Angelica Lagergren

Läs ej om du är känslig. Eller pryd.

0118f3b6e55b96b52ea5f27618e0d611Nu har jag i alla fall varnat i rubriken, läs inte om du är känslig eller pryd. Igår när vi skulle sova kände jag bara en enorm enorm enorm lust att….prutta. Jag och Stefan brukar inte prutta inför varandra, jag brukar försöka gå undan och göra det, det är ju trevligast för alla. Men igår gick det bara inte… Jag låg i sängen, vi hade släckt lampan och jag tänkte att det inte skulle höras eller lukta. Och jag orkade verkligen inte gå upp en gång till… Men det där med ljud och lukt.. ja, där hade jag tyvärr fel. Det var den ljudligaste prutten som någonsin skakat om mina skinkor. Och det luktade verkligen inte gott…

Stefan vrålade i panik: ”VAD GÖÖÖÖR DU?! Vi har ju bestämt att vi gör som Nisse och Li!”. Jag började såklart gapskratta och fattade inte vad han menade. Jag vet vilka Nisse och Li är, Li är VeckoRevyns moderedaktör (och en vän till mig) och hon är gift med Nisse, som tillsammans med Manne har ”Pappapodden”.

Han skrek samma sak igen: ”Vi har ju bestämt att vi gör som Nisse och Li”. I Pappapodden har tydligen Nisse och Manne tydligen pratat om det här med pruttar och att prutta inför sin partner. Och Nisse har sagt att det är okej om det bara kommer, men inte om man pressar på. Det var ju ganska uppenbart att min fis igår ”inte bara kom”, utan det pressades utav bara helvete. Och jag minns faktiskt inte att jag och Stefan har bestämt att ”vi gör som Nisse och Li”, men det har jag tydligen sagt ja till.

Hur gör ni? Pruttar ni inför varandra? Eller går ni undan? Dödar pruttar romantiken i ett förhållande eller är det bara härligt att ”vara öppna” med sånt? Kommentera gärna hur ni gör hemma.

/Angelica aka pruttfia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Milo

  Hej! Jag blir helt ärligt lite mörkrädd när jag läser kommentarerna… Jag och min man har varit tillsammans i snart 9 år (träffades när vi var 18) och jag har ALDRIG släppt mig inför honom och han aldrig inför mig. Skulle aldrig någonsin få för mig det. Fattar inte folks resonemang gällande att det är så naturligt, vadå fiser ni inför era kompisar, kollegor och familj också? Nej usch, viss privatliv får man väl ändå ha. Sen kan jag tillägga att jag nog tycker att man får lite dispens som gravid 🙂 Kram

 2. Ida Maria

  Hahah, vilket härligt inlägg! Men ja, här hemma pruttas det öppet, för oss dödar det inte romantiken för fem öre, vi skrattar bara åt det! Dock har min älskade sambo en ful ovana att stå på andra sidan dörren när jag är på toaletten och ”heja på”, något som gör mig galen. Han är även den som låter/luktar mest av oss med sina protein-pruttar, men med tanke på att han står ut med mitt hemska PMS-humör så känner jag att jag får acceptera det 😉

 3. Sofie

  Jag hör också till minoriteten, jag tror inte jag pruttat en gång inför min sambo under våra 3 år tillsammans. För mig så handlar det inte om att jag inte är bekväm med min partner, jag litar på honom till 110% och är verkligen mig själv med honom, men för det så vill inte prutta inför honom 🙂 Och nej, det skulle absolut aldrig hända att nån av oss går på toaletten med öppen dörr! Jag är gravid i v. 20, men än så länge så har jag klarat att hålla pruttarna inom stängda dörrar (läs toaletten) 🙂

 4. Josefine

  Jag får väl vara först i kommentarfältet att bryta svarstrenden.. Nej, jag och min sambo fiser inte i närheten av varandra! Skulle någon av oss inte kunna hålla oss och det blev akut hade det inte blivit en stor grej av det hela, som alla andra redan påpekat så är det ju bara naturligt.. Men går det att undvika så varför inte?

 5. Camilla

  Hahaha! Förlåt jag dör av skratt, oh vad jag kan leva mig in i denna situation. Ni är så jävla härliga! <3

 6. Sofie

  Jag och min sambo har inte några större problem med att prutta framför varandra, det är ju ändå naturligt och ALLA pruttar. Dessutom har vi båda väldigt känsliga/dåliga magar (IBS), så det skulle vara katastrof om vi alltid skulle måsta smyga iväg……. 🙂 Klart att jag hellre gör det ifred, men vi gör ingen grej av det och kan garva med varandra. Påverkar verkligen inte romantiken!! Och nu måste jag säga att jag är förvånad att Stefan faktiskt reagerade så negativt, klart sådant kan hända fast vad skulle ha bestämt vad som helst!! Det kändes ju säkert jättekul för Angelica i en redan pinsam situation. Skärpning 😉

  1. Herr och Fru Lagergren

   Haha Sofie, Det ska ju tilläggas att det liksom var monsterfisen som fick hennes skinkor att låta som en åskknall i en tropikstorm. Det som inte framgår av Angelicas blogginlägg är ju att jag vek mig dubbel av skratt. Det händer ju att jag pruttar inför henne också. / Stefan

   1. Sofie

    Jaa okej, ingen skada skedd då 🙂 Haha jag bara tänkte på stackars Angelica om det varit så att du bara fått typ panik, men jag menade absolut inget illa. Det är väl det som är ”problemet” med bloggar, att texter kan tolkas på så olika sätt. Kul att ni delar med er och skriver också om grejer som detta 🙂

    1. Herr och Fru Lagergren

     Haha men jag älskar att överdriva när jag skriver! 😉 Men… han fick faktiskt panik. Hahaha. Jag ser fram emot förlossningen och allt äckel den har att erbjuda 😉 Hehe. Ska filma Stefan då! Kram Angelica

     1. Sofie

      Haha men vilken bra idé att filma Stefan!! Kan ju vara ett sätt att ”glömma” sin egen smärta 🙂

 7. Josefin

  Hahaha kom igen!!

