Angelica Lagergren

Läsa böcker och gå på kurs.

20140121-163713

En gammal bild får illustrera dagens inlägg. Jag har inte läst ut den här boken än… 

Jag älskar verkligen att läsa men tar mig väldigt sällan tid till det. När ska man hinna det? När jag lägger mig i sängen på kvällen somnar jag direkt. Och när jag kommer hem från jobbet vill jag ju titta på tv hellre än att damma av en bok… Men kanske sen när jag är ledig och väntar på att bebisen ska komma? Eller när bebisen är här och mest bara sover på dagarna? Då kanske jag har tid med det. Jag har legat ute och läst nu på förmiddagen, men jag märker själv hur jag driver iväg i tankarna samtidigt som jag läser.

Jag har börjat fundera på vilka förberedande kurser jag/vi ska gå innan förlossningen. En ingår ju och den ska vi gå på i maj, men jag känner att jag vill gå fler… Vilka rekommenderar ni? Profylaxkurs? Mer mental träning? Nåt mer för par? Nån som kommer hem till en? Gruppträffar? Tipsa gärna! Jag vill vara så påläst jag bara kan innan det är dags för förlossning (och innan jag ska ta hand om en liten bebis!). Sen vet jag ju att det inte alltid blir som man tänkt sig, men jag tror någonstans att inställningen påverkar mer än man tror. Och om jag är någorlunda beredd på vad som komma skall, ja… då kanske det blir lite lättare?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Deborah

    Jag tänkte mycket på hur det skulle bli efter förlossningen och hur vi kunde få en så bra start som möjligt. Tänkte att förlossningen visserligen kommer vara det tuffaste man någonsin kommer att gå igenom, men att den riktiga utmaningen börjar direkt efter som förälder… Den bästa kursen som vi var på handlade om amning och anordnas av Sensus. Jag planerade inte att amma innan, men ville ändå ha så mycket kunskap så möjligt för att kunna fatta ett beslut när det väl var dags. Nu har jag helammat i tre månader och uppskattar var ända minut av kursen. Oavsett hur man tänker/känner kring ämnet så kan jag verkligen rekommendera kursen, den är guld värd!! Ni hittar den här: http://www.sensus.se/Start/Kurser/Relationer-familj/Amningskurs-for-blivande-foraldrar—kostnadsfritt/

  2. joeeeee

    Jag laddade ner appen Annas profylax och brukade öva tillsammans med sambon kvällstid i sängen! Helt underbart mysigt och roligt på samma gång, speciellt eftersom mannen blir mer delaktig i den mentala förberedelsen inför och man kan prata om allt som man går och funderar på.

    Sedan läste jag boken ”Föda utan rädsla” 2 gånger (hade tänkt en 3e men hann inte eftersom lilltjejen kom 3 veckor för tidigt) men den är GRYMT bra! Bättre bok går inte att finna i förberedelserna! Där talar författarinnan mycket om strategier inför/under tiden samt de typiska scenarion som brukar uppstå och hur man kan tackla dem på olika sätt under fasernas gång.

    Vi gick också en 2-dagars profylax (I know, almost too much men jag ville vara förberedd) och där kompletterade barnmorskan med att visa IRL hur barnet trängde sig ner i bäckenet och under vilka stadier som vad skedde. Hjälpte mig oerhört under förlossningen eftersom man då fick milstolpar längs vägen och visste på ett ungefär hur långt det var kvar.

    Är helt övertygad att detta hjälpte mig på vägen då jag trots havandeskapsförgiftning, igångsättning och avslut med sugklocka fick en alldeles utomordentligt häftig och positiv upplevelse, personalen gjorde så klart också sitt! Men ju mer påläst man är desto mindre oroar man sig om det inte blir den där klassiska förlossningen som många tror att det blir och det blir lättare att hantera missöden. Sedan är det alldeles säkert extra påfrestande om man skulle få förlossningsskador men det är ju tyvärr inget man kan rå över. Hoppas tipsen blir till någon hjälp! Kram /J