Angelica Lagergren

Mitt bästa tips mot foglossning!

20140422-163409.jpgVilken fantastisk dag detta har varit. Jag är ju som många av er vet sjukskriven på grund av foglossning och min artros i höften. Den bästa medicinen? Gå, gå, gå! Att sitta ner längre än 15-20 minuter går inte, det gör så jäkla ont. Det känns som att svanskotan och svanken ska gå av. Men att gå långsamt är det bästa. Och sen korta pauser för vila. När Hannah och Annika satt ner i kungsträdgården och åt glass stod jag upp.

Stå och gå långsamt är verkligen det bästa för mig just nu. Och när jag kommer hem ska jag värma min vetekudde och lägga i svanken. Allt för att slippa den värsta huggande/ilande/skärande smärtan. För den som aldrig haft kroniskt ont någonstans är det nog svårt att föreställa sig. Jag skulle lätt kunna förvandlas till en bitter och sur person på grund av smärtan, men jag försöker tänka positivt. Det kunde ha varit värre. Det kunde ha varit så att jag blivit sängliggande fram till förlossningen, nu får (ska) jag trots allt röra på mig.

På torsdag får jag även kryckor som kommer att bli ett bra stöd under mina promenader. Annikas lilla son Frans som ni ser på bilden älskade alla blommande träden i kungsträdgården. Så vackert!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    Usch ja, första graviditeten hade jag foglossning från v16 och blev sängliggandes / rullstol sista fyra veckorna .. Denna graviditeten har jag haft en positiv inställning hela tiden o även om jag har ont käns det som jag kan tänka mig ur det på ett annat sätt för jag vet vad som väntar i finalen 😀 en vecka kvar för mig nu <3

  2. Sarah

    Jag har blivit rädd för att gå då jag tycker att det gör så förbannat ont efteråt. Fast jag ger inte upp utan har hittat ett grymt träningsprogram med fyra höftanpassade övningar.. (Säg till om du vill ha dem) men jag kanske ändå ska ge mig ut och gå mer.. Saktare ioch kortare 🙂

    Ha de fint och lycka till!

    …hitta just hit via IG

  3. Petra

    Vad underbart att du hittat något som funkar mot din smärta!!! 🙂

    Tyvärr så är promenader det värsta för mig, trots ministeg. 🙁 och sitta på en stol vid datorn funkar kanske max 30 min – 1 timme, sen fy för…. Bästa positionen sen vecka 25 är liggandes i soffan, med benen högt! Skönt ett tag men så lååååångtråkigt. Oj vad härligt det ska bli att kunna röra på sig och träna igen sen när lillplutten är ute!