  Jag älskar min sambo minst lika mycket om inte mer för att vi kan vara såpass bekväma runt varandra. KLART man måste få prutta när man måste! Hyffs har vi, men i vårat egna hem måste man få släppa på trycket vid behov.

  Jobbigt att gå runt och känna att man måste vara ”pryd” runt sin gubbe när det är vi som är bästa vänner och ska leva med varandra.

  Stängd dörr på toa, absolut! Men en prutt, haha vad fan?

  Nu när man är preggo med så är det inte alltid magen är i balans, så nä, en prutt hit eller dit eller väl inget..

 8. Stina

  För oss är det väldigt ojämställt på den punkten faktiskt.. Min sambo kan besöka toaletten med öppen dörr och ”släppa små troll” när jag är i samma rum men jag ”kan” inte ens snyta mig när han (eller någon annan) är i närheten. Han kommer ifrån landet och i hans familj verkar allt vara naturligt (och ja, det är ju tyvärr naturligt…). Antar att det är min självkänsla och rädsla att inte duga som spökar!

  Kram på er och lycka till med allt!

  Angelica, du är superfin som gravid!

 9. Nicole

  Hah, kul ämne!

  Här hemma pruttar vi på som om det inte var något konstigt alls. Tycker inte alls att det dödar romantiken utan tycker snarare att det är fint att vi kan vara helt naturliga inför varandra. Sen nu när jag dessutom är gravid och gasig så skulle det vara ett jobbigt problem att inte kunna släppa sig framför sambon.

  Pruttar är ju naturligt! Fart awaay säger jag 😉

 10. Felicia

  Haha vilket roligt inlägg! Jag och min sambo/fästman fiser framför varandra. Helt utan hämningar faktiskt… Haha. Kissar med öppen dörr också. Bajsar med stängd dörr men är väldigt öppna med vad vi ska göra där inne. Jag brukar av någon konstig anledning alltid säga ”nu ska jag gå och bajsa” när jag ska göra det. Haha. Men det kanske beror lite på hur ens egna familj var när man bodde hemma? Mina föräldrar och alltid fisit framför varandra och sett kiss, bajs och fisar som naturligt så då tog jag med mig det in i framtiden helt enkelt. 🙂

 11. Katja

  Har bara en undran? hehe…Hur tänkte ni göra vid förlossningen? Det kan komma prutt och b**s… Tro mig som föderska bryr man sig inte men mannen får se ett o annat…man är ju inte värst vacker när man ska ha ut sitt kärleksfrö. 🙂

  1. O.

   Här fiser vi och pruttar också. Helt naturligt ju, och det kom ganska tidigt i förhållandet, kan inte hålla inne på det hur länge som helst ju. 😉

   Nr 2 är dock självklart med stängd dörr, för min del iaf!

   Men jag undrar också som skribenten ovan, vid en förlossning kan ju aaallt hända har jag hört (inte varit där själv).

 12. Carro

  Vår devis här hemma är att man inte ska behöva skämmas över nåt naturligt, livet blir enklare så. När man kan prata om allt och vara sig själv. Men vi fiser sällan i varandras närhet, inte ljudligt iaf. Ljudlösa smygare föredras och är nog det som sker oftast hemma hos oss. Men ibland bara händer det utan att man kan stoppa det, och då skrattar jag alltid och tycker det är jättekul. Typ jublar när sambon råkar fisa för det händer så sällan, och man vill ju inte va ensam om att ofrivilligt råka pysa ibland. Haha Ser det inte alls som en romansdödare utan mer ett tillfälle till skratt faktiskt. 😀

 13. Malin

  Vilket härligt ämne! Haha

  När jag och min pojkvän träffades pruttade vi typ aldrig inför varande! Men tiden gick och när vi flyttade ihop var det som om någon tryckte på en knapp. Helt plötsligt var vi med varande nästan dygnet runt så det blev väl svårt att undvika det, och om man inte kan fisa hemma vart gör man det då? ^^ så nu fiser vi och pruttar hejvilt! Lite mysigt tycker jag ändå att man kan känna sig så bekväm med sin partner (förutom när stinkbombarna kommer såklart!) haha men vi klarar ännu inte av att vara båda två på toaletten om den ena ska uträtta sina behov, där går våran gräns just nu, liite privat måste man ju få vara ;P

  Kram!

 14. jeco

  vad kul att du tog upp detta, det är många som väljer att avstå ifrån såna här diskussioner 🙂 jag och min partner brukar alltid prutta inför varandra, oavsett om vi tar i eller om det bara kommer. pruttar är naturligt. det spelar faktiskt ingen roll alls. det är så naturligt och det finns inte en människa som inte pruttar. och vi äcklas inte utav varandra ett dugg, det är kärlek rakt igenom. man ska kunna vara öppen om allt och även i det anus man har, ha ha!