecka. 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 och 29. I morgon kommer det upp bild på magen från vecka 30.

bildDen här bilden tog Stefan på mig igår. Enligt två appar fortfarande i vecka 29 och enligt en app redan inne i vecka 30. 

Ska du föda vaginalt eller med kejsarsnitt?
Ja, det här blev ju väldigt omdiskuterat sist jag bloggade om det. Jag skrev även om det på facebook och folk delades verkligen in i två lag. Ett mot och ett för kejsarsnitt. Jag har bestämt mig för att föda vaginalt med så mycket smärtlindring som det bara går. Anledningen till att jag funderade på kejsarsnitt är att jag har artros i min högra höft och undrar om höften ens klarar en vaginal förlossning. Men det ska inte vara några problem.

Har du haft några problem under graviditeten?
Haha, ja, var ska jag börja? Jag är ju sjukskriven just nu på grund av vidrig foglossning. Och jag har varit på BB en sväng på grund av en blödning. (Stefan bloggade om blödningen och besöket på BB här.) Jag tänkte göra en liten lista nästa vecka på de krämpor jag råkat ut för. Håll till godo ni som älskar att frossa i gnäll och elände, hehe.

20140424-111108

Kryckorna ska hjälpa mig och underlätta lite med foglossningen. Och jag måste gå baklänges när jag går nerför trappor…Helst ska jag åka hiss och undvika just trappor. 

Varför ska ni göra ett tillväxtultraljud?
Just för att jag hade en blödning och att mina värden inte varit så bra (lågt järnvärde och lågt B12-värde) vill de kolla att allt står rätt till med tillväxten. Och jag tackar inte nej till att få se Alice på ett ultraljud igen.

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
Det har jag valt att inte blogga om alls, du kan läsa mer om varför här.  

Har du några cravings?
Ja, citron. Men inte alls lika mycket nu som för några veckor sen. Då lämnade jag inte mataffären utan citroner. Nu är jag sjukt sugen på sushi, varje dag och hela tiden.

c9ba40982f71f63a8ba792fa05c81bb8Citron… det finns inget godare! 

Ska du amma?
Ja, jag hoppas i alla fall att jag ska kunna det. Det fungerar ju inte för alla, men min plan är i alla fall att ge det ett försök.

Var du orolig över att få missfall? 
Väldigt, väldigt orolig. Faktiskt orimligt orolig. Varje gång jag gick på toaletten trodde jag att det skulle komma blod och att lilla bebisen skulle vara borta. Den oron blev lite mindre efter vårt KUB-test och efter RUL blev jag verkligen mindre orolig. Men efter min blödning var jag orolig igen, såklart. Jag kommer nog att vara lite orolig fram tills att hon föds. Och sen efter lär jag vara orolig igen, men av hundra andra anledningar.

Vill ni ha fler barn? 
Ja, innan jag blev gravid sa jag alltid att jag vill ha fyra barn… Nu när det visat sig att en graviditet var mycket jobbigare än jag trodde blir det förhoppningsvis ett syskon till Alice, men förmodligen inga fler… Men det kan man ju aldrig veta.

Hur kommer det sig att hon ska heta just Alice? Tänk om det visar sig att hon inte passar att heta det?
Alice är ett släktnamn, jag heter också det, fast i mellannamn. Fast det har jag lagt till själv. Vi tycker att Alice är ett superfint namn. Men vi har pratat om att om det inte ser ut som en Alice, ja då får hon såklart heta något annat. Vad vet jag faktiskt inte. Jag älskar namnet Lily, men det gör inte Stefan.

20140110-071408Lilla Frö på KUB-testet. Här var det för tidigt att se om det var en tjej eller en kille. 

Du och Stefan var på en plåtning för flera veckor sen och du skrev att ni skulle berätta mer om det. Varför har du inte gjort det? Vad var det för plåtning?
Ja, det stämmer. Vi har inte bloggat mer om det för att det fortfarande är hemligt… Det var en plåtning för tidningen Vi föräldrar Gravid, jag ska visa er mer bilder nästa vecka. Tidningen kommer ut i butik den 8 maj, så fram tills dess måste jag vara tyst som en mus om varför vi var med.

Det är bara kommentera om ni har fler frågor! Jag svarar på så många jag bara kan såklart.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kajsa

    Hej!

    Så glad att jag hittade hit igår av en slump! Nu har ni en till trogen läsare;) är själv gravid så är lite extra roligt att följa er. Jag är dock endast i vecka 20, så ligger några veckor efter;)

    Jag ville bara säga att jag själv har artos i ländryggen och har haft riktigt jobbiga graviditeter både första och den här. MEN förlossningen va de häftigaste av allt! Jag är inlagd på specialist förlossningen och kan rent av säga att jag avskyr att vara just gravid. Men förlossningen jan jag göra 100 gånger om utan att tveka! Så häftigt. Och visst gjorde det ont (tog EDA och lustgas) men det va en sån positiv häftig smärta och jag stod upp ända tills krystvärkarna vilket nog hjälpte till att få ner henne ganska snabbt! Ett tips bara. Barnmorskan brukar be en att ställa sig på alla 4 i slutet och så trycker hon i ländryggen för att det ska lindra smärtan. Men det va för mig det värsta på hela förlossningen då allt är så utslitet där nere på mig. Kanske samma för dig?!

    Jaja nu har jag nedräkning till att få träffa lilla tjejen i magen absolut! MEN också till den underbara förlossningen!

    Kramar

  2. Therese

    Hej! Älskar er blogg! Vi håller på att försöka skaffa barn… Har beräknad mens på fredag… Har sedan ägglossning haft en liten molnande värk i äggstockarna… Vågar knappt hoppas hihi 🙂 Men känner inget annat. Vad hade du för känningar efter ÄL? Ont i brösten? Vill så gärna ha bebis… Ge gärna tips hur man på bästa sätt blir gravid… Kram!

    1. Herr och Fru Lagergren

      Heej! Jag svarar här 🙂 Sorry för att jag är seg, haha, är lite gravidvirrig. Jag håller tummarna för att din mens inte kommer!!! Jag hade precis som du beskriver en molande värk när jag hade ägglossning, men sen slutade aldrig den värken. Den höll liksom i sig! Jag hade inga andra symptom. Illamående, trötthet och spända bröst kom senare. Men jag tog reda på om jag var gravid redan fyra dagar innan beräknad mens, så himla nyfiken!
      Mitt bästa tips är att hålla koll på ungefär när ÄL är och sen ligga, ligga, ligga. 🙂 Massa kramar och stort lycka till! Kram Angelica

      1. Therese

        😀 Gjorde test idag. 3 dagar innan Bim. Neg… 🙁 Men gjorde det inte direkt på morgonen så kan ju hoppas att det blir positivt senare…

  3. Jennie

    Hej! Jag är så glad som hittat till din och Stefans blogg. Jag är själv gravid (v.26 idag) och så kul att få följa någon som är några veckor före! Jag har ett önskemål, har ni någon lista där no raddat upp sakerna som måste finnas hemma när man kommer från förlossningen? Jag knarkar just nu sådana listor och skulle vara kul att få ta del av Eran.

    Hälsningar J