Angelica Lagergren

Sushi och färskpressad juice!

Det är så härligt väder här i Örebro. Stefan och Johan är och spelar golf och jag och Ida har ätit sushi, promenerat och druckit färskpressad juice.

20140426-145648.jpg

20140426-145652.jpgVi var inne på systembolaget och skulle köpa alkoholfritt rosévin, men vad är grejen med att allt innehåller 0,5% alkohol? Jag blev helt nojig och ställde tillbaka flaskan och gick till saluhallen och köpte lemonad istället. Ni andra gravida dricker ni 0,5% eller 0,3%? Det fanns ett bubbel som var 0.0% men det kostade 89kr vilket känns onödigt när jag bara vill ha ett glas eller två, inte en hel flaska.

20140426-145913.jpg
Färskpressad juice med hallon, passionsfrukt och äpple – garanterat alkoholfri dryck!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannah

    Perriquita rose är supergod, den flaskan kan du dela med Stefan. Den smakar vin inte saft som många alkolholfria och dem med 0.5% i gör.

  2. Lin

    Hur styr du med Sushi? Dvs vilken sushi äter du nu under graviditeten? Jag är jättesuggan men vågar inte äta!

  3. Josie

    Jag körde nolltolerans. Vet att det inte går över när det är så pass lite men om det hade varit ngt fel på mitt pyre hade jag aldrig förlåtit mig själv. Kan rekommendera plex bubbel! Supergott och 0.0. Blev det både midsommar och nyår för mig. Nu är min plutt ute så nu dricker jag 0,5 rosé! Vet att alkohol inte går över i mjölken men nu har jag varit utan så länge så kanske blir superlullig och fumlig av ett glas så det får vänta lite. Konstigt nog är jag mindre sugen nu än under graviditeten, säkert bara för att jag kan dricka något om jag vill… Gör som du själv känner och lita på din instinkt.

  4. Johanna

    Det är typ lika mycket ”alkohol” i helt vanlig fil, så du behöver verkligen inte oroa dig för det. Det yttepyttelilla förbränns så fort det kommit in i kroppen typ.

    1. Sigrid

      Finns det fakta på att fil innehåller så ”mycket” alkohol? När jag var gravid hade jag nolltolerans men fick ofta höra just att fil ju innehåller lite alkohol. Jag lyckades dock aldrig hitta någon fakta om just det, utan tvärtom, att det är en myt!

  5. Hanna

    Nope, jag kör på nolltolerans! Men man gör ju som man vill… Blir alkoholfritt öl istället som faktiskt smakar öl. Alkoholfria viner smakar ju ändå inte vin tycker jag!

  6. Karin E

    Ja jag dricker 0,5% utan att tveka. Det finns ”vanliga” livsmedel som innehåller lika mycket alkohol och som man inte avråds från att inta. Jag måste säga att jag är förvånad att du oroar dig över minilite alkohol men äter massor med rå fisk (sushi). Den enda råa fisk jag ätit sedan jag plussade är pappas hemgravade lax som jag vet hanterats enligt konstens alla regler